12.12.2008

Joulun manteli-suklaakakku


Tällaisia manteli-suklaakakkuja tein myyjäisiin. Ohje on monesta ohjeesta sekoitus, mutta hyvää tuli ainakin oman kotiraadin mielestä.  :)  Itsekin pidän kuivakakuista, joissa on mantelirouhetta.

Tämä ohje on siis kahteen normaalikokoiseen kakkuun!

Joulun manteli-suklaakakku

275 voita tai margariiniä
5, 25 dl sokeria
4 munaa
8, 75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl maitoa tai kahvia
1,5 dl mantelirouhetta
200 g  suklaata

kuorrutus:
50 g voita
0,5 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

1. Vaahdota voi tai marg. sekä sokeri.
2. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
3. Lisää vuorotellen maito ja jauhot, joihin vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakao on sekoitettu.
4. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja mantelirouhe taikinaan.

Paista 175c n 1 h.

Kuorrute:
1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita joukkoon kaakao ja tomusokeria niin että saat halutun paksuisen kuorrutteen.
4. Kuorruta kakku hieman jäähtyneenä. Pin It now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(