1.10.2009

Taivaallinen suklaamoussekakku



Viikonloppuna juhlittiin nuorimman poikamme 6-vuotis synttäreitä. Miten se aika rientääkään. Tuntuu ettei siitä ole kauaakaan kun katselimme pienen pientä keskospoikaamme keskoskaapissa. Ja nyt meillä on reipas esikoululainen, jota katsellessa ei uskoisi miten pienenä taimena elämä on aikanaan alkanut.

Tällaisella suklaamoussekakulla herkuttelimme kummien kanssa sunnuntaina. Pohja on dominokeksimurskaa ja voisulaa. Täyte on ihan "omasta päästä" sävelletty, mutta josta sattuikin tulemaan niin hyvää että takuulla teen toistekin. Onneksi muistan suurinpiirtein mitä tuli laitettua. Täytteestä tuli kuitenkin niin jäykkää ettei pintaa saanut tasaiseksi. :(




Koristeena kaappien kätköstä löytynyt lilja lehtineen. Reunoille tein eka kertaa suklaareunuksen. Tilasin jokin aikaa sitten Bake & Party-nettikaupasta 10 cm korkeaa reunakalvoa, ja sillähän reunan teko sujuu kätevästi. Harmi vaan etten näköjään ottanut yhtää kuvaa, joissa suklaareuna näkyisi kunnolla.



Taivaallinen suklaamoussekakku

pohja:
  • 1 pkt (250g) dominokeksejä
  • 50 g voisulaa
täyte:
  • 5 dl kermaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • 1 levy (Fazerin) tummaasuklaata (200g)
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl kahvia tms.
  • (sokeria maun mukaan)
Murenna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään. (Tein kakun 24 cm vuokaan ja kakusta tuli n. 5,5 cm korkea)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto ja kermavaahto keskenään.

Sulata suklaa. Ja lisää se edellisiin.

Puristele lionneet liivakot ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täyteseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta tarvittaessa sokerilla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.


Paulig makuparit suosittelee:




Pin It now!

54 kommenttia:

  1. Onnea sankarille!!
    Herkullinen suklaakakku!! Kaunis tuo suklaareunus!

    VastaaPoista
  2. Vesi herahtaa ihan kielelle, niin herkulliselta näyttää ja kuulostaa .)

    VastaaPoista
  3. Näyttää samettiselta :) Ja varmasti oli makukin kohdallaan. Niin herkulliselta kuulostaa :P

    VastaaPoista
  4. Onnea pienelle/isolle synttärisankarille <3
    Todella ihana kakku, voi kun olisin saanut maistaa :P Kaunis lilja!

    VastaaPoista
  5. Taivaallisen on näkönenki! :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kakku ja varmasti hyvää! Minä ajattelin itse sunnuntaina kokeilla reunanauhaa ihan kontaktimuovista, siitä on joskus joku ehdottanut moista tehtävän. Saas nähdä, miten onnistuu... Seurailepa muuten silmä kovana Oulun alueen paikallislehtiä tässä tulevana viikonloppuna. ;-)

    VastaaPoista
  7. Maistuisi täälläkin :P
    Kyllä sitä vain pienestä voi ihminen lähteäkin liikkeelle. On se uskomattoman hienoa :)

    VastaaPoista
  8. Eihan noilla aineksilla voi saada kuin hyvää aikaiseksi ;D Huisin kaunis lija sinulla koristeena.

    VastaaPoista
  9. Hei mikä ihana herkullinen blogi sulla onkaan! :o Kaikkia herkullisempaakin herkullisempia herkkuja ;) Linkitän siut, jos sopii? Löydän tänne helpommin toistekkin kurkkimaan : )

    VastaaPoista
  10. Onnea sankarille ja ohje kuulsotaa HERKULLISELTA ja ihanan yksinkertainen koristelu! Mulla kun tykkää ne mennä aina ihan yli hilseen =)

    VastaaPoista
  11. Näyttää NIIN hyvältä, njam!!!
    Onhan paketti tullut perille, ihan vain varmistelen.....?

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa herkulta ja näyttää syötävän hyvältä! Erittäin kauniin liljan olet sieltä kaapin kätköstäsi löytänyt!! :)

    VastaaPoista
  13. Tämä onkin kyllä aivan taivaallisen näköinen! :)

    VastaaPoista
  14. Näyttää ja kuulostaa niiiin herkulta! Kaunis kukkanen. :)

    Kannattaa mitoittaa hyydykkeen määrä niin että sen saa täytettyä ihan vuoan yläreunaan asti, näin pinnan pystyy tasoittamaan pitkällä paletilla vuoan reunoja pitkin.

