Tein lauantaina mustikkapiirakkaa tällä vanhalla tutulla, mutta niin hyväksi havaitulla ohjeella. Kermaviili uhkasi vanheta jääkaappiin, joten tälläkertaa kermaviili-versiona.
Mamman marjapiiras
pohja:
150 g voita (vähempikin riittää esim 100g)
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 dl kermaviiliä tai 200g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
marjoja
Jauhoja kannattaa vaihdella, niin että laittaa esim. osan ruis-, graham- tai perunajauhoja.
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna ja ja vatkaa huolellisesti.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
4. Taputtele vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita täytteen aineet keskenään.
6. Ripottele marjat piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
7. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ihanaa, perinteistä kermaviilipiirakkaa. Äitini laittaa usein myös smetanaa kermaviilin kaveriksi.
VastaaPoistaTuo on hyvä piirakka, meilläkin sitä tehdään suht usein. Marjoina yleensä punaherukkaa tai puolukkaa, joskus laitan purkin rahkaa ja purkin kermaviiliä, joskus pelkkää kermaviiliä, eikä oikein osata päättää kumpi olisi parempaa..
VastaaPoistaYhtenä päivänä 6v tytär pyysi, että tekisit taas sitä keltaista marjapiirakkaa.. ??? ;o)
Yksi lempipiirakoistani, nam! =)
VastaaPoistaMamman marjapiirakka on aivan ihanaa! Ennen aikaan laitettiin todella rasvaa leivonnaisiin. Itsekin käytän pellilliseen nykyään 200g, kun sitä 70-ja 80luvuilla käytettiin enemmän.
VastaaPoistaMMMM.... Ihanaa <3
VastaaPoistaKiitos vinkeistä Elli ja Pirjo-Riitta. Pitääpä testata joskus smetanan ja rahkan kanssa.
VastaaPoistaKiitos kilpailuun osallistumisestasi ja mukavasta teksitistä siinä!
VastaaPoistaMarjapiirakka on sitten aina hyvää!!
VastaaPoistaVanhat reseptit ovat parhaita ! Kokeilla on hyvä muitakin ja muunnella jääkaapin sisällön mukaiseksi aine-osiltaan :D Terv. nami-hiiri
VastaaPoistaHerkkua....yksi lemppariresepteistä Myös pyhäpiirakan nimellä on julkaistu ikuisuus sitten. Laitan yleensä grahamjauhoja osaksi pohjaan, antaa hyvää lisämakua.
VastaaPoistaPaljonko laittaisit aineta pellilliseen?
VastaaPoista:)
Hei! Enpä ole koskaan tehnyt pellille, mutta taitaisin tehdä 2,5 kertaisen annoksen. Pitääpä joskus kokeilla.
Poistahei olen tehnyt samanlaisella ohjeella myös marjapiirakka olen vainn korvannut pohjassa käytettävän rasvan rahkalla. eroa ei juuri mausta huomaa
PoistaKiitos vinkistä, olen itse laittanut joskus kermaviilin tilalle rahkaa, mutta pohjaan en ole kokeillut. Pitääpä testata joskus!
Poista