1.12.2014

Viinerit arjen juhlaan




Yksi huonoimmin toteutetuista leluista lienee lasten Muumi-tietokone. No, voihan sen avulla oppia kirjaimia yms, mutta miksi ihmeessä sinne on pitänyt jättää niin surkeasti suomennettuja sanoja? Meidän nuorimmainen on ainakin välillä aivan ihmeissään, että miksi housut onkin farmarit tai viineri wienerleipä.

Jotain hyötyä siitäkin raakkineesta, kun muutama päivä sitten sitä kuunnellessa sain innostuksen viinereiden leipomiseen. Netistä kaivelin helpon ohjeen ja aloin leipomaan.




Helpot viinerit  (n. 24kpl)

200g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa
25g hiivaa

täyte:
1 prk paistonkestävää omenahilloa
1 dl vaniljakreemijauhetta

voiteluun muna

Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Liuota kylmään maitoon hiiva ja sokeri. Lisää maitoseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.

Kauli taikina levyksi. Taita levy pituussuunnassa kahtia ja leikkaa 24 suikaleeseen. Kieri suikaleet kierteille ja pyöräytä kerälle.

Kohota 2 tuntia. Valmista sillä aikaa vaniljakreemi. Voitele kohonneet viinerit munalla. Paina keskelle monttu täytteille. Pursota täytteet koloon ja paista 225 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.


Oikeista viinereistä en kovinkaan tykkää, mutta nämä oli kyllä hyviä. Tulee varmast leivottua toistekin. Näiden avulla jaksaa taas hetken kuunnella vaikka muumi-tietokonettakin...  ;)


Pin It now!

8 kommenttia:

  1. Pitääpä testata joskus. Näyttää ainakin herkullisilta. :)

    VastaaPoista
  2. Nämä vois olla minun miehenki mieleen. Jos vaikka viikonloppuna testais!

    VastaaPoista
  3. Kauniita viinereitä! Pitäisi minunkin joskus kokeilla tuota taikinaa, vaikuttaa helpommalta kuin mitä olen luullut viineritaikinoiden olevan :)

    Meidän tyttö sai tuon samaisen laitteen viikko sitten ja olen myös ihmetellyt tuota wienerleipää ja muita omituisia sanoja joita siellä on... xylitol, camping, zeppeliini, Åland, quickstep... ovat meidän 3-vuotiaalle ihan omituisia juttuja, mutta ymmärrän senkin ettei noista kirjaimista ihan helpolla muita sanoja keksikään :D

    VastaaPoista
  4. Ooooh, noot Leena teheny iha oikeita viinereitä, mää oon oikassu ja teheny niitä valamistaikinasta eli noon sitte semmosia valeviinereitä, ei sillä hyviä neki oli, mutta nuo o varppii parempia! :D

    VastaaPoista
  5. Mainio aasinsilta viinereille vai sanoisinko wienerleiville ;)

    VastaaPoista
  6. Ohje vaikutti sopivan helpolta ja lopputulos tosi hyvältä. Tätä vois kokeilla!
    Itse muistan katsoneeni vierestä, kun tätini joskus 80-luvulla teki wienereitä johonkin juhliin: kaulittiin ja käännettiin, kaulittiin ja käännettiin. Moneen kertaan. Tuolloin kyllä voitaikinakin tehtiin itse joulutorttuihin ja sekin kaulittiin ja käännettiin ja... Taitais ainakin multa jäädä arjen kiireessä joulutortut tekemättä! Mistähän se kiire on tullut?

    VastaaPoista
  7. Olen joskus aikaa sitten tehnyt viinereitä. Ja pieleen meni koko taikina :( Kun löysin tämän ohjeen niin rohkenin kokeilla:) Helpot ja hyviä olivat ;)

    VastaaPoista
  8. Tosi helppo ohje ja nopea. Maku ihana kun laitoin päärynä marmeladia ja vanilijakriimiä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(