Vuosi sitten sain Biokialta testattavaksi erilaisia marjatuotteita. Karpalojauhe odotti malttamattomana käyttöön pääsyä, kun parasta ennen-päiväyskin läheni uhkaavasti. Kahvikakut kuuluvat olennaisesti jouluun, joten kehittelin Rouva Koiviston kahvikakusta karpaloisen version.
Tein kakkuja kaikkiaan neljä. Yksi pikkuinen kakku kärsi hieman vaurioita, joten se syötiin heti tuoreeltaan. Yksi kakku laitettiin pakastimeen jouluvieraita odottamaan ja kaksi kakkua viedään huomenna joulutervehdyksenä.
Valkosuklainen karpalokakku
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl kermaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl karpalojauhetta
150 g suklaarouhetta
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja suklaarouhe.
4. Lisää vaahtoon kerma ja kuiva-aineet.
5. Nostele taikina tasaisesti voideltuun kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Koristele suklaasulalla ja nomparelleilla.
Pin It now!
Voi miten kaunis kakku! Sopii hyvin lahjaksi :)
VastaaPoistaTuolla vuoalla tulee kyllä upeannäköinen kakku! Ohjekin vaikuttaa hyvältä :)
VastaaPoistatosi nättejä. huippu kyllä tuo rengasvuoka... tulee tosi upeaa jälkeä :)
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta! Tuota vuokaa olen haikaillut jo pitkään vaan aina jää hankimatta. Tulee tosi kaunis kakku.
VastaaPoistaJostain syystä en ole päässyt aiemmin kommentoimaan mutta nyt se taas näköjään pelaa, hienoa! :)
Mukavaa joulunodotusta!
Todella kaunis kakku :)Puolukkajauhetta löytyisi omasta kaapista, tätä ohjetta voisin testata sillä :) Iloleipurin uusi sydänvuokakin odottaa kokeilua!
VastaaPoistaTykkäsin kovasti tämän kakun reseptistä sekä elegantista ulkonäöstä. Tulee varmasti kokeiltua tätä itsekkin.
VastaaPoista