Tämä suklaamassa soveltuu sekä kakunkuorrutukseen sekä koristeiden tekemiseen. Kakkukuorrutteena tämä on jääkaappikylmänä helposti lohkeileva, mutta pehmenee pikkuhiljaa huoneenlämmössä. Tässä hääpäivän kääretortussa olen käyttänyt tätä suklaamassaa.
Muotoiltava suklaamassa:
200 g tummaa suklaata
200 g tummaa suklaata
0,65 dl vaaleaa siirappia
17 ml vettä
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
2. Kuumenna siirappi (älä kiehauta) ja mittaa vesi ruiskuun valmiiksi.
3. Kaada kuuma siirappi suklaan sekaan ja sekoita kunnolla.
4. Kaada vesi seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
6. Seuraavana päivänä vaivaa seos tasaiseksi ja näin se on valmis muotoiltavaksi.
17 ml vettä
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
2. Kuumenna siirappi (älä kiehauta) ja mittaa vesi ruiskuun valmiiksi.
3. Kaada kuuma siirappi suklaan sekaan ja sekoita kunnolla.
4. Kaada vesi seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
6. Seuraavana päivänä vaivaa seos tasaiseksi ja näin se on valmis muotoiltavaksi.
Hei!
VastaaPoistaMahtavia taideteoksia oot kyllä tehny. Oon käyny jo monesti ihastelemassa kaikkia herkullisia kakkuja ja ihania tossukoristeita. Tätä suklaamassaa haluaisin kyllä joskus kokeilla. Voiko tätä tehdä muusta, kuin tummasta suklaasta?
Kiitos Anonyymi. En osaa sanoa käykö muu kuin tummasuklaa. Voihan sitä kokeilla vaikka pienen erän jollakin muullakin. Tämän teko on tosi helppoa, joten ehdottomasti kannattaa kokeilla!
VastaaPoista