Tein juhannukseksi pikkasen paremman brita-kakun. Ohje on sovellettu tästä ja omasta vanhasta ohjeesta. Hyvää tuli, mutta minä ainakaan en maistanut eroa siihen "tavallisempaan". Koristeena ja täytteenä tällä kertaa Hollantilaisia mansikoita, kun suomalaisia ei taaskaan meidän kaupasta löytynyt. Nämäkin oli yllätys, yllätys tosi hyviä, melkein olisi käynyt suomalaisista.
Brita (1 pelti)
150g voita
1,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1dl maitoa
20ml limetin mehua
1,75dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
päälle:
2 valkuaista
1,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
täyte:
5dl kermaa
200g daim-suklaarouhetta
sokeria
mansikoita
limetin mehua
Vaahdota voi ja sokeri.
Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon.
Lisää maito, mehu ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Levitä marenki pohjan päälle kauniin aaltoilevaksi.
Paista 175 asteessa n.20 minuuttia kunnes marenki saa kauniin ruskean pinnan. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita vaahtoon. Tarkista maku.
Pese ja valuta ja paloittele mansikat. Jätä osa koristeeksi.
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan.
Levitä alimman pohjan päälle osa täytteestä, mansikan paloja ja puristele päälle muutama tippa limetin menua. Nosta päälle kansi tai seuraava levy... jne.
Koristele!
Tämä on kyllä herkkua!!! Itse tein myös brita tortun jussiksi ja kyllä se jälleen upposniin että melkeinpä loppui kesken =)
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää!
VastaaPoistaEspanjalaiset mansikat on ollut kyllä tosi hyviä tänä kesänä, torikauppias moitti itse myymiään suomalaisia väkeviksi - otettiin sitten kirsikoita :D
Ai että on herkullisen näköinen!!
VastaaPoistaAivan mahtavan näköinen! Kuten tuo alempi kääretorttukin! :)
VastaaPoistaIhanan näköistä! Tätä pitäis kyllä iteki tehä :P
VastaaPoistaVarmasti ihanaa... maistuiko limetti? Daim? Minä tein ihan tavallisen Britan...tein pohjalevyn pellille ja se sitten matkasi yli 300 km ja siellä laitoin lopppuun...ei mekään saatu mansikoita, nyyh!
VastaaPoistaNam, suklaan ystävä olisi varmasti tämä kakku maistunut!
VastaaPoistaHih, meillä on ollut täsmälleen samat juhannusherkut! :-)
VastaaPoistaIhanalta herkulta näyttää ja ilman mansikoita oltiin meilläkin. Aika huonosti on ollutkin mansikkaa saatavissa, ei edes ulkomaista ole meidän kauppaan tullut :( Nyt ilmat varmasti lämpenevät ja mansikka-aika alkaa kunnolla :D
VastaaPoistaNam!!! Britaa olisin kyllä minäkin tehnyt, jos oltais oltu kotona juhannuksena :P
VastaaPoistaTodella kaunis Brita <3
Näyttää hillittömän herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos kommentoijille!
VastaaPoistaMimmi M; Limetti ei kyllä maistunut, mutta Daim maistui. Laitoinkin suklaan aika pieniksi paloiksi.
Nam! herkullisen näköinen ja kuuloinen :p. Meilläkin on valitettevasti vielä suomalaiset mansikat kiven alla, ainakin hyväkuntoiset, tosi nahistuneita yksilöitä olen kyllä bongannut, mie oon joskus ostanu kaupasta espanjalaisia mansikoita.. se tais olla talvea vasten niin ne maistu ihan vedeltä, ne oli sellasia vesipommeja :), nättejä ja isoja kyllä olivat mutta siihen se sitten jäikin :). Oi että innolla odotan että koska pääsen minäkin tämäntyyppistä herkkua mansikoista vääntämään :) Edelleen täytyy pitää silmät auki jotta bongais niitä supisuomalaisia mollukoita :)
VastaaPoistaUpea kakku ja taatusti hyvänmakuinen! Uskaltaisinkohan jonain päivänä kokeilla Britaa itsekin? Oltiin pohjoisessa kesälomareissulla ja olit mielessäni :) Toivottavasti voitte hyvin. Meillä Hertta 4-v on sairastunut epilepsiaan ja aiheuttanut huolta. Masuvauva potkii kovasti:) Kaikkea Hyvää Teille!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaRuusperin Rouva; Kiitos, samoin teidän perheelle! Britaa kyllä kannattaa kokeilla, se onkin parasta tuoreiden marjojen kanssa.