12.12.2013

Rouva Koiviston joulukakku





Koiviston Rouvan kahvikakku on yksi lempikakuistani. Kotilieden joululehdessä oli herkullisen kuuloinen joulukakun ohje. Otin siitä idean ja tein lemppariohjeestani jouluisen version joululehden reseptiä mukaillen.


Tein puolitoistakertaisen ohjeen ja siitä kaksi samanlaista kakkua, pienemmän ja isomman. Pienempi sai suorittaa tärkeän maistelukakun tehtävän ja tämän isomman laitoin pakastimeen joulua odottamaan. Kahvikakut on niin kiitollisia pakastettavia, että ne vain paranevat säilytyksen aikana.

Rouva Koiviston joulukakku

200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
250 g vehnäjauhoja (n. 4dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl pomeranssinkuorta
50g hillottua appelsiinin kuorta
100g tummaasuklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua tai kermaa

1. Pese appelsiini huolellisesti esim juuresharjalla. Raasta kuori ja purista mehu.
2. Rouhi suklaa ( ja halutessa pilko appelsiinin kuoripalat pienemmiksi).
3. Vaahdota voi ja sokeri.
4. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
5. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja suklaarouhe.
6. Lisää vaahtoon mehu ja kuiva-aineet.
7. Nostele taikina tasaisesti voideltuun kakkuvuokaan.
8. Paista 175 asteessa n. 1 tunti
9. Koristele halutessasi.

Jos joulukakun ohje on vielä hakusessa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä. On vaan niin hyvää ja kivan jouluinen ilman perinteisiä joulumausteita.


Pin It now!

3 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen kakku, kaikki appelsiininen varsinkin suklaan kanssa on yksi suosikeistani! Kokeilen kyllä joku kerta. :)

    VastaaPoista
  2. Appelsiini suklaan, varsinkin tumman, on loisto yhdistelmä!
    Upea kahvikakku!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(