18.1.2014

Fazerinapiirakkaa




Keittiön yläkaapista löytyy vielä joulusuklaita. Viime jouluna suklaan menekki olikin meillä todella vähäinen, kun lähes koko perhe makasi tautisena sängyn pohjalla ja ehkäpä sitä tuli muutama ylimääräinen boksi ostettuakin.

Onneksi leivontaan saa suklaat helposti sujautettua. Aikaisemmasta Pätkispiirakkakokeilusta rohkaistuneena tein tälläkertaa Fazerinapiirakkaa. Myös muita suklaita kannattaa kokeilla. Mutta löytyykö keneltäkään ideaa mihin Omareja voisi käyttää. Kahvikakkuun? Vai piirakkaan sitäkin?


Fazerinapiirakka
6 munaa
4dl sokeria
6,5dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
1dl appelsiinimehua
250g voita tai margariinia

Sulata voi ja mittaa joukkoon mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuiva-aineet ja voi-mehu-seos muutamassa erässä. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Kuorrute
50g voita
100g Fazerina-suklaata
3rkl appelsiinimehua
tomusokeria
(kaakaojauhetta)

Sulata voi ja suklaat kattilassa. Lisää mehu ja sekoita joukkoon tomusokeria, kunnes massa on riittävän jämäkkää. Ota halutessasi muutama ruokalusikallinen kuorrutetta koristelua varten erilleen. Sekoita kaakaojauhetta kunnes koristelumassa on selvästi tummempaa kuin muu kuorrute. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele tummemmalla kuorrutteella.


Jouduin valitettavasti laittamaan kommenttien sanavahvistuksen päälle, kun alkoi ihan tulvimalla tulla roskapostia. Toivottavasti saan sen poistettua mahdollisimman pian.

Aurinkoisia pakkaspäiviä ihan jokaiselle!



Pin It now!

19 kommenttia:

  1. Aivan ihana idea tämä!! Fazerina on ehdottomasti yks mun lempparisuklaista, joten tää on takuulla kans aivan ihanaa <3 Kiitos tästä ohjeesta, laitan tän kirjanmerkkeihin visusti talteen! :)

    Omareista tykkään itse tehdä omar-kinuskipaloja :) Siinä tehdään piirakan päälle Omar-karkeista ihana kinuski. http://kakkuparatiisi.blogspot.fi/2009/06/omar-kinuskipalat.html Meillä tykätään tuosta piirakasta ainakin hirveesti, ja Omareita saa ihan kivasti kulumaan :)

    Ihanaa talvea sinulle! :--)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, fazerina piirakassa ei voi olla muuta kuin hyvää!
    Itse olen käyttänyt omareita näissä taivaallisen makuisissa ja helpoissa cookie popseissa http://www.kinuskikissa.fi/toffeepopsit. Kuorrutin popsit suklaalla :P
    Haluaisin myös kokeilla omareista tehtyä kuorrutetta kakulle.

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvälle, tekisi mieli herkutella. Meillä menee suklaata ihan liikaakin ja tuo fazerinapiirakka kuulostaa hyvälle :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä piirakkaa! Minä olen käyttänyt omar-karkkeja joskus pikkuleipien sisällä, sellaisena toffeesydämenä. Esim. olen pyörittänyt amerikkalaista cookies-keksitaikinaa puolikkaan karkin ympärille. Nam!

    VastaaPoista
  5. Voi, mitä herkkua... Olen tehnyt tällaista kinuski-juustokakkua, jossa on omareita http://piparinmuruja.blogspot.fi/2012/08/herkullista-juustokakkua-makean.html

    VastaaPoista
  6. Ai jai, herkullinen ohje taas! Pitääpä kokeilla, kun on aikaa leipoa ja vieraita on tulossa. Minä olen käyttänyt Omareita ihan tavallisten pullien "voisilmänä". Puolikas Omar riittää keskikokoiseen pullaan ja sen saa upottaa aika syvälle pullan sisään. Ei välttämättä tarvitse sokeria enää, sipaisu kananmunalla ennen paistamista riittää.
    Valoisaa tammikuun jatkoa sinne koko perheelle!
    T. Mari-serkkusi

    VastaaPoista
  7. Oiiii, näytä kyllä mahdottoman hyvältä!

    VastaaPoista
  8. En epäile yhtään etteikö olis hyviä, fazerina on niin hyvää, nam! :)

    VastaaPoista
  9. Muffinien sisään sydämeksi.
    T.minttu

    VastaaPoista
  10. Pullaan meilläkin tehdään, omari puoliksi ja kaksi palaa pullaan päällekäin. Painan aivan pohjaan asti, jottei pullahda sieltä ylös. Lasten ehdoton suosikki!

    VastaaPoista
  11. Nams ihana ohje-täytyykin kokeilla ensi herkkupäivänä:P

    VastaaPoista
  12. http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25049-lakkaparfee

    Tämä Pirkan lakkaparfee on ollut jo vuosia suvun suuressa suosiossa, helppo ohje ja oikein pehmoista jäädykettä, lakka antaa raikkautta. Tähän siis menee Omar-karkkeja.

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköistä ja varmasti myös makuista! :) Pitääpä kokeilla joku päivä! :) Ja ihanaa kevättä sinulle! :)

    VastaaPoista
  14. Herkullinen piirakka!

    Olen tehnyt omareista pikkuleipiä:
    pyöritä omar karkki palloki ja pallon päälle vaaleaa pikkuleipä taikinaa. Näitä ei saa paistaa liian kauaa, ettei omar karkki tule ulos pikkuleipä pallosta.
    Jähtynyt omar-pikkuleipä pallo uitetaan valkosuklaassa.
    pyöräytän valkosuklaata lusikalla tai sormella siten, että siihen jää kaunis jälki.
    Näistä tulee kuin ruusuja.
    Kauniitä ja herkullisia.

    jane

    VastaaPoista
  15. Kiitos teille kaikille ihanista leivontaideoista. Ensimmäinen on jo testattu, kun pullaa tehdessä käytin omareita "voisilmänä". Tulihan muuten hyviä pullia.

    Nyt vaan valinnan vaikeus mitä ohjetta kokeilisin seuraavaksi... hmmm

    Mari-serkku; Kiitos ideasta! Tuuppas ohimennessäsi pyörähtämään pullakaffella. Mutta tuu pian, ettei ne ehdi loppua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jane; Eihän sinulla sattumoisin ole kuvaa pikkuleivistäsi. Jos on niin lähettäisitkö minulle s.postilla. Olisi mukava nähdä millaisia ruusuja teet, kun mielikuvitus ei riitä kuvittelemaan... =)

      Poista
  16. Aijai, että on makoisan näköinen, tarttee kyllä testata!

    VastaaPoista
  17. Naps ja kiitos :)). Otin reseptin mukaani :)

    VastaaPoista
  18. Kokkeilimpas.Lurautin ihan pienen tilikan konjakkia pohojaan..Iliman sitäki ois varmaa ollu hyvvää :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(