    VastaaPoista
  15. Kokeilin reseptiä ja hyvää oli! Kaikki kehuivat.
    Oli myös helppo tehdä!

    Kiitos!

    VastaaPoista
  16. Kiitos Anonyymi. Mukava kuulla että tykkäsit. Meillä tämä menee kuin kuumille kiville ;)

    VastaaPoista
  17. Parasta aikaa hyytymässä jääkaapissa ja uskaltaisin jo nyt sanoa että aivan mahtavan ihanaa kakkua saadaan huomenna syödä! :) Esikoisen kanssa pidettiin huolta siitä että mousse-astia oli putipuhdas jo tiskiin mennessään :)

    VastaaPoista
  18. Mukava kuulla... toivottavasti kakkukin maistuu yhtä hyvälle =)

    VastaaPoista
  19. Ihanan näköinen kakku ja muutenkin varmaan oikein hyvän makuinen ! :) Harmi etten tajunnut tuota reseptiä oikein ja kakku ei onnistunut.. =\

    VastaaPoista
  20. Kiitos Anonyymi.
    Harmi, kun kakku epäonnistui.
    Mikä kohta reseptissä on epäselvä? Voisin yrittää selventää sitä niiltä kohdin.

    VastaaPoista
  21. Pitääkö kahvin olla keitettyä ja sitä 2 rkl vai pitääkö laittaa kahvin puruja?
    Ja pitääkö liivakot liuottaa kahviin vai veteen? Kuulostan tyhmältä kun tällaisia kyselen, mutta olen ekaa kertaa tekemisissä liivatteen kanssa. :)

    VastaaPoista
  22. Kiitos.
    Toki kahvin pitää olla keitettyä. Yleensä kahvi resepteissä tarkoittaa nimenomaan kahvijuomaa.

    Kuten tuossa reseptissä lukee laitetaan liivatelehdet ensin likoamaan kylmään veteen ja sitten liuotetaan kuumaan kahviin. Ohje liivatelehtien käyttöön löytyy myös pakkauksesta.
    Onnea ensikertaan... =)

    VastaaPoista
  23. Tuossa kun luki, että laitetaan kylmään hyytymään niin kuinka kauan sen täytyy olla siellä jääkaapissa?-erittäin herkullisen näköinen kakku-:)

    VastaaPoista
  24. Kiitos.
    Aika riippuu halutusta hyytymisasteesta. Itse teen yleensä edellisenä päivänä, mutta 4 tunnin hyytymisaikakin riittää.

    VastaaPoista
  25. Hei!

    Kakku on täydellisen näköinen nimenomaan epätasaisella pinnalla <3 Monesti täydellisen tasaiset ovat vain tylsän näköisiä! :)

    Tätä täytyy kokeilla.

    T: Katja

    VastaaPoista
  26. Suklaaholistille tämä kuulostaa aivan ihanalta :P Tiedustelisin, että pysyvätkö koristeet hyvinä täytteen päällä? vai täytyisikö alle laittaa jotain?

    Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
  27. Hei :)

    Makoisan näköinen, nam :) Olen tekemässä juustokakkua ystävälleni ja haluaisin tehdä nuo suklaareunat siihen. Miten uskallan lähteä kuljettamaan kakkua?

    Kiitos avusta :)

    VastaaPoista
  28. Kiitos Anonyymit!

    Toki tämän kuten kaikkien kermakakkujen päällä koristeet pikkuhiljaa "sulaa". Vaahtokarkkimassasta tehdyt kestää parhaiten. Jos kakku odottaa valmiina pitkään ennen tarjoilua, alle voi laittaa esim vaahtismassasta tehdyn alustan tai sivellä koristeen alapinta suklaasulalla.

    Mitähän uskaltaisin sanoa tuohon kuljetukseen... Tuollaiset "hennot" ja kakun yli tulevat suklaareunat on toki aika hauraat, mutta hyvin kestivät kuitenkin kakun siirtämisen tarjoilualustalle. Entä jos kokeilisi kuljettaa kalvojen kanssa? Ja vasta perillä irrottaisi ne?

    VastaaPoista
  29. Aivan, täytyy pelata kyllä nyt varman päälle ja jättää suklaareunat pois. Heh hauskaa, tuo aikaisempi kirjoittaja on lukenut ajatukseni :D Täytyykö se siis olla vaahtismassaa vai käykö esim. sokerimassa?

    VastaaPoista
  30. Vaahismassa-alusta on parempi, kun se kestää sulamatta tosi kauan kakun päällä. Pikkasen sekava tuo mun teksti, kun siitä saa kuvan että mikä tahansa alusta käy. =)
    Toki useamman päivän kuivanut sokerimassa-alustakin kestää aika kauan, ennenkuin alkaa sulaa.

    VastaaPoista
  31. Kyllä kuulostaakin suussasulavalle!

    VastaaPoista
  32. noni, eiku vaa tekemään! listalla ainakin nyt on sinun suklaamoussekakkusi ja kinuskikissan lohikeikauskakku =)

    VastaaPoista
  33. Kävisiköhän tuohon kakkuun muutes digestivepohja..?

    VastaaPoista
  34. Sussu: Siitä vaan kokeilemaan. Digestive-pohjakin sopii ihan hyvin.

    VastaaPoista
  35. tuolla me ny sitä laitetaan mutta tuossa ei sanottu että liivatteesta pitää puristaa likomisvesi pois :s
    uus satsi liivatetta käyttöön mutta muuten kaikki tähän mennessä mennyt hyvin (:

    VastaaPoista
  36. Sussu; Valitettavasti en ole hoksannut niin pikkutarkkaa ohjetta tehdä. ;)
    Jospa kakku olisi kaiken vaivannäön arvoinen...

    VastaaPoista
  37. Tätä kokeilen vappuvieraille! Kertoisitko miten tämä suklaareunus reunakalvolle tehdään ja saadaan kakkuunkin siististi laitettua? Virittelepä tästä meille resepti siten, että eka kerros (n.3cm) olis tätä suklaajutskaa ja toinen kerros olisi joku raikas marjaisa kerros (marjarahkaa+kermavaahtoa?) Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi kommentistasi!
      Kannattaa ehdottomasti kokeilla, meidän perheen kestosuosikki! Kiitos myös vinkistä, pitääpä kehitellä reseptiä ja tehdä ensi kerralla suklaareunuksen teko-ohjekin. Tähän hätään se löytyy Kinuskikissan sivuilta, kurkkaappas: http://www.kinuskikissa.fi/juustokakun-suklaareunus/

      Poista
  38. Hei! Hyvän näköinen kakku. Kuinka paljon tuo "yksi paketti" dominokeksejä on? Meinaatko yhtä sellaista dominokeksipötköä, paketeissahan on yleensä 2? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi kovasti kun kysymyksesi on jäänyt minulta huomiotta. Pitääpä lisätä tuohon gramma määrä, niin ei tarvitse arpoa. 250g siis tarvitaan eli molemmat pötköt.

      Poista
  39. Kiitos maukkaasta kakkuohjeesta. Siitä on tullut yksi vakio leipomuksista. Paljon saanut kehuja myös maistelijoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla että maistuu. Tämä on meidän perheen suosikki myös!

      Poista
  40. Oli ihan tosi hyvä ohje! Itse en pidä tummasta suklaasta, joten jaoin seoksen kahteen osaan ja laitoin toiseen valkosuklaan ja toiseen maitosuklaaan. Ja tuun varmasti tekemään jatkossakin!

    VastaaPoista
  41. kuinka paljon vettä pitää käyttää kun liivatteet laitetaan veteen ja nosteaanko ne sieltä vedestä pois vai kaadetaanko koko vesi sinne kahviin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentistasi. Liivakot laitetaan veteen niin, että ne peittyy reilusti. Lionneet liivakot puristetaan "kuivaksi" ja laitetaan sitten kahviin. Liivatelehti-pussista löytyy myös ohjeet niiden käytöstä.

      Poista
  42. Hei, mie teen suklaamoussen aina ilman liivatetta, suklaa riittää pitämään täytteen ryhdikkäänä :) Kannattaa kokeilla :) Terveisin leipuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Kakuntäytteenä suklaamousseen en laita liivatetta, mutta hyyteökakusta tulee mielestäni liivatteen kanssa kauniimpi ja sileäreunainen. Nämä tietysti niitä makuasioita...

      Poista
  43. Hei! Voinko tehdä kakun etukäteen pakastimeen, kärsiikö kakku siitä? Kaipailisin pikaisesti neuvoa kun lauantain ristiäisiin pitäisi ehtiä tehdä useita kakkuja niin kaikkia en viitsisi 2 pienen lapsen äitinä jättää edelliselle päivällä. Kiitos vastauksesta jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kiitos viestistäsi. Tämä kakku soveltuu hyvin pakastettavaksi. Leipomisiloa!

      Poista
  44. Onko tähän kakkuun parempi kuohukerma vai vispikerma? osaatko sanoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Molemmat käyvät, mutta kuohukerma juoksettuu helpommin. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(