21.4.2010

Keväiset vauvantossut




Siitä saakka, kun tein ensimmäiset mmf-sandaalit, on mielessäni pyörinyt ajatus tehdä samanlaiset tossut, kuin pikkuneidillämme oli ihan pienenä. Eilen tulikin sitten hyvä tilaisuus kun lapsilla ei ollut "yhtään mitään tekemistä" ja he halusivat tehdä marsipaanitöitä äitienpäiväkakkua varten. =)

Tossut siis kokonaisuudessaan mmf:a eli vaahtokarkkimassaa. Kaava löytyy täältä. Nämä kokosin hieman eri lailla, eli käänsin saumanvarat pohjan alle.





Kakkua näiden alle ei ole tiedossa, vaan ihan harjoittelun vuoksi näpertelin.


Pin It now!

61 kommenttia:

  1. IIIIIK!!!! Aivan super ihanat <3 <3 <3

    VastaaPoista
  2. Voi ei!! Tosi suloiset ja kauniin väriset!! :)

    VastaaPoista
  3. Voi vaude näitä koristeitasi! Aivan mielettömät ihanuudet taas :D Nuo tekisi mieli pukea ihan oikealle vauvalle, kun ovat niin söpöt. Mahtava tuo aikaisempi ruusukakku. Nyt on ollut taas sellaista hässäkkää, ettei netissä kerkiä surffailla ja kaikki ihanuuden meinaavat mennä ohi silmien.

    VastaaPoista
  4. Hertsumandeeraa mitkä popot!! Aivan ihastuttavat!

    VastaaPoista
  5. Oi kun ihanat! Tästä kaavastahan vois helposti väkertää croksit (tulikohan oikein kirjoitettua...). Musta tuntuu, että mulla oli pienenä jotkin tämän tyyliset ja näköiset tossut... :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten suloisen kauniit, oikeat kesäkengät!!

    VastaaPoista
  7. Uskomattoman suloiset, näyttää ihan aidoilta :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat pienet töppöset =o)

    VastaaPoista
  9. Aivan ku oikeat! Millä liimaat ne, kun saat pysymään kasassa?

    VastaaPoista
  10. Vautsi, nämä on upeat! :)
    Itsellänikin pitäisi yhet yrittää värkätä ristiäiskakun päälle, saas nähä mitä tulee..

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteista!

    Sakari; Vaahtokarkkimassasta kun tekee niin liimaksi riittää pelkkä vesi. Marsipaanista ja sokerimassasta en ole tossuja vielä kokeillut.

    VastaaPoista
  12. Siis aivan mahtavan ihanat !

    VastaaPoista
  13. Taidampa kokeilla vielä tälle illalle, ku on pussi v.punasia vaahtiksia kaapissa :).
    Tuloksia ehkä tuonnempana...

    VastaaPoista
  14. Aivan uskomattoman ihanat! Jos käyttöä ei löydy niin lähetä minulle niin käytän tossut ristiäiskakun päälle ensi syksynä kun pikkupirpana on tullut maailmaan :) <3 heh

    VastaaPoista
  15. Mielettömän ihanat!!! Huippusuloiset.

    VastaaPoista
  16. Liian ihanat, aivan kui oikeat :)

    VastaaPoista
  17. Ihan yltiösomat !!!
    Ny täytyy vissiin tuollasiaki testata ;)

    VastaaPoista
  18. Ei APUA miten ihanat!! Siis nää on jotain aivan uskomattoman söpöä. :-) Taidan hyödyntää kesäkuussa ideaasi ja tehdä ristiäiskakkuun tämmöiset. :-)

    VastaaPoista
  19. Taas mitä suloisimmat popot :) Olet kyllä melkoinen suutari! Kaikkea Hyvää!

    VastaaPoista
  20. Hirmu suloset tossuliinit!! :)

    VastaaPoista
  21. Voi, miten kauniit!! Olisiko sinun joskus mahdollista laittaa vaihekuvia tällaisten kenkien tekemisestä? Haluaisin kovasti opetella tekemään tällaiset, mutta noinkohan osaisin... Kaavat löysinkin jostain aiemmasta postauksestasi, mutta silti epäröin. Lähinnä mietin sitä, minkä ympärille teet kengät, että ne saavat muotonsa?

    VastaaPoista
  22. Kiitos! <3

    Anu; Olen muutaman kerran kokeillut vaihekuvien ottamista, mutta en ole saanut niin hyviä kuvia otettua että niistä olisi jotain apua. =) Minusta koristeiden tekoa on niin hankala kuvata kun omistaa vain 2 kättä. Joskus voisin kokeilla , kun tuo parempi puolisko on kotona ja ehtii kuvaamaan.

    VastaaPoista
  23. Nämä ovat kyllä supersuloisia! Pitäisi ehkä joskus kokeilla näitä itsekin.

    VastaaPoista
  24. Upeat ovat, kuin oikeat! Täytyy vissiin etsiä jostain tuon "taikinan" ohje. :)

    VastaaPoista
  25. Kiitos Tove ja Anonyymi.
    Massan ohje löytyy täältä: http://pionilaakso.blogspot.com/2009/08/vaahtokarkkimassa.html

    VastaaPoista
  26. Kauniit. Suloiset, vähän "retrohtavatkin". Mestarille kumarrus, taas!!!

