Pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin ei ole kakun tekoa ja arvatkaas mihin se kuluu? No, sairastamiseen tietysti. ;D Täällä me nuorimmaisen kanssa maataan yhdessä flunssan kourissa.
Ohje on Kotilieden 2009 vuoden seinäkalenterista:
200 g margariinia (*150g)
2 dl Fariinisokeria (laitoin puolet tavallista)
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta
KUORRUTUS:
200 g appelsiini-tuorejuustoa
1 dl ruokotomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kooda seos vuokaan ja kypsennä n. 45 min.
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.
* Toisella kerralla vähensin rasvan määrää 150 g:aan ja siltikin tuli hyvää eli vähempikin riitää kuin 200g!
Tää on kyllä aivan täydellisen näköinen. Porkkanakakku on paras leivonnainen mitä on, aina luotettava! Ihan sama resepti onnistuu myös porkkanaraasteen sijaan kesäkurpitsaraastetta käyttäen :>
VastaaPoistaHyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu. Pitää kokeilla tätä reseptiä joskus. Kaunis on ruusukin!
VastaaPoistaParanemista!Voi,kun itelläkin ois kakkujen tekoa tiheemmin,niitä ois niin kiva tehdä useamminkin.
VastaaPoistaTsemiä! Minulla oli viikko aikaa myös tauti, sairasloman puute on kyllä kotiäitityön varjopuolia. Siis ulkomaanvieraista on kiittäminen sinun miestäsi :). Pionilaakson blogilistalta ne todennäköisesti myös Huvikumpuun eksyvät.
VastaaPoistaPorkkanapiirakkaa... en edes muista koska viimeksi tein. Hyvä kun muistutit, pitää ottaa ohjelmaan.
voi ihanaa, minun lemppari kakkua, nätti on :)
VastaaPoistapikaista paranemista myös teille :), toivottavasti tämä tauti menisi tosiaankin pian ohi :/
Varmasti on hyvää ja tuo ruusu on upea. Toivottavasti romoska hellittää pian. Meillä mies sairastaa ja olen yrittänyt pysyä loitolla, ettei tartuttas minua....
VastaaPoistaIhana! Ja niin kaunis ruusu jälleen <3
VastaaPoistaPikaisia paranemisia! Ja kiitos tsemppauksesta!
Nam nam nam! Porkkapiirakka on yksi mun lemppareita! =)
VastaaPoistaParannuksen tuulia sairasteluun! <3
Itsellä jotain ihme flunssatautia, kurkku aina välistä kipeä ja niiskutella saa muttei kunnon tauti tule konnolla päälle sitten ollenkaan.. =(
On se porkkanakakku kyllä hyvää, slurps =)
VastaaPoistaToivottavasti teillä on jo terveitä!!
Nam! Tämäkin täytynee lisätä kokeilulistalle (joka on jo aika pitkä :D). Niin ja miten ihmeessä noin kauniita ruusuja tehdään?!? :)
VastaaPoistaToivottavasti voitte jo paremmin! Mutta aivan ihanan näköinen porkkanakakku!
VastaaPoistaOi nyt rupesi tekemään mieli porkkanakakkua. Tosi herkullisen näköistä.
VastaaPoistaTodella hyvän näköistä! Etsin juuri reseptiä kokeiltavaksi ja tämä vaikuttaa aika oivalta! :)
VastaaPoistaKiitos, IHANA ohje... Tein 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja hyvää tuli!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaIinu; Kannattaa ehdottomasti kokeilla. =)