2.12.2011

Suklaamuffinssit kuumamarenkihunnulla



Pitkän aikaa on mielessä ollut kokeilla kuumamarenkia. Viikonloppuna tein tavallisia suklaamuffinsseja, joiden päälle sitten pursottelin marenkihunnut. Mielettömän makeaa, mutta ainakin lapsille maistuu hyvin. ;) Kuumamarengilla ajattelin koristella piparitalonkin, kunhan vaan saan sen ensin tehtyä. Siinä kai suurempi ongelma on...

Ohjeen nappasin Merjan sivuilta.

Kuumamarenki 
0,6dl   vettä
340g   sokeria
2 dl   munan valkuaisia (minulla taisi mennä 6 ison munan valkuaista)
160g   sirosokeria (käytin ihan tavallista)

Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Vaahdon täytyy olla niin kovaa, että kun käännät kulhon nurin, massa ei liiku.

Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan samalla.

Jatka vaahdottamista kovalla teholla vielä 10 - 15 minuuttia. Massaa voi halutessa värjätä elintarvikevärillä.

Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin, vaan ne kuivataan huoneenlämmössä. Vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivonpaperista ja sisus on yhä pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa pinota marengit päällekäin.

Suklaamuffinssiohje löytyy täältä. Puolikkaasta marenkiannoksesta riitti minulla 16 muffinssin koristeluun.



Pin It now!

7 kommenttia:

  1. todella kauniita ja herkullisen näköisiä :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita muffineja!
    Mittaatko tuon lämpötilan mittarilla vai mututuntumalla? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista!

    Sumi; Mittarilla mittaan, ostin munkin paistoa varten digitaalisen mittarin ja sitä näköjään tarvii muutenkin. =)

    VastaaPoista
  4. Tää on musta niin ihana ohje! En tykkää paistaa merenkeja, kun se on niin hidasta ;)ja tulee helposti ruman värisiksi.
    Tein myös myyjäispiparitalon lumen tällä. Jostain syystä ei vaan valkuaiset kunnolla vatkautuneet, ei tullut sellaista kuohkeaa niinkuin yleensä.

    VastaaPoista
  5. Oijoi mikä blogi! Olen lumoutunut! Ensimmäistä kertaa tulin vierailulle juuri tuon 10 suosituinta leivontablogia -listan innoittamana. Olet ensimmäinen leivontabloggari jonka tekeleet ovat mielestäni ihan hirveän harmonisia, juuri sopivan YKSINKERTAISIA ja levollisen kauniita sekä samalla äärettömän taitavasti tehtyjä. Miten osaatkin käyttää värejä noin upeasti!? Wau! Hyvää joulua ja uutta tulevaa blogivuotta!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista!

    Johanna; Tää on kyllä ihanaa, mutta minun makuuni liian makeaa...

    Anonyymi; Kiitos hämmentävän kauniista sanoistasi. Samoin sinulle Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää tulevalle!

    VastaaPoista
  7. Nää on aivan ihania! Mä en ole kuumamarengista ennen kuullutkaan, tai olen, mutta tietämättä mitä se tarkoittaa, sen enempiä ajattelematta. Pitääkin rohkaista mielensä ja kokeilla itsekin! Tää on niin mun lemppariblogeja, olet niin taitava, miten tää kommentointi aina jää... Mutta ihanaa joulunaikaa sinulle :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(