    VastaaPoista
  27. Voi mieletonta taas pionilaakson emantaa! Voisko olla somenpaa!!! missa vaiheessa varjaisit vaahtis massan jos kaytan valkoisia vaahtiksia?

    Serkkusi meren takaa

    VastaaPoista
  28. Kiitos Kyökkis ja serkkuseni!

    Jos tarvin koko määrän tietyn väristä massaa, värjään sen jo tekovaiheessa, mutta yleensä teen valkoista massaa ja värjään valmista massaa sitten tarvittaessa.

    VastaaPoista
  29. Niin kauniit ja hellyttävät <3
    Tuo alempi kakkukin niin ihana.. Osaat mielettömän hyvin käyttää mmf:ää!! :)
    Siksi käännynkin sinun puoleen..
    Nyt ku aikaa on täs kirjotella ni haluaisin kysyä että kuin kauan vaahtismassa säilyy jääkaapissa ja kuin kauan valmiit kuivatetut koristeet?
    Ja kun maalaat kuvan vaahtismassalle ni annatko ensin kaulitun levyn kuivua ennen ku maalaat? No kuin kauan aikaisemmin kuva kannattaa maalata ja kuin kauan antaa kuivua? onko ongelmia kakun leikattavuuden suhteen jos siirtää kuivan kuvalevyn kakun päälle vai pehmeneekö se sitten hyvin kermavaahdon päällä? Kauheesti kysymyksiä, mutta haluaisin tietää ku ohjeellasi sait mut hurahtamaan kyseiseen massaan ja haaveena ois tehä lähiaikoina kakku johon haluaisin tehä vaahtismassakuvan päälle.

    VastaaPoista
  30. Kiitos Tuulia! Tuohon säilyvyyteen en osaa mitään varmaa sanoa, mutta itse olen käyttänyt viikkoja "vanhaa", eikä mitään ongelmia ole ollut.

    Minulla on tallessa vuosi sitten tehdyt tennarit ja ne on vielä ihan hyvännäköiset, joten valmiit koristeetkin säilyy todella pitkään.

    Nykyisin maalaan kuvan ihan "tuoreelle" mmf-levylle. Kuivatuksessa on se hyvä puoli että siihen ei tule niin herkästi painaumia maalatessa.

    Kun kuvan siirtää kermavaahdolla sipaistun kakun päälle hyvissä ajoin, se ehtii hyvin pehmetä. Kovettuneen levyn laittaisin jopa 12h ennen tarjoilua.

    VastaaPoista
  31. Aivan ylisuloiset!!<3
    Tein sun ohjeella vaahtismassaa ja tuli ehottomasti parasta tähän mennessä..kiitokset huipusta ohjeesta!!
    Tällasia sandaalejakin kokeilin sun kaavoilla, mutta ei tullut mitään..mistähän voisin ammentaa vähän kärsivällisyyttä..? ;D Saattoi kyllä johtua osittain siitäkin, kun massa oli ihan tuoretta, ei kerennyt montaa tuntia olla jääkaapissa, kun rupesin kokeilemaan..:) Pitäisiköhän nyt uskaltaa uudelleen, kun massaa on vielä jääkaapissa..? Minkälaisia apuvälineitä olet näiden teossa käyttänyt?

    VastaaPoista
  32. Kiitos Jonna! Mukava kuulla että massan teko onnistui. Kokeile ihmeessä uudelleen. Tossuja tehdessä olen tarvinnut käsien lisäksi saksia ja jotain "kynää" joilla jäljennän kaavat mmf-levylle. =) Saksilla siis leikkaan kaavan osat. Muita välineitä ei tarvitse.

    VastaaPoista
  33. Liikuttavan suloiset tossut!
    Ja kiitos Pioni <3

    VastaaPoista
  34. Nämä ovat aivan kuin aidot!!!! Siis että oot taitava! Kastekakku tulos kesällä, mahtasikohan vauvelin äiti haluta kakkunsa päälle tälläiset tossut, mikäli sikäli osaisin edes ne tehdä XD Superihanat!!!

    VastaaPoista
  35. Ihanat retrotossut! Tuo on hyvä konsti antaa tenaville omat marsipaanipalaset, niin saa itekin tehdä joskus päiväsaikaan (virkeämpänä???) koristeita. Meillä nimittäin tuo sama kikkakolmonen joskus käytössä ;)

    VastaaPoista
  36. Voi kuinka suloiset. Muutenkin blogissasi on todella hienoja juttuja. Linkitin blogisi jotta muistan tulla tänne toistekin :)

    VastaaPoista
  37. Ihan kuin oikeat tossut! Aivan ihanat!! jälleen kerran täytyy todeta, et oot sinä taitava!! :)

    VastaaPoista
  38. Aivan ihanat tosssut! Supersuloiset.
    Gluteenitomassa leivonnassa voi hyvin käyttää marsipaania ja sokerimassaa.=)Kus kysyit!

    VastaaPoista
  39. Voi gäää... ihanat!!! :D ...meidän pienimmällä neidillä on tainnut olla saman tyyliset tossut vauvelina! ;D Olet kyllä hirmu taitava! :)

    VastaaPoista
  40. Eih... ihanat söpöset tossut. Miten joku voi osata näpertää kaikkea tällaista upeaa, en käsitä. Nyt kyllä on pakko kokