29.7.2009

Pikeeritiaran valmistus


Pyynnöstä lisään tähän kuvalliset ohjeet siitä, miten minä teen pikeeritiaran. Tapoja ja ohjeita on varmasti monia, mutta tässä yksi lisää.

Korostan tässä etten ole tämän alan ammattilainen, vaan ihan perusinsinööri, joka räpeltää omaksi ja muiden iloksi! ;DEnsimmäisenä piirsin leivinpaperille tiaran ääriviivat.Käänsin paprun toisinpäin ja teippasin sopivankokoisen (tässä juomapullon) kylkeen. Joskus laitan paperin päälle vahvaa pakastuspussia palan. Valmis työ irtoaa siitä paremmin, mutta pursottaminen on minusta hankalampaa liukkaalle pinnalle.

Pullon tuen kananmunakotelon koloihin, jossa se pysyy hyvin paikallaan teon ajan.

Sitten pursottelen aika tanakalla pikerillä ääriviivat.Ääriviivojen jälkeen lisään pikeeritippoja rungon tukevoittamiseen sekä koristeita. Kun tiara on valmis, annan sen kovettua muutaman tunnin tai kauemminkin.

Kun pikeeri on varmasti kuivaa, irroittelen varovasti ensin teipit pullosta ja ujutan sitten tiaran pullon päältä pois "alakautta". Ja viimeisenä yritän saada tiaran ehjänä irti leivinpaperista.Tässä valmis tiara, mustikan sotkemissa käsissä. Tätä koristelin hiukan maltillisemmin. =)

Lisätty 30.7.2009

Tässä vielä ohje pikeerin tekoon.

 • 1 munan valkuainen
 • n. 200-250 g tomusokeria (tähän käytin osan mansikan makuista)
 • muutama tippa sitruunamehua
 • (elintarvikeväriä)

Valkuaiset ja osa sokerista vatkataan kevyesti vaahdoksi. (Itse vatkaan käsin.)

Lisää mehu ja pikkuhiljaa sokeria, kunnes seos on sopivan jämäkkää. Tarkkaa sokerin määrää on vaikea sanoa. Se riippuu munan koosta.

Väriä voi tarvittaessa lisätä joko valmiiseen massaan taikka jo aiemmin.


Pin It now!

16 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä ohjeista. Meiltä löytyy juuri samanlainen juomapullokin :) Täytyykin kokeilla tyttöjen kakkuun joku kerta!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis :) Tätä täytyy kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 3. Nätti tiara! Mutta voisitko vielä kertoa pikeerimassa ohjeen? Olisi kiva kokeilla itsekin pikeerikoristeiden tekoa... :)

  VastaaPoista
 4. Nätti malli, kaunis!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!

  Anonyymi; Laitan ohjeen mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 6. julmaölkky30.7.2009 16.13

  Pitkästä aikaa taas täällä. Vitsit että hienoja juttuja taas täällä.. Tiarat, tossut, ristiäiskakku, hääkoriste ... ts. kaikki tekemäsi... oot kyllä taitava, ei voi muuta sanoa!!

  VastaaPoista
 7. Hyvät ja selkeät ohjeet! Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Woooww this is so cute. I have to try copying this one. Nice workflow pictures.

  VastaaPoista
 9. Tulipas kaunis tiara!
  Ja ohjeetkin ovat hyvät ja selkeät. :)

  VastaaPoista
 10. Näin pikeeritiaraa tai vastaavaa kertaakaan kokeilemattomana tässä muka kommentoin... Mutta minulle tulee mieleen, että olisiko helpompaa pursottaa tasaisella alustalla ja sitten nostaa juomapullon päälle kuivumaan? nimim. ei mitään asiantuntemusta alalta

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista ystäväiset.

  Tuittu; Sillainkin onnistuu, mutta minulla kävi ainakin niin, että hitaasti kun pursottelin, niin pikeeri ehti jo pikkasen kuivahtaa. Niihin tuli pikkaisia halkeamia pintaan ja ne hajosi helpommin, kuin näin tehdyt.

  VastaaPoista
 12. Kelasin koko upean blogisi läpi, ihan mielettömän ihania leivoksia! :)

  VastaaPoista
 13. Miten kauan tällänen säilyy, jos kokeilisin tehdä sen jo nyt (kuukausi synttäreihin) ja meneekö helposti rikki?

  Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tiarasta tulee tosi hauras. Minä sain muistaakseni kolmannen irtoamaan ehjänä pullon kyljestä. Mutta säilyy taatusti jos ei ehdi rikkoontua. =)

   Poista
 14. Tein eilen ekat pikeeri tiarani...kolme kappaletta ja jokainen niistä hajos, joku enemmän ja joku vähemmän. Tänään tehty tiara pääsi myös murtumaan yhdestä kohtaa. Viides tiara meni hetki sitten kuivumaan ja toivon totisesti, että se onnistuu!!! Osaatko sanoo miten hyvin tiara kestää jääkaapissa? Eli missä vaiheessa se kannattaa nostaa kakun päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Itse laitoin kakun pinnan vaahtokarkkimassaa ja sen päällä tiara kesti hyvin jääkaapissakin. Kermavaahdon päällä alkaa heti sulamaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(