Mustikkapiirakka
3 munaa
4,5 dl sokeria
2,25 dl maitoa
6,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
mustikoita
muruseos:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
0,25 tl leivinjauhetta
sopivasti jauhoja
1. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Lisätään seokseen sulatettu ja jäähtynyt voi.
3. Lopuksi lisätään vuorotellen osissa maito ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
4. Kaada taikina uunipellille ja ripottele päälle mustikoita.
5. Tee muruseos. Sulata voi ja lisää siihen sokeri.
6. Sekoita pieneen määrään vehnäjauhoja leivinjauhe ja lisää voi-sokeriseokseen.
7. Lisää jauhoja kunnes muruseos on sopivan jauhoista ja ripottele se piirakan päälle.
8. Paista 225 asteessa kunnes piirakka saa hieman väriä.
Kiitos muffinssikisa vinkistä :D Nyt on osallistuttu. Ihanan mehevännäköistä mustikkapiirakkaa. Pakkasessa oliskin paljon mustikoita, joten tällaista vois hyvinkin tehdä.
VastaaPoistaNäyttää aivan ihanalta <3
VastaaPoistaNam, mustikkapiirakka on aina hyvää :)
VastaaPoistaIhanan näköistä! Olispa tuota, niin heti söisin :) Kaapissa olevista oikein mikään ei houkuttele ;)
VastaaPoistaMulla tuntuu olevan vähän erikoinen tapa syödä kaikkea - pizzastakin menee reunat ensin yms yms .. sama jos syön jotai ravintola-annosta, ni jätän lihan viimeseks :D
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka ^^
Herkullisen näköistä on ... pitäs saaha aikaseks itselläkin jotain makeaa leivottua. Tarkoituksella nyt oltu vähemmällä makealla. Pakastin rupeaa huutamaan tyhjyyttä, aina vierasvaraa pitäs olla... harmi, ettei ole enää mustikoitapakastimessa. Pitäsköhän sisarelleni vihjaista....
VastaaPoistaKiitos todella hyvästä ohjeesta! Eilen selasin blogeja ja etsin mustikkapiirakan reseptiä ja tämä pääsi kokeiluun.. Lapsetkin sanoivat että ompa hyvää piirakkaa vaikkeivat yleensä halua kuin suklaapiirakkaa jos kysyy että mitä tehdään... ;)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaJaana; Oleppas hyvä ;) Tämä piirakka on meidän lasten herkkua myös. Muutaman kerran olen tehnyt tällä ohjeella omenapiirakkaa ja siitäkin tulee tosi hyvää.
Ihan mielettömän hyvää! Tää nousee kyllä mun mustikkapiirakkareseptien kärkeen :)Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiitos Anonyymi palautteesta! Mukava kuulla että maistui.=)
VastaaPoistaTapojeni vastaisesti jätän nyt palautetta. Tällä reseptillä tuli paras piirakka ikinä. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiitos kun poikkesit tavoistasi! ;)
PoistaTämä on minunkin ehdoton lemppari. Välillä teen mustikoista ja välillä omenaisen version, yhtä hyvää molemmat!
Näyttää ihanalta, mutta tuo sokerimäärä tuntuu kauhean isolta. 5,5 dl päällisen kanssa. Kärsiiköhän maku, jos vähentää, ei kai auta kuin kokeilla :) Suositukset on niin hyvät! t. Ella
VastaaPoistaKiitos! Onhan se melkoinen määrä sokeria, mutta vertasin yhteen suklaapiiakka ohjeeseen ja siihen tuli 3,5 dl pohjaan ja päälliseen 4 dl tomusokeria. Ei ihan vähän sekään... =)
PoistaJa taatusti vähemmälläkin pärjää. Itse useinkin vähennän sokerin ja voin määrää ja hyvää on tullut siitä huolimatta. Mehevänä pysyy, kunhan muistaa ettei paista liikaa.
Tehty nyt 2krt tällä ohjeella. Toisen kerran korvasin maidon turkkilaisella jugulla kun oli menossa vanhaksi, ja mies kehui sitä parhaaksi mitä on koskaan syönyt!
VastaaPoistaKiitos palautteestasi, mukava kuulla että ohje toimii! Minullakin on tapana varioida ohjetta jääkaapin sisällön mukaan ja aina tulee yhtä hyvää. Muutaman kerran olen kokeillut sitruunatuorejuustolla ja siitäkin tulee ihan mielettömän hyvää!
PoistaAivan mahtava resepti!
VastaaPoistaKiitos, niin minustakin. =)
PoistaHei!
VastaaPoistaOnko ohje pellilliseen vai piirakkavuokaan? Mustikoiden määrä? Kiitos!
Hei. Ohje on pellilliseen, kuten ohjeessa sanotaan. (Teko-ohjeessa kohdassa 4) ;)
VastaaPoistaMustikoita voi pistää oman maun mukaan. En ole hoksannut mitata, mutta arviolta hieman vajaa litra.
Hei. Osaatko sanoa tarkkaa paistoaikaa? Kahesti tehny ja molemmilla kerroilla iso osa keskeltä raakaa.
VastaaPoista