23.6.2013

Mansikka-raparperi Pavlova
Pavlova on ollut jo pidempään "to do"-listallani. Makean marengin kaveriksi ajattelin jotain mukavan kirpeää. Raparperiä ei meidän omalla pihalla kasva, joten mummilan reissulla piti käväistä äidin raparperipuskalla.

Keitin raparperit pehmeiksi ja soseutin sauvasekoittimella ihan soseeksi. Kaveriksi raparperi sai kerma-tuorejuustovaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Lasten mielestä ihan parasta, mutta minua itseäni ei pavlova kovinkaan paljon säväyttänyt. Kyllä vanha kunnon Brita-kakku on minusta paljon parempaa.

Ohjeen pavlovaan otin Valion sivuilta täältä. Ison pavlovan sijaan tein kaksi pientä n. 17cm kokoista pohjaa.


Pin It now!

3 kommenttia:

  1. Itsekin olen tehnyt monesti pavlovaa, mutta on se brita kakku todellakin parempaa! ;) Tuota raparperi-mansikkayhdistelmää pitäisi siihenkin testata. =) Raparperilla olen monet tuttavat tänä kesänä yllättänyt. ;) Ihmiset unohtavat miten mahtava vihannes se onkaan! =D Luulen et testaan tätäkin reseptiä vielä ;)

    VastaaPoista
  2. Samataatokset oli minullakin...pavlovan teko siis. Vaan otettiinkin äkkilähtö reissuun, joten teko jäi tuonnemmaksi. Brita /ruotsalainen marenkikakku/piiras on minustakin mieluisampaa, vaan vaihteeksi aina voi pavlovaakin tehä. Ola lemppari on ihan vaaan kermaa/kermarahkaa ja kotimaisia vadelmia paljon....

    VastaaPoista
  3. Minulla ei ole makukokemusta vielä kummastakaan - ajatelkaa! :D Mutta todella houkuttelevan näköinen kakku ainakin tämä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(