23.5.2009

Kakkuviikonlopun ensimmäiset kakut

Tälle viikonlopulle onkin kasaantunut vähän enemmän kakkuja tehtäväksi. Tässä ensimmäiset, Kempeleen terveyskeskuksen vuodeosaston kevätjuhlien kakut. Näihin tuli nuo jo aiemmin esitellyt lampaat.

Tein siis kaksi lähes samanlaista lammas-kakkua. Kakuissa 8 munan sokerikakkupohja kostutettuna sokeroidulla laimealla sitruunamehulla. Välissä reilusti mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

Päällä marsipaani ja alla sokerikreemi. Reunat pursottelin todella "taidokkaasti" Flora Vispillä.

Koristeet marsipaania ja sokerimassaa.

Tähän käytin ensimmäisen paketin Ruotsin reissulta tuotua Odensen marsipaania ja täytyy sanoa että tätä on tosi mukava työstää. Ja varsinkin kun hinta on puolet Suomen hinnoista eli n. 3,20e / 500 g. ;)






Ihanasti blogger kääntää vaihteeksi tämän alimman kuvan pystyyn... :(





Kakuissa erona lähinnä lammen asukit. Ylemmässä kakussa uiskentelee ankkapariskunta ja tässä alemmassa istuskelee lumpeen päällä "sammakko". Tai siis sammakkoa tuo vihreä möykky yrittää esittää... :)

Molemmat aidat onnistuin katkaisemaan asennusvaiheessa. Muuten kakuista tuli ihan suunnitelmien mukaiset.

Tällaisia kakkuprojekteja olisi mukava tehdä lisää. Meinasi ihan yöunet mennä, kun niin innoissani näitä suunnittelin. ;)

Tein juhliin lisäksi gluteenittoman kakun, josta laitan juttua kunhan ennätän. Nyt pitäisi välissä olla lasten kanssa ja tehdä kotitöitäkin.


Pin It now!

20 kommenttia:

  1. Ihanat kakut!! Koristeita just sopivasti ja edelleen noi lampaat on ihan huippuja =)

    VastaaPoista
  2. Suloiset kakut! Noita lampaita ihastelinkin jo aiemmin, äärimmäisen söpöjä! Eiks muuten ole tuo Odensen marsipaani hyvän makuistakin verrattuna suomalaisiin kaukaisiin sukulaisiinsa? Siinä maistuu ihan oikeasti manteli ja sitä siinä onkin muistaakseni aika paljon. Nuo sun kuljetuslaatikot on muuten kans loistava keksintö!

    VastaaPoista
  3. Hienot kakut olet jaksanu tehdä.Minullaki välillä pyörii yölläkin kakut mielessä :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten persoonalliset lampaat! Aivan ihanat kakut, niistä tulivat varmasti hyvälle tuulelle. :-)

    VastaaPoista
  5. Voi miten hurmaavat kakut! Pelkästä katsomisesta tulee jo hyvälle tuulelle, saati sitten jos vielä olisi päässyt maistelemaan :)

    VastaaPoista
  6. voi kuinka söpöt kakut pitää ihan hymyillen katsella niitä piipan keittiöstä

    VastaaPoista
  7. Kiitos tytöt! ;)

    Virpi: En itse maistanut tuota Odensen marsipaania, mutta lapset kehui paremmaksi... Paketissa lukee että mantelia olis 24%.

    Noihin kuljetuslaatikoihin sain idean olikohan Tarjuskan-blogista!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana kakku <3 Tuo lammas on erittäin hauskan ja hyvän tuulinen =)

    VastaaPoista
  9. täytyykin ensi kerralla ottaa tyttöjen huoneesta laatikot kanssa käyttöön kun kakkuja kuljettelee kiitti vinkistä. upeat kakut. mahtavat koristeet.

    VastaaPoista
  10. Olen mykistynyt! Aivan uskomattoman ihania kakkuja, lampaat niin söpön näköisiä. Olen uusi tulokas näillä kakkublogeilla ja pyörällä päästäni miten ihania kakkuja osaattekaan tehdä!

    VastaaPoista
  11. Ihanat kakut! Ja toi kuljetuslaatikkohan on aivan loistava idea! Pitää ehdottomasti hankkia tommosia, viime viikonlopun kakku esim ei päässyt ehjänä perille kun oli liian korkea... Linkitin sut blogiini, toivottavasti sopii!

    VastaaPoista
  12. Eivoi kun sanoa WAU!!!!!Oot kyllä taitava!

    VastaaPoista
  13. Aivan upeita!!! Mullakin on välillä intoa niin jonkun idean suhteen, että yöunet kärsii :-) Kiitos vierailusta ja kommentista, linkitin sinut myös!

    VastaaPoista
  14. Kiitos, kiitos! =)

    Nuo laatikot on kyllä hyvät, mutta pitäisi ostaa sellaiset "liukuesteet" tarjottimien alle jottei kakku pääse liikkumaan laatikossa.

    Carsu; Tottakai saa linkittää!

    VastaaPoista
  15. Kiitoksia :) Tosi söpö kakku! =)

    VastaaPoista
  16. Vautsi, upeat kakut ja nuo lampaat ovat mahtavan näköisiä. Hyvä kuljetuslaatikkoidea, mahtuu korkeammatkin koristeet hyvin.

    VastaaPoista
  17. Siis aivan ihastuttavat nuo lampaat! Muutenkin kauniit kakut!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(