Kakkuun tein 18 cm halkaisijaltaan olevan suklaattoman suklaakakkupohjan. Täytteeksi ja pinnaksi nougat-suklaakreemiä ja päälle Dr Sugar-blogista löytyvällä ohjeella suklaaganachen. Kiitos hyvästä ohjeesta!
Nämä kuvat eivät kyllä tee oikeutta suklaapinnalle, joka oli minun mittapuuni mukaan liki täydellinen. =) Vieläkö oppisi miten suklaakakun saisi siirrettyä ritilältä tarjoiluastialle rikkomatta alareunaa...
Suklaaganache (n. 20cm kakkuun)
1 dl kermaa
140g tummaasuklaata
1-2 rkl glukoosia tai vaaleaa siirappia (käytin siirappia)
pieni nokare huoneenlämpöistä voita
Rouhi suklaa. Lämmitä kerma ja glukoosi (tai siirappi), mutta älä anna kiehahtaa.
Kaada kermaseos rouhitun suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa sulaa ja seoksesta tulee tasainen.
Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku!
Nam, on kyllä liian herkullisen näköinen!
VastaaPoistaOnpa hieno! Täytyykin kokeilla tämän ohjeen mukaan ganachea, jos siitä saa noin kauniin.
VastaaPoistaTodella kaunis pinta! Pitää itsekin kokeilla. Oliskohan tuo glukoosisiirappi tuon kiillon salaisuus, hmmm.
VastaaPoistaKaunis! :)
VastaaPoistaUpea onnistuminen!
VastaaPoistaOnnellista Ystävänpäivää!
Upea kakku ja kuorrutus on onnistunut tosi hyvin. Tekisi mieli maistaa. Hyvää ystävänpäivää :)
VastaaPoistaKiitos ihanaiset kommenteista! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan reseptiä, ainakin tällä kertaa se toimi.
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää myös kaikille teille hieman myöhässä!
Piti vielä tulla kurkkaamaan tämä ohje tarkemmin, kun huomasin itse tehneeni kiiltävän suklaapinnan isänpäiväkakkuun http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/11/yllatyksellinen-isanpaivakakku.html Kyllä se siirappi taitaa tehdä taikojaan, sillä itse käytin glukoosisiirappia omassa kakussani. Muuten ohje on hyvin samantapainen. Tosin itse sekoittelin kuorrutetta hieman liikaa jäähdytysvaiheessa, sillä pintaan tuli hieman kuplia.. Mutta oli ihanan kiiltävä, ja herkullinen :)
VastaaPoistaKäväsin katsomassa kakkuasi. Mahtava idea yhdistää suklaakakku ja mansikkakakku! Varmaan se on tosiaa tuo siirappi joka sen tekee...
PoistaOnpas houkuttelevan näköinen ja varmasti herkullinen :) Muutenkin aivan upeita kakkuja sinulla!
VastaaPoistaIhana! Onko pursotukset tehty samalla ohjeella? Nekin ovat todella kauniit. T. Henni
VastaaPoistaKiitos Henni! Pursotukset on juurikin suklaakuorrutetta jähmettyneenä. =) Ensin ajattelin vatkata sen pursotuksia varten, mutta laiskuuttani jäi se tekemättä.
PoistaJa hienosti toimi näin! Joskus laiskuus on ihan paikallaan :-)
PoistaHei!
VastaaPoistaBlogisi seuraajana pakko antaa vinkki kakun siirtämiseen: yksinkertaisesti tämä onnistuu laittaa kakun alle hieman kakkua pienempi pahvialusta. Näitä myy esimerkiksi Kärkkäinen. Itse ostan aina useamman kakkupahvin kerralla, ja en osaa enää ajatella kakuntekoa ilman sitä! Niin paljon helpompaa kakun siirtely! :)
Hei!
PoistaKiitos vinkistä! Itsekin käytän noita pahveja alla, mutta tykkään siirtää aina "puhtaalle" pahville valmiin kakun.
Hienosti on onnistunut! Itsellä vähän samanlaisia haasteita edessä. Mistä saisin vielä tuon käyttämäsi nougat-suklaakreemin ohjeen?
VastaaPoistaKiitos Krisse! Uups, ei kyllä enää mitään muistikuvaa millä ohjeella tein... Minpä kaivelen tuota muistivihkoa, että olenko siihen kirjoittanut.
Poista