Korostan tässä etten ole tämän alan ammattilainen, vaan ihan perusinsinööri, joka räpeltää omaksi ja muiden iloksi! ;D
Pullon tuen kananmunakotelon koloihin, jossa se pysyy hyvin paikallaan teon ajan.
Sitten pursottelen aika tanakalla pikerillä ääriviivat.
Ääriviivojen jälkeen lisään pikeeritippoja rungon tukevoittamiseen sekä koristeita. Kun tiara on valmis, annan sen kovettua muutaman tunnin tai kauemminkin.
Kun pikeeri on varmasti kuivaa, irroittelen varovasti ensin teipit pullosta ja ujutan sitten tiaran pullon päältä pois "alakautta". Ja viimeisenä yritän saada tiaran ehjänä irti leivinpaperista.
Tässä valmis tiara, mustikan sotkemissa käsissä. Tätä koristelin hiukan maltillisemmin. =)
Lisätty 30.7.2009
Tässä vielä ohje pikeerin tekoon.
- 1 munan valkuainen
- n. 200-250 g tomusokeria (tähän käytin osan mansikan makuista)
- muutama tippa sitruunamehua
- (elintarvikeväriä)
Valkuaiset ja osa sokerista vatkataan kevyesti vaahdoksi. (Itse vatkaan käsin.)
Lisää mehu ja pikkuhiljaa sokeria, kunnes seos on sopivan jämäkkää. Tarkkaa sokerin määrää on vaikea sanoa. Se riippuu munan koosta.
Väriä voi tarvittaessa lisätä joko valmiiseen massaan taikka jo aiemmin.
Kiitos hyvistä ohjeista. Meiltä löytyy juuri samanlainen juomapullokin :) Täytyykin kokeilla tyttöjen kakkuun joku kerta!
VastaaPoistaOnpa kaunis :) Tätä täytyy kokeilla joskus!
VastaaPoistaNätti tiara! Mutta voisitko vielä kertoa pikeerimassa ohjeen? Olisi kiva kokeilla itsekin pikeerikoristeiden tekoa... :)
VastaaPoistaNätti malli, kaunis!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaAnonyymi; Laitan ohjeen mahdollisimman pian.
Pitkästä aikaa taas täällä. Vitsit että hienoja juttuja taas täällä.. Tiarat, tossut, ristiäiskakku, hääkoriste ... ts. kaikki tekemäsi... oot kyllä taitava, ei voi muuta sanoa!!
VastaaPoistaHyvät ja selkeät ohjeet! Kiitos!
VastaaPoistaWoooww this is so cute. I have to try copying this one. Nice workflow pictures.
VastaaPoistaTulipas kaunis tiara!
VastaaPoistaJa ohjeetkin ovat hyvät ja selkeät. :)
Näin pikeeritiaraa tai vastaavaa kertaakaan kokeilemattomana tässä muka kommentoin... Mutta minulle tulee mieleen, että olisiko helpompaa pursottaa tasaisella alustalla ja sitten nostaa juomapullon päälle kuivumaan? nimim. ei mitään asiantuntemusta alalta
VastaaPoistaKiitos kommenteista ystäväiset.
VastaaPoistaTuittu; Sillainkin onnistuu, mutta minulla kävi ainakin niin, että hitaasti kun pursottelin, niin pikeeri ehti jo pikkasen kuivahtaa. Niihin tuli pikkaisia halkeamia pintaan ja ne hajosi helpommin, kuin näin tehdyt.
Kelasin koko upean blogisi läpi, ihan mielettömän ihania leivoksia! :)
VastaaPoistaMiten kauan tällänen säilyy, jos kokeilisin tehdä sen jo nyt (kuukausi synttäreihin) ja meneekö helposti rikki?
VastaaPoistaMarika
Hei! Tiarasta tulee tosi hauras. Minä sain muistaakseni kolmannen irtoamaan ehjänä pullon kyljestä. Mutta säilyy taatusti jos ei ehdi rikkoontua. =)
PoistaTein eilen ekat pikeeri tiarani...kolme kappaletta ja jokainen niistä hajos, joku enemmän ja joku vähemmän. Tänään tehty tiara pääsi myös murtumaan yhdestä kohtaa. Viides tiara meni hetki sitten kuivumaan ja toivon totisesti, että se onnistuu!!! Osaatko sanoo miten hyvin tiara kestää jääkaapissa? Eli missä vaiheessa se kannattaa nostaa kakun päälle?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Itse laitoin kakun pinnan vaahtokarkkimassaa ja sen päällä tiara kesti hyvin jääkaapissakin. Kermavaahdon päällä alkaa heti sulamaan.
Poista