30.4.2013

Rice krispie treats eli riisimuromassa
Muutamissa blogeissa on jo kokeiltukin nettikaupoissa myytävää Rice Krispies- massaa isojen koristeiden pohjana. Tätä käyttämällä saadaan suurestakin koristeesta suhteellisen keveitä.

Minulla on työn alla ensi viikonlopun kakkuun suurehko koriste, joten päädyin kokeilemaan koristeeseen riisimuromassaa. Ongelmana oli vain se etten hoksannut etukäteen tilata massaa, joten piti kääntyä googlen puoleen ja etsiä ohje "tee se itse"-massaan.

Tällaista ohjetta minä käytin:

Riisimuromassa
3rkl    voita
280g  vaahtokarkkeja
14dl   riisimuroja

Mittaa mikron kestävään kulhoon voi ja sulata se mikrossa. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja lämmitä niitä keskilämmöllä mikrossa, kunnes ne pehmenevät. Älä lämmitä liikaa.

Sekoita vaahtokarkki-voi seokseen riisimurot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta öljytyin käsin haluamasi muotoinen koristepohja. Anna kovettua seuraavaan päivään.

 Mikäli massaa jää yli, taputtele siitä leivinpaperille levy. Levystä voi myöhemmin leikata sahalaitaisella veitsellä haluamasi muotoisia osia.  Itse ajattelin kokeilla loppumassan pakastamista.

Pin It now!

14 kommenttia:

 1. Hienoa, kun vihdoin löytyy ohje tälle näinkin helposti :) Kiitos! Kerrotko vielä, jos pakastaminen onnistui :)

  VastaaPoista
 2. Ja hei toi ostettava massa on ihan älyttömän kallista , eli ite kannattaa tehdä, mäkin ton ohjeen löysin kun etsin. Sama täällä työn alla taas koriste moisesta massasta.
  Jään innolla odottamaan kakkuasi :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Saman totesin minä hinnan suhteen. Tosi kallista ostettuna. Tätä on helppo tehdä itse ja tulee paljon edullisemmaksi. :) Mitä muuten laitoit riisimuromassan ja sokerimassapäällysteen väliin?

  VastaaPoista
 5. Juuri etsin ohjetta netistä, että eikö kukaan tee tälläistä, kun jenkkiohjelmissa käytetään jatkuvasti ja nyt se sitten löytyi, mahtavaa!! Aika paljon ohjelmissa on päälle laitettu suklaata, tai muotoilusuklaata? Jännityksellä odotan, millaisen kakun tällä kertaa loihdit! =)

  VastaaPoista
 6. Juuri etsin ohjetta netistä, että eikö kukaan tee tälläistä, kun jenkkiohjelmissa käytetään jatkuvasti ja nyt se sitten löytyi, mahtavaa!! Aika paljon ohjelmissa on päälle laitettu suklaata, tai muotoilusuklaata? Jännityksellä odotan, millaisen kakun tällä kertaa loihdit! =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista!
  Joo ei kyllä tästä massasta kannata kovin montaa euroa pulittaa. Muutaman minuutin homma ja tarvikkeet ei monta euroa maksa.

  Inkku; Siistin ensin pintaa veitsellä ja sivelin sitten pintaan pikeeriä.

  VastaaPoista
 8. Heh, mä olen tehny tätä massaa jo vuosia enkä edes tienny että sitä myydään valmiina :)
  Tosi helppoa tehdä ja edullista.
  Mä käytän pinnalla mitä tahansa kreemiä olen kakkuun käyttäny tai on jääny yli tai joskus en mitään, esim jossain katoissa joissa voi olla röpöpinta. Sokerimassa koristeet nappaa hyvin kiinni riisimuroon :)

  VastaaPoista
 9. kiitos tästä ohjeesta, olenkin haikaillut ohjetta tähän massaan ku ameriikoissa näyttävät tekevän kakkuohjelmissa aina kaikki tällä :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeesta! Itse olen myös kokeillut riisimuromassa, mutta sitä valmista ja oli kyllä aika tyyristä :/. Paketti oli tosin iso ja vielä paljon jäljellä. Tilkin myös raot pikeerillä. Ajatuksena oli sokerikreemi, mutta kun teen koristeet n. viikkoa etukäteen niin kreemin säilyvyys ei ole taattu.

  VastaaPoista
 11. Osaatko sanoa, kuinka kauan tästä tehdyt koristeet säilyy ja miten niitä pitäisi säilyttää? Pohdin sitä, kauanko etukäteen voin tehdä koristeet ja säilyykö ne ihan huoneenlämmössä. Tuolla kreemitasoitteella tuskin säilyy huoneenlämmössä, mutta pikeerillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkku! En kyllä varmaa osaa sanoa, mutta uskoisin, että säilyvät muutaman viikon, varsinkin jos jättää ohjeesta vois voin, (niinkin tämä onnistuu, kokeiltu on.)

   Itse tein koristeen n viikoa aikaisemmin ja käytin tosiaan pikeeriä tasoitteena. Ihan hyvänä säilyi.

   Poista
 12. Ei oo totta, tää on tosi löytö! Kiiitos tästä ohjeesta! Vasta keväällä tein isohkon autokoristeen ja se oli styroksin päälle tehty kun en keksinyt mistä syötävästä massasta tekisin sisustan ilman että siitä tulisi painavaa... Jes. :)

  VastaaPoista
 13. Ei oo totta, tää on tosi löytö! Kiiitos tästä ohjeesta! Vasta keväällä tein isohkon autokoristeen ja se oli styroksin päälle tehty kun en keksinyt mistä syötävästä massasta tekisin sisustan ilman että siitä tulisi painavaa... Jes. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(