19.7.2012

Renshawin kukka- ja muotoilumassan testausta
Confetti etsi uudelle, markkinoille tulevalle, Renshawn kukka- ja muotoilumassalle testaajia. Minä ilmoittauduin mukaan.

Tein massasta pääasiassa erilaisia kukkia, pioneja, ruusuja jne. Lisäksi leikkasin ohueksi kaulitusta levystä keinuhepan ja käytinpä osan aikaisemmin postaamani hääkakunkoristeen versioon no 2.

Massa oli jäykähköä ja hyvin muotonsa pitävää, sitä oli helppo käsitellä ja sen kuivaminen näinkin korkean ilmankosteuden aikaan on uskomattoman nopeaa. Massa myös kovettui ihan kivikovaksi. Tämä massa on kuin luotu ruusujen ja muiden nopeasti tehtävien kukkien tekoon. 
Kuivuttuaan ohkaisetkin kukkien terälehdet yllättivät kestävyydellään.

Pionien ja muiden pitkään muovailtavien teko sen sijaan on helpompaa joustavammasta ja hitaammin kuivavasta massasta. 

Myös hääkakunkoristeen versio 2 pysyi pystyssä, säilyi ehjänä useamman sadan kilometrin kuljetuksesta ja pääsi koristamaan hääkakkua muutama viikko sitten. Tällaisiin veistosmaisiin koristeisiin massa on parasta mihin olen törmännyt, sekun pysyy muodossaan hyvin ja vielä kaupantekijäksi kuivuu nopeasti. 
Pin It now!

5 kommenttia:

 1. Mahdottoman kauniita koristeita.

  VastaaPoista
 2. Hei Leena!
  Mistä massasta yleensä teet ruusut? Olen aloitteleva kakunkoristelija ja olen aiemmin tehnyt koristeita Iloleipurien sokerimassasta - sen laatu vain on ollut kovin vaihtelevaa eri pakkausten välillä. Ostin tuota Renshawn perusmassaa ja ruusujen teosta ei tahtonut tulla sillä mitään. Se oli kovin lötköä, kuivakkaa ja helposti rikki menevää. Lisäksi se kaulitseminen tuntui todella hankalalta - tomusokeria olisi pitänyt olla koko ajan lisäämässä. Osaisitko neuvoa, mikä massa olisi sopivampi tällaiselle vasta-alkajalle? :) Kiitos kovasti ja menestystä blogillesi myös jatkossa!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Kiitos viestistäsi. Itse käytän lähes kaikkien koristeiden pohjana FunCakesin massaa. Se on jäykähköä massaa ja sitä on helppo kaulia. Huonojapuoliakin löytyy, massa kovettuu pinnasta nopeaa, eli kovin isoa määrää ei kannata kaulia. Koristeesta riippuen lisään siihen sokerimassaa tai marsipaania.

  Tätä massaa saa myös ruokakaupoista confetin paketissa, kaulintamassa taitaa olla nimenä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(