Laitan ohjeen tähän, vaikka se kyllä löytyy lähes jokaisesta kakkublogista.
Banoffee / Mansiffee
Pohja:
- 300 g suklaa Digestive-keksejä tai tavallisia
- 100 g voita
Täyte:
- 397 g kondensoitua maitoa
- mansikoita tai banaania
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
- Pingota irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. (Purkki pitää olla koko keittämisen ajan kokonaan uppeluksissa) Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. (Maidot voi keittää jo etukäteen ja säilyttää avaamattomana jääkaapissa juhlapäivään saakka.)
- Lusikoi toffee keksipohjan päälle. Pilko päälle tuoreita mansikoita.
- Vaahdota kerma ja mausta se.
Pursota kerma mansikoiden päälle. Koristele.
Hyvän näköinen kakku! Reunat on tosi hienosti onnistuneet.
VastaaPoistaKuulostaapas hyvältä! Ja näyttääkin! Mä en ite tosta banaanista niin tossa banoffeessa välitä (vaikka kyllä senkin kurkusta alas saa meneen, ei sillä :P ), mutta tätä versiota voisikin joskus kokeilla!
VastaaPoistaPitäis saada ittellekki tota kondensoitua maitoa jostain,niin täytyis kyllä kokeilla tätä ja nimenomaan mansikoilla,ei banaanilla.
VastaaPoistaOi oi oi oi oi tää näyttää niin mielettömän ihanalta =o)))
VastaaPoistaUpeasti toteutettu mansiffee! Ja nuo reunat - vau!
VastaaPoistaOi oi, nyt kyllä munkin on ihan PAKKO saada hommattua tuota maitoa jostain!! =)
VastaaPoistaVoih... Tää on niin upean näköinen! Tekisipä mieli maistaa :P
VastaaPoistaKaikki tekee tätä!Hö!:P
VastaaPoistaMistä sitä maitoa saa tai voiko sen korvaa jollain muulla?Tahtoo kans!!!:P
Voi että on hyvännäkönen kakku ja niin hyvääkin vielä kaiken lisäks! :)
VastaaPoistaTosi kaunis :) Mieki tein Nuutin synttäreille tätä vaan unohin kuvata :/ Oli kyllä ihan älytön suosio tällä kaakulla vaik onnii mielettömän makiaa :)
VastaaPoistaNamskis, mä olen kokeillut vain kerran vadelmilla tätä ja sekin oli hyvää. Pitäis vielä testata banaanilla ja mansikoilla. :) Sun tekemä kakku on kyllä tosi upean näköinenkin!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaTätä tosiaankin kannattaa kokeilla. Ja tästä saa nopsasti kivaa tarjottavaa vieraille, jos vaan etukäteen keittää maidon kinuskiksi.
Kati; Täällä Oulun seudulla maitoa löytyy ainakin joistakin Cittareista ja Stockmannin Herkusta. Käyppä kysyyn lähimmästä...
WAU!! Aivan mahtavan näköinen! Siis toi suklaakastike (?) ja kermavaahto tossa päällä tekee kyllä tästä super herkullisen näköisen!! Mulle banoffee oli kyllä liian makeaa, mut mietin just että jos sen tekis vaikka puolukoilla tai karpaloilla ni sitte vois sopia.. Vai olisko sulla jotain vinkkiä miten sitä makeutta sais tasapainotettua? Siitä kinuskista kun tulee ihan liian äklömakea, vaikkakin ah niin ihana ;)
VastaaPoistaVoi ihana mitä herkkua!! Tätä pitäis kyllä kokeilla näin mansikkaversiona. Banaani on testattu ja oli liian hyvää :D
VastaaPoistahyvä idea kokeilla myös mansikoilla. Mä teen toffeen helpommalla, siis ihan perustoffeen keittäminen kermasta ym. Hyvää tulee, eikä ihan niin "ällömakeaa" :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Pitääpä joskus kokeilla sillä... =)
Poista