3.11.2014

Liity sankareiden joukkoon!

Kuten jotkut blogin aktiivisista lukijoista on aiemmista postauksista lukenut, mieheni sairastaa pahalaatuista plasmasolusyöpää, myeloomaa. Ainoa parantava hoito mieheni sairauteen ja moneen muuhun syöpään on veren kantasolusiirto. Kantasolusiirteellä pyritään korvaamaan syöpäpotilaan pahalaatuiset solut terveillä kantasoluilla.

Monille potilaille ei löydy  kudostyypiltään sopivaa luovuttajaa omista sisaruksilta, jolloin auttajaa etsitään kansainvälisestä rekisteristä. Veripalvelu ylläpitää Suomen Kantasolurekisteriä, jossa on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa kantasoluja niitä tarvitseville potilaille.

Mieheni kuuluu siihen onnelliseen ryhmään, jolle luovuttaja löytyy nykyisestä rekisteristä. (Mikäli kaikki menee kuten on suunniteltu hänelle tehdään kantasolusiirto Hyksissä lähikuukausien aikana.) Sydänlämpöinen kiitos jo etukäteen sinulle tuntematon Sankari! Monta on myös niitä, joille sopivaa luovuttajaa ei löydy rekisterissä olevista luovuttajista.

Vetoankin teihin alle 40-vuotiaisiin blogini lukijoihin. Käy testaamassa sovitko luovuttajaksi ja liity Sankareiden joukkoon! Tiedä vaikka juuri sinun kantasoluillasi voitaisiin pelastaa joku vakavaa sairautta sairastava ihminen!

Testaa sovitko luovuttajaksi: TÄÄLLÄ

(Piikkikammoisille tiedoksi: Rekisteiin liittymistä varten tarvitaan vain sylkinäyte.)


Suomen rekisterissä on 25000 vapaaehtoista, joista 2/3 on naisia. Etenkin nuoria miehiä kaivattaisiin lisää. Uskon, että Suomessa on paljon enemmän auttamishaluisia ihmisiä, mutta tietoa tarvittaisiin lisää. Vetoankin samalla sinuun bloggaaja: Tee hyvä teko ja jaa blogissasi tietoa kantasolurekisteristä.


Pin It now!

9 kommenttia:

 1. Mää kyllä alakasin, mutta eihä vanaha räähkä ennää kelepaa :( En kelepaa ees verenluovuttajaksi lääkityksen takia, harmi!!

  Mutta lämpimiä ajatuksia koko poppoolle ja pitäkää lippu korkialla!! <3

  VastaaPoista
 2. Tärkeä asia! En ole aiemmin tiennyt tuosta kantasolurekisteristä. Voimia ja kaikkea hyvää teille, paranemista miehellesi! Tiedän, että raskasta aikaa on. Minunkin isälläni todettiin juuri kesällä pahimmanlaatuinen aivokasvain, johon ei ole parannuskeinoa. Muuta kuin Taivaan Isän ihme. Kyllä tällaiset asiat pysäyttää kovasti.

  VastaaPoista
 3. Minä liityin sattumoisin pari viikkoa sitten :) onneksi kelpasin vaikka oon käyny läpi monta leikkausta ja verensiirtojakin saanut. Kuulin tästä aikoinaan kouluaikoina ja siitä asti on ollut tarkoitus osallistua. Paranemisia miehellesi ja voimia koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Täältäkin voimia ja paranemista teille kotiin!

  Meillä ollaan molemmat, mieheni ja minä, kantasolu-rekisterissä valmiudessa <3

  VastaaPoista
 5. Voi, luin surupostauksesi vasta ja päättelin, että miehesi on kai hävinnyt taistelun syöpää vastaan? =( Eikö siirto onnistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,siirto onnistui kyllä, mutta mieheni tauti oli niin aggressiivinen, että uusiutui 3kk siirrosta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(