Pojan kummien oli tarkoitus tulla viikonloppuna käymään. Kun sain kakun täytettyä tuli viesti että heidän tyttö oli tullut kipeäksi. Onneksi saamme iltasella muita vieraita niin meidän ei tarvi yksin kakkua syödä.
Tästä kakusta ei tullut ulkonäöltään ollenkaan sellaista kun kuvittelin ja mietiskelinkin hetken laitanko tätä blogiini ollenkaan... En saanut kermaa tasaiseksi en sitten millään. Sitten yritin suklaalla tehdä koukeroita ruusuille kaveriksi. Niistä tuli niin kauheat, että jouduin poistamaan ne ja tasoittelemaan pintaa uudelleen... Ja lopulta pinnasta tuli entistä kauheampi. :/ Pitäis kai ostaa 30 cm pitkä palettiveitsi... Onneksi maku korvasi vajavaisen ulkonäön.
Kakussa on suklaakakkupohja.
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa mg.
1,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. (n. 24 cm)
2. Vaahdota munat ja sokeri.
Onneksi epäsiististä ulkonäöstä huolimatta kakku maistui tosi hyvältä, mukavan suklaiselta muttei liian makealta.
Pin It now!
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Lisää margariini vaahtoon.
4. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää varovasti ed.
4. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää varovasti ed.
5. Paista uunin alatasolla, 175 asteessa n. 45 min, kunnes kakku on kypsä.
Kostutus:
2 dl kahvia tai appelsiinimehua
Täyte:
175 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa tai appelsiinimehua
2 liivatelehteä
2 keltuaista
2 valkuaista
2,5 dl kermaa
2 rkl sokeria
1. Sulata suklaa.
2. Liota liivakkoja ohjeen mukaan kylmässä vedessä ja liota ne kuumaan kahviin.
3. Sekoita kahvi-liivateseos sulaan suklaaseen.
2. Lisää keltuaiset edellisiin.
3. Vaahdota valkuaiset.
4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
5. Sekoita vaahdot suklaaseokseen.
Koristeluun:
Koristelutavasta riippuen 5 - 7,5 dl kaakaolla ja sokerilla mautettua kermaa.
Kokoaminen:
(Itse kokoan kakun aina irtopohja vuokaan nurinpäin, joten ohje on kirjoitettu sen mukaan.)
1. Laita ip-vuoan pohjalle pala kelmua tai leivinpaperia ja kokoa vuoka.
2. Laita kahteen osaan leikatun kakkupohjan yläpuoli vuokaan (eli vuoan pohjaa vasten ollut). Ja kostuta puolella nestemäärästä. Kostutus käy minusta kätevimmin lasten "nokkamukilla".
3. Kaada koko täyte vuokaan.
4. Laita täytteen päälle kakkupohjan toinen puoli ja kostuta lopulla nestemäärästä.
5. Laita hyytymään ja mehustumaan jääkaappiin.
6. Kumoa kakku tarjoiluastialle tai kakkupahville ja koristele haluamallasi tavalla.
Kostutus:
2 dl kahvia tai appelsiinimehua
Täyte:
175 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa tai appelsiinimehua
2 liivatelehteä
2 keltuaista
2 valkuaista
2,5 dl kermaa
2 rkl sokeria
1. Sulata suklaa.
2. Liota liivakkoja ohjeen mukaan kylmässä vedessä ja liota ne kuumaan kahviin.
3. Sekoita kahvi-liivateseos sulaan suklaaseen.
2. Lisää keltuaiset edellisiin.
3. Vaahdota valkuaiset.
4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
5. Sekoita vaahdot suklaaseokseen.
Koristeluun:
Koristelutavasta riippuen 5 - 7,5 dl kaakaolla ja sokerilla mautettua kermaa.
Kokoaminen:
(Itse kokoan kakun aina irtopohja vuokaan nurinpäin, joten ohje on kirjoitettu sen mukaan.)
1. Laita ip-vuoan pohjalle pala kelmua tai leivinpaperia ja kokoa vuoka.
2. Laita kahteen osaan leikatun kakkupohjan yläpuoli vuokaan (eli vuoan pohjaa vasten ollut). Ja kostuta puolella nestemäärästä. Kostutus käy minusta kätevimmin lasten "nokkamukilla".
