Lapsistamme kaksi vanhimmaista kulkee jo koulutietä. Tänään on aika kiittää opettajia kuluneesta vuodesta.
Vuosi on ollut tosi rankka meidän perheelle ja varmasti se on näkynyt myös poikien koulutyössä. Nämä kakut ovat kiitoksena ihanille opettajille tuesta vaikeuksiemme keskellä ja ennenkaikkea hyvästä opetuksesta. Sydänlämpöiset kiitokset Salmelle ja Eijalle!
Vuosi on ollut tosi rankka meidän perheelle ja varmasti se on näkynyt myös poikien koulutyössä. Nämä kakut ovat kiitoksena ihanille opettajille tuesta vaikeuksiemme keskellä ja ennenkaikkea hyvästä opetuksesta. Sydänlämpöiset kiitokset Salmelle ja Eijalle!
Kakut on tehty Pätkiskakun ohjeella. Laitoin pätkisten sijasta Maraboun Minttukrokanttisuklaata. Taas... juu se on niiiin hyvää =)
Ohjeen kirjoitan myöhemmin.
Tein yksinkertaisen annoksen taikinaa ja paistoin kahdessa 18 cm:n vuoassa. Tuli just sopivan korkuiset kakut.
Ohjeen kirjoitan myöhemmin.
Tein yksinkertaisen annoksen taikinaa ja paistoin kahdessa 18 cm:n vuoassa. Tuli just sopivan korkuiset kakut.
Eben blogista sain innostuksen tehdä taas näitä oikeamman näköisiä liljoja. Ihan kauniita tuli, mutta tosi hauraita. Toiseen kakkuun liljaa asetellessani yksi terälehti katkesi, kuten kuvasta taitaa nähdäkin.
Mukavaa viikonloppua teille kaikille ja nauttikaa, jos sitä hellettä tosiaan nyt saadaan!
Lisätty 31.5.2009
En millään jaksa kokoaikaa tuolla helteessä kärvistellä, joten pikaisesti kirjoitan ohjeen tähän kakkuun. ;D
Minttukrokantti/Geisha-kakku
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
3 munaa
100 g Maraboun Minttukrokantti- tai Geisha-suklaata
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
3 munaa
100 g Maraboun Minttukrokantti- tai Geisha-suklaata
kuorrutus:
50 g voita
100 g suklaata (käytin itse Pandan tummaasuklaata)
50 g voita
100 g suklaata (käytin itse Pandan tummaasuklaata)
Sulata voi. Sulata joukkoon suklaa. Sekoita suklaa-voiseos keskenään sekoitettujen kuiva-aineiden joukkoon.
Vatkaa joukkoon jogurtti ja munat yksitellen.
Paista jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutetta varten voi ja sulata suklaa siihen. Anna hetki jäähtyä ennekuin levität kakun päälle.
Vatkaa joukkoon jogurtti ja munat yksitellen.
Paista jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutetta varten voi ja sulata suklaa siihen. Anna hetki jäähtyä ennekuin levität kakun päälle.
Aivan ihania kakkuja taas täällä. Kiitos, toi työjuttu nyt vähän vähentää aikaa käydä muiden blogeissa kattelemassa ihania juttuja. Mutta ehkä taas useammin, kun kaikki tasaantuu ja oppii uudet rutiinit, niin pääsee useammin tutkailemaan näitä ihanuuksia!
VastaaPoistaIhanat kakut ja kauniit koristeet. En ole pätkiskakkua tehnytkään, saati sinun ohjeellasi tuota minttukrokanttia, joten mielenkiinnilla jään ohjetta odottelemaan!
VastaaPoistaKyllä eri vuodet voi tosiaankin olla erilaisia. Joskus tuntuu, että yhtä putkea on, joskus tapahtuu lähes päivittäin isoja juttuja! Voimia!
Todella kauniit kakut, aivan upeat kukat!
VastaaPoistaKakut näyttävät kyllä tosi hyviltä,nami! Kukat ovat erityisen kauniita.
VastaaPoistaKiitos ihanista kommenteista!
VastaaPoistaMama; Kiitos, voimia tässä on tarvittukin ja tarvitaan varmasti edelleenkin. Aika varmasti parantaa haavoja.
Kauniita liljoja. Kakut ovat upean näköisiä. Ei aina tarvitse olla kauheasti kukkia että olis näyttävä.
VastaaPoistaKyllä opettajien kelpaa!! :)
VastaaPoistaTein blogini takaisin, kiitos kannustavien sanojenne <3
Kauniita kakkuja ja tosi kauniita liljoja! Ehkä nää taas rohkaisee mua itseänikin kokeilemaan joskus suklaalla päällystettyä kakkua. Toistaiseksi se on jäänyt vaan ajatuksen tasolle.
VastaaPoistaKauniita liljoja, tekisipä mieli itsekkin kokeilla tuota tyyliä! =)
VastaaPoistaVoimia toivottelen, meillä myös melko raskas syksy takana. =)
Ihania kakkuja! nuot liljat on aivan upeita :)
VastaaPoistaIhanat kakut, meidän opet saivat vain muffineita :D JA nuo luljat olivat todella kauniita!!!!
VastaaPoistaTaivas !! Kuinka paljon kaikkea ihanaa täällä onkaan!! Minä en osaa kakkuja enkä koristeluja. Silti vain pitäisi väkertää jonkin näköiset ristiäis herkut. Mitenkä paljon aikaisemmin voisi esim. vaahtismassasta koristeita närpätä. Sitä nimittäin on hidas kun ei osaa.
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaTarja; Koristeita voi tehdä jo viikkoja aikaisemmin. Ne säilyvät tosi hyvin jopa kuukausia. Kurkkasin blogiisi ja uskon kyllä, että koristeiden teko sujuu ihan varmasti. Upeita töitä sinulla.