17.2.2010

Mamman marjapiiras




Tein lauantaina mustikkapiirakkaa tällä vanhalla tutulla, mutta niin hyväksi havaitulla ohjeella. Kermaviili uhkasi vanheta jääkaappiin, joten tälläkertaa kermaviili-versiona.

Mamman marjapiiras

pohja:
150 g voita (vähempikin riittää esim 100g)
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl kermaviiliä tai 200g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

marjoja

Jauhoja kannattaa vaihdella, niin että laittaa esim. osan ruis-, graham- tai perunajauhoja.

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna ja ja vatkaa huolellisesti.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
4. Taputtele vuoan pohjalle ja reunoille.

5. Sekoita täytteen aineet keskenään.
6. Ripottele marjat piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
7. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Pin It now!

14 kommenttia:

  1. Ihanaa, perinteistä kermaviilipiirakkaa. Äitini laittaa usein myös smetanaa kermaviilin kaveriksi.

    VastaaPoista
  2. Tuo on hyvä piirakka, meilläkin sitä tehdään suht usein. Marjoina yleensä punaherukkaa tai puolukkaa, joskus laitan purkin rahkaa ja purkin kermaviiliä, joskus pelkkää kermaviiliä, eikä oikein osata päättää kumpi olisi parempaa..

    Yhtenä päivänä 6v tytär pyysi, että tekisit taas sitä keltaista marjapiirakkaa.. ??? ;o)

    VastaaPoista
  3. Yksi lempipiirakoistani, nam! =)

    VastaaPoista
  4. Mamman marjapiirakka on aivan ihanaa! Ennen aikaan laitettiin todella rasvaa leivonnaisiin. Itsekin käytän pellilliseen nykyään 200g, kun sitä 70-ja 80luvuilla käytettiin enemmän.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeistä Elli ja Pirjo-Riitta. Pitääpä testata joskus smetanan ja rahkan kanssa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kilpailuun osallistumisestasi ja mukavasta teksitistä siinä!

    VastaaPoista
  7. Marjapiirakka on sitten aina hyvää!!

    VastaaPoista
  8. Vanhat reseptit ovat parhaita ! Kokeilla on hyvä muitakin ja muunnella jääkaapin sisällön mukaiseksi aine-osiltaan :D Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  9. Herkkua....yksi lemppariresepteistä Myös pyhäpiirakan nimellä on julkaistu ikuisuus sitten. Laitan yleensä grahamjauhoja osaksi pohjaan, antaa hyvää lisämakua.

    VastaaPoista
  10. Paljonko laittaisit aineta pellilliseen?

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Enpä ole koskaan tehnyt pellille, mutta taitaisin tehdä 2,5 kertaisen annoksen. Pitääpä joskus kokeilla.

      Poista
    2. hei olen tehnyt samanlaisella ohjeella myös marjapiirakka olen vainn korvannut pohjassa käytettävän rasvan rahkalla. eroa ei juuri mausta huomaa

      Poista
    3. Kiitos vinkistä, olen itse laittanut joskus kermaviilin tilalle rahkaa, mutta pohjaan en ole kokeillut. Pitääpä testata joskus!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(