"Eivät suosittele sydän- tai verisuoniliitto, mutta kohtuullisesti nautittuna nostaa elämänlaatua monella tuumalla."
(Chez Marius)
Tässä jälleen porkkanaa vähemmän terveellisessä olomuodossa. Haitanneeko tuo jos osan porkkanasadosta popsiikin kakun muodossa?? Tämän herkullisen ja hyvän porkkanapiirakanohjeen löysin Kermaruusu-blogista. Samalla tuli todettua, että tosi hyvää piirakkaa saa puolet vähemmällä voimäärälläkin. (vrt. Maailman paras porkkanakakku)
Se kevyempi porkkanapiirakka (pellillinen tai 2 24cm ip-vuoallista)
5 munaa
5dl sokeria
2tl soodaa
3tl leivinjauhetta
5tl kanelia
3tl vaniljasokeria
7,5dl vehnäjauhoja
225g voita tai 2,5dl öljyä
7dl porkkanaraastetta
5dl sokeria
2tl soodaa
3tl leivinjauhetta
5tl kanelia
3tl vaniljasokeria
7,5dl vehnäjauhoja
225g voita tai 2,5dl öljyä
7dl porkkanaraastetta
päälle;
100g pehmeää voita
200g (Olympia) sulatejuustoa
400g tomusokeria
5tl vaniljasokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Lisää lopuksi raaste ja rasva. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tai voidltuihin ip-vuokiin.
200g (Olympia) sulatejuustoa
400g tomusokeria
5tl vaniljasokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Lisää lopuksi raaste ja rasva. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tai voidltuihin ip-vuokiin.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele.
Nam... Pitäiskö kipaista kahville ;)
VastaaPoistaVoi miten hyvää!
VastaaPoistaJa täytyyhän tämän olla terveellistä, kun siinä kerran on porkkanaa. Terveysherkkua, suorastaan. ;)
Tätä pitää kokeilla. =) Minäki uskottelin itelle, et omenapiirakka on terveellistä, kun siinä on niitä omenoita ja vielä kaurahiutaleita.. x) Unohdetaan mainita se voi ja sokeri :P
VastaaPoistaMINÄ ONNISTUIN!!!!
VastaaPoistaOn niin hyvää ja ekalla kerralla kaikki meni loistavasti.
Tein ihan ensimmäistä kertaa porkkanakakkua. Ja minä kun en osaa tehdä onnistuneesti juurikaan mitää :)
Kiitos viestistäsi Anne. Mukava kuulla että onnistuit! Leipomisiloa myös jatkossa!
VastaaPoista