Tein prinsessajuhliin vielä Eben ohjeella pipareita, munatonta suklaakakkua sekä mansikka-marenkeja.
Piparit kuorrutin mansikanmakuisesta tomusokerista tehdyllä pikeerillä.
Löysin munattoman tiikerikakku- ohjeen jostain blogista, muuttelin sitä hieman ja paistoin suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Päälle laitoin suklaaganachea. Leikkasin pieniksi 4 x 4 cm paloiksi ja koristelin kuten kuvasta näkee MMF:stä tehdyillä kruunuilla.
Tämä munaton suklaakakku oli kyllä hyvää. Ja kelpaa varmasti "munallisillekin". (Tämä "vitsi" juontaa juurensa siitä, kun meidän naapuriin muutti kaksi muna-allergista tyttöä. Meidän pojat kun siitä kuuli, niin tulivat tohkeissaan äidille kertomaan et "uusilla naapureilla on kaksi munatonta tyttöä!" ;D)
Munaton suklaakakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 100 g voi sulaa
- 1 dl jugurttia
- 1 dl maitoa
- 1 dl kaakaojauhetta
Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.
Suklaaganache
- 75 g tummaa suklaata
- n. 0,5 dl kuohukermaa
Sulata suklaa. Lämmitä kerma, mutta älä anna kiehua. Lisää suklaasula kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada jäähtyneen kakun päälle ja levitä tarvittaessa tasaiseksi. Koristele.
:-D hih hii!!! Kaikkea ne lapset suustaan päästävät! Nämä ovat tosi hienoja, niinkuin aina!!!
VastaaPoistaRuusujen pursotuksesta vielä, se on loppujen lopuksi yksinkertainen juttu kun sen vaan hoksaa. Mäkin luin aina epätoivoisena ohjeita, että oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle enkä tajunnu hölkäsen pöläystä... Eli älä välitä suunnista yhtään mitään, vaan tee leivinpaperipalalle kökkö, mahdollisimman pyöreä. Kökön ympärille pyöräytät tyllalla terälehden, niinkuin marsipaaniruusuissakin, se nuppu. Ja siihen päälle seuraava terälehtimäinen jne, jne. Kun pidät ensimmäisissä terälehdissä tyllaa pystyasennossa, tulee pystympiä terälehtiä, ja ulospäin mennessä kääntää ulospäin, vaaka-asentoon päin, niin kukka "aukeaa". Näyttää kamalalle selitettynä, muttei oikeasti kyllä ole. Jos asuttais lähellä, niin näyttäisin. Buttercreamilla on kuulemma helpointa, se kun jäykkää. En ole vielä koklannu ite, joten mene ja tiedä. Yritän saada kuvasarjan kun seuraavaksi teen :-) mutta toivottavasti oli jotain apua tästä.
Kiitos Vauvapaakari. Pitänee kokeilla joskus taas uudella innolla ja toivottavasti myös uudella paremmalla tyllalla.
VastaaPoistaVoi miten hienoja leipomuksia olet taas tehnyt!
VastaaPoistaTämä koko Prinsessa.kokonaisuus on kyllä upea. Prinsessa kakkukuva, WOU!!!
Ihana ku välillä törmää näihin munattomiin ohjeisiin. Täytyy testailla kunhan kerkee.=)
VastaaPoistaTaidolla tehdyt pikeerikuorrutukset,se on tosi vaikeaa ainakin mulle,tosin en ole useasti vielä tehnytkään.
VastaaPoistaMeillä on kolme poikaa ja yksi tyttö,niin nää prinsessahörhötykset on aina kiva juttu,kun niitä niin harvoin tulee tehtyä.
Ihania prinsessajuttuja :)
VastaaPoistaKauniita ja erityisesti pidän näistä perhospipareista, wau! =)
VastaaPoistaNää on kyllä tosi kauniita kaikki. Mieli tekis varsinki tollasta suklaapalaa ;))
VastaaPoistaKiitos Jade, Liinamaija, Miiuska, suklaamarenki, Hanna ja Noora!
VastaaPoistaLiinamaija; Tuota kannattaa kyllä kokeilla, oli nimittäin niiiin hyvää.
Miiuska; Sama juttu meilläkin, enemmän saa tehdä poikien juttuja.
Niin ihanat nuo kruunuleivokset!=)
VastaaPoistatällä ohjeella tuli muuten hyvä kakku. tein sen soijajugurttiin ja kaurakermaan. sitl ituli hyvää! kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaakissformthepast; Kiitos palautteesta! Pitääpä kokeilla itsekin joskus maidottomana.
Aivan söpöjä. <3 Minkä kokoinen pelti? :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Taisin tehdä n. 20 x 30cm pellillä.
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta!! Olen tehnyt sillä täytekakkupohjan sekä muffineja, jälkimmäiset tein gluteenittomana ja toimi todella hyvin! Tämä resepti on ollut mulle todella mahtava löytö paitsi herkullisuutensa vuoksi, mutta myös siksi, että taipuu helposti monenlaisiin erityisruokavalioihin.:-)
VastaaPoistaKiitos! Mukava kuulla, että tykkäät. Oikein hyvä ohje minustakin, mutta harvemmin tulee enää tehtyä kun ei ole enää munattomille tarvetta.
PoistaMukavaa talvenodotusta!
Hei!
VastaaPoistaTästä suklaakakku ohjeesta niin millaiseen vuokaan se mahtuu ja kuinka paljon annosta siitä tulee? Kiitos etukäteen :)
Hei!
VastaaPoistaTuossa muutama kommentti ylempänä on vuoan koko, eli n. 20 x 30cm.
aijai en huomannut :) entä kuinka monta kappaletta niistä tulee? voisinko tehä normaaliin ympyrään kakkuvuokaan?
Poista=) Palojen määrä riippuu paljon siitä kuinka suuriksi paloiksi ne leikkaat. Noita 4 x 4 cm:n paloja tulee n. 30. Minulla on tapana siistiä ensin reunat ja leikata keskeltä keskusta paloiksi.
PoistaKiitos hyvästä munattoman suklaakakun ohjeesta, tein ohjeellasi suklaakakkupohjan pyöreään 18-senttiseen vuokaan. Paistoaikaa täytyi tietenkin lisätä, kun taikinakerros oli paljon paksumpi kuin tekemässäsi 20x30 cm kokoisessa vuoassa. Ja kuten itsekin kommentoit, varmaan maistuu kaikille, eikä vain muna-allergisille.
VastaaPoistaKiitos palautteesta! Kiva kuulla että tykkäsit. Meillä tämä on suosikki-munaton ohje.
Poista