7.5.2009

Orvokkini tummasilmä kultasydän pieni...


Kukkasia oman äitini äitienpäiväkakkuun. Halusin kokeilla välillä joitain muita kukkia kuin ruusuja, vaikka ne niin hyvin äitienpäiväkakkuun sopiikin. Meidän äidin lempikukka taitaa olla orvokki, joten päädyin niihin.

Mansikkamäen Eben blogista löytyy mahtavat ohjeet myös orvokkien tekemiseen. Netistä yritin etsiä orvokin lehdestä kuvaa, mutta eipä riittävän tarkkaa löytynyt. Niinpä suunnittelin orvokille ihan uudenlaisen lehden. ;)Orvokeille tein kaveriksi päivänkakkaroita, jotka saivat myös uutta muotia olevan lehden kaverikseen.

Saapas nähdä millaisen kakun näistä saa aikaiseksi...

Pin It now!

9 kommenttia:

 1. VAU! Nää on niin aidon näköisiä, että ensin kattelin että oot ottanut kuvia orvokeista ulkona. Vautsi! Oot taitava!

  VastaaPoista
 2. Upeita orvokkeja olet tehnyt. Mullaki oli tarkotus ensin tehdä äitienpäiväkakkuun orvokkeja, teinkin niitä muutaman. Mutta sitten päädyin tuohon asetelmaan.

  VastaaPoista
 3. Itselläni on äitienpäivän kakkusuunnitelmat vielä täysin levällään.. Ihania orvokkeja, tulee varmasti jälleen kaunis kakku!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniita orvokkeja!

  VastaaPoista
 5. Ihania kukkia! Ja lehdet on oikein hyviä, ei kukaan katso, onko ne millilleen oikean näköisiä :)
  Mullakin pöydällä jo päivänkakkaroita tehtynä, orvokkeja pitäis myös kokeilla, mutta taitaa taas aika loppua (ei loppuisi, jos ei surffais täällä blogimaailmassa keskellä päivää... :D )
  Ja tuota sinun otsikon laulua kuulin juuri aamulla, kun olin koululla äitienpäiväkahvituksessa ja lapset sen lauloivat. Kyllä monen äidin silmä kostui... :)

  VastaaPoista
 6. Ihania orvokeita! Minullakin ne to-do-listalla odottamassa, kun vaan sais aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 7. Siistit orvokit! Lehdet ovat tosi sopivat. Ainakin luonnonorvokeissa lehdet vaihtelevat kovasti lajikkeittain, suo-orvokilla ja pelto-orvokilla on aika erilaiset lehdet. (nimim. opiskeluaikana piti kerätä kasvio...) Orvokit käy tosi hyvin äitienpäiväkakkuun, alkaa heti tuo laulu soida päässä.

  VastaaPoista
 8. Nää on UPEITA!!!
  Mäkin haluaisin kokeilla noita, mutta viime aikoina on jonnin verran alkanut laiskottaa ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(