3. Kaada koko täyte vuokaan.
4. Laita täytteen päälle kakkupohjan toinen puoli ja kostuta lopulla nestemäärästä.
5. Laita hyytymään ja mehustumaan jääkaappiin.
6. Kumoa kakku tarjoiluastialle tai kakkupahville ja koristele haluamallasi tavalla.
Onneksi epäsiististä ulkonäöstä huolimatta kakku maistui tosi hyvältä, mukavan suklaiselta muttei liian makealta.
Kaunis kakkuhan tämä on! Upeat ruusut! Mun pritsaustaidot on kans vähän niin janäin....suunnitelmat on aina päätä huimaavat ja lopputulos...jotain ihan muuta =oD
VastaaPoistaKaunishan tämä on ja ihastuttavat valkoiset ruusut!
VastaaPoistaJep, minuula sama homma että palettiveitsi pitäisi ostaa.. =)
Tulin vastavierailulle.Kaunis ja ihanan suklainen kakku!
VastaaPoistaTämäpä on herkullisen nälöistä! Namm.
VastaaPoistaKyselit niistä vaahtokarkeista. En ole täömännyt vaahtokarkkeihin, jotka sisältävät gluteenia! Mikä aine epäilyttää? Kerro, jos osaan vastata!
Tarkistin vielä Keliakialiiton sivuilta, että gluteenipitoisuuden ollessa alle 0,05% tuotteesta, se katsotaan gluteenittomaksi. Kun tuo luku on 0.02, niin uskon todella, että tämä on niitä vastuujuttu kysymyksiä. Yleensä ne aina luokitellaan gluteenittomiksi. Itse söisin.
VastaaPoistaKiitos paljon! Itse olen niin epävarma koska kyseessä on toisten allergia...
VastaaPoistaKannattaa toki varmistaa vielä asianosaiselta!
VastaaPoistaKaunishan kakku oli ja niin ihanat ruusut!!!!
VastaaPoistaTulin vastavierailulle!!! Aivan upeita kakkuja yms. sinulla!!!!
VastaaPoistaJoku osaa näemmä koristella...! Jos et olisi maininnut kakun kanssa olleita ongelmia, ei niitä olisi ainakaan kuvien perusteella arvannut :). Kaunista jälkeä.
VastaaPoistaVoi miten kaunis kakku!! Tyylikkäästi koristeltu! Tuon kakun palasen kun saisi tuosta napattua =)
VastaaPoistaHih, kiitti =) No arvaapas kuin herkulliselta tää sun kakkus näyttää, nams :)
VastaaPoistaKiitos teille kaikille! Tällaiset kommentit kannustavat jatkamaan vaikkei aina menekään suunnitelmien mukaan...
VastaaPoistaKaunis kakku. Näyttää herkulliselta ja kukat ihania.
VastaaPoistaOn kyllä yli herkun näköinen kakku! slurp! kauniit koristukset:)
VastaaPoista1.5 dl leivinjauhetta? ihanko totta? olen aloittelija leipomisessa mutta kuulostaa paljolta.. =) kiitti vaahtismassaohjeesta, ihan paras löytämistäni!
VastaaPoistaja anteeksi vielä tuo täytteen teko.. mitkä osat siinä pitääkään vaahdottaa kun lopussa lukee että lisää "vaahdot" suklaaseokseen? Kiitos ihanasta blogistasi, sitä vain nyt sattui lukemaan leipomisen aloittelija :D
VastaaPoistaKiitos Laura, Sanna ja Anonyymi.
VastaaPoistaAnonyymi; Kiitos huomiosta! Olen pahoillani, minulle tulee aina tämä tl/dl virhe. ;) Vaikka kuinka luen kirjoitukseni moneen kertaan... ;(
Katson samantien koko ohjeen läpi ja korjaan muutkin virheet. Tällä ohjeella tulee mielestäni tosi hyvä suklaaherkku, jotan kannattaa kokeilla!
Mukava kuulla että pidät blogistani ja että vaahtismassa onnistuu muillakin tällä ohjeella. Tervetuloa vierailulle uudelleen!
Olisiko mahdollista vielä tarkempaa ohjetta tänne :)
VastaaPoistaKiitos anonyymi, korjaan ohjeen heti kun ehdin. Olen pahoillani vajavaisesta ohjeesta.
VastaaPoistapakko kokeilla tuota joskus, näyttää niiiin herkulliselta !
VastaaPoista