6.4.2014

Limetti-suklaakakku Iloleipurin kilpailuun





Iloleipuri uusistaa ilmettään ja järjesti uudistumisen kynnyksellä kutsukilpailun leivontablogisteille. Minut pyydettiin myös mukaan ja sairasloman viihdykkeeksi päätin osallistua kilpailuun, vaikken mikään erityinen reseptinikkari olekaan.

Ensimmäinen ajatukseni oli tehdä jotain ihanan raikasta sitruunasta, mutta jossain vaiheessa sitruuna vaihtui limetiksi. Valkosuklaalle limetti on ainakin hyvä pari, joten päätin kokeilla tummempaa suklaata. Ja todentotta ei pöllömpi yhdistelmä tämäkään! Tuo limettikiisseli on aaah niin hyvää... 


Kakkuni ja muut kilpailutyöt löytyy täältä ja samasta linkistä pääset äänestämään suosikkiasi ja osallistumaan Iloleipuri-tuotepaketin arvontaan. (Edellyttää valitettavasti facebookiin kirjautumista)

LIMETTI-SUKLAAKAKKU

POHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
100g sulatettua voita
1,75dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhtetta
1dl kaakaojauhetta


Voitele ja jauhota leipävuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula ja keskenään sekoitetut jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 175 asteessa n. 45min. Tarkista kakun kypsyys ja jatka tarvittaessa paistamista. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

TÄYTE:
Suklaakreemi:
250 g tummaa suklaata
100 g voita
200 g tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria


Ota voi ja tuorejuusto lämpenemään huoneenlämpöön hetkeksi. Sulata suklaa. Vaahdota voi ja tuorejuusto
sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri ja tarkista maku. Jaa kreemi kahteen osaan ja säästä toinen puoli kuorrutteeseen.

Limettikiisseli
2 limettiä
2 dl tomusokeria
1 kananmuna


Pese limetit huolellisesti ja raasta kuoriosa. Halkaise limetit ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kattilassa
tomusokeri, mehu, kuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seo sakenee. Anna jäähtyä.

KAKUN KOSTUTUS:
puolikkaan limetin mehu
2 dl vettä
2rkl tomusokeri
Sekoita kostutusliemi.

KAKUN KOKOAMINEN:


Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Laita vuokaan kakkupohjan ylinkerros. Kostuta. Levitä pohjan päälle puolet täytteen suklaakreemistä ja kreemin päälle puolet limettikiisselistä. Tee toinen samanlainen kerros. Lisää päälle pohjan alimmanen kerros. Kostuta. Suojaa kakku tuorejuustolla ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta lopulla kreemillä. Koristele

Arpaonnea kaikille äänestykseen osallistuvalle!


Pin It now!

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Voisinpa vaikka ristiäisiin testata. :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Tässä tulee yksi ääni vaikka en ole facessa=)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(