5.9.2009

Maailman paras porkkanakakku



Pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin ei ole kakun tekoa ja arvatkaas mihin se kuluu? No, sairastamiseen tietysti. ;D Täällä me nuorimmaisen kanssa maataan yhdessä flunssan kourissa.

Tässä kuitenkin jo aiemmin leipomani "maailman paras porkkanakakku" tai piirakka, ihan miten vain. Löysin ohjeen Kirsin blogista. Tein vain ohjeen kaksinkertaisena ja paistoin pellillä. Tuli mukavan mehevä ja korkea piirakka.

Kopsaan ohjeen tähänkin.

Ohje on Kotilieden 2009 vuoden seinäkalenterista:

200 g margariinia (*150g)

2 dl Fariinisokeria (laitoin puolet tavallista)

2 kananmunaa

200 g raastettua porkkanaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl inkivääriä

2 tl kanelisokeria

1 dl mantelijauhetta

KUORRUTUS:

200 g appelsiini-tuorejuustoa

1 dl ruokotomusokeria

½ dl juoksevaa rasvaa

2 tl vaniljasokeria


Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kooda seos vuokaan ja kypsennä n. 45 min.

Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

* Toisella kerralla vähensin rasvan määrää 150 g:aan ja siltikin tuli hyvää eli vähempikin riitää kuin 200g!


Aika tujua tavaraa, mutta ihan mielettömän hyvää!

Mukavaa lauantaita, minä painun petiin päiväunille pikkuneidin viereen.


Pin It now!

15 kommenttia:

  1. Tää on kyllä aivan täydellisen näköinen. Porkkanakakku on paras leivonnainen mitä on, aina luotettava! Ihan sama resepti onnistuu myös porkkanaraasteen sijaan kesäkurpitsaraastetta käyttäen :>

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu. Pitää kokeilla tätä reseptiä joskus. Kaunis on ruusukin!

    VastaaPoista
  3. Paranemista!Voi,kun itelläkin ois kakkujen tekoa tiheemmin,niitä ois niin kiva tehdä useamminkin.

    VastaaPoista
  4. Tsemiä! Minulla oli viikko aikaa myös tauti, sairasloman puute on kyllä kotiäitityön varjopuolia. Siis ulkomaanvieraista on kiittäminen sinun miestäsi :). Pionilaakson blogilistalta ne todennäköisesti myös Huvikumpuun eksyvät.
    Porkkanapiirakkaa... en edes muista koska viimeksi tein. Hyvä kun muistutit, pitää ottaa ohjelmaan.

    VastaaPoista
  5. voi ihanaa, minun lemppari kakkua, nätti on :)
    pikaista paranemista myös teille :), toivottavasti tämä tauti menisi tosiaankin pian ohi :/

    VastaaPoista
  6. Varmasti on hyvää ja tuo ruusu on upea. Toivottavasti romoska hellittää pian. Meillä mies sairastaa ja olen yrittänyt pysyä loitolla, ettei tartuttas minua....

    VastaaPoista
  7. Ihana! Ja niin kaunis ruusu jälleen <3
    Pikaisia paranemisia! Ja kiitos tsemppauksesta!

    VastaaPoista
  8. Nam nam nam! Porkkapiirakka on yksi mun lemppareita! =)

    Parannuksen tuulia sairasteluun! <3
    Itsellä jotain ihme flunssatautia, kurkku aina välistä kipeä ja niiskutella saa muttei kunnon tauti tule konnolla päälle sitten ollenkaan.. =(

    VastaaPoista
  9. On se porkkanakakku kyllä hyvää, slurps =)
    Toivottavasti teillä on jo terveitä!!

    VastaaPoista
  10. Nam! Tämäkin täytynee lisätä kokeilulistalle (joka on jo aika pitkä :D). Niin ja miten ihmeessä noin kauniita ruusuja tehdään?!? :)

    VastaaPoista
  11. Toivottavasti voitte jo paremmin! Mutta aivan ihanan näköinen porkkanakakku!

    VastaaPoista
  12. Oi nyt rupesi tekemään mieli porkkanakakkua. Tosi herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  13. Todella hyvän näköistä! Etsin juuri reseptiä kokeiltavaksi ja tämä vaikuttaa aika oivalta! :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos, IHANA ohje... Tein 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja hyvää tuli!

    VastaaPoista
  15. Kiitos!
    Iinu; Kannattaa ehdottomasti kokeilla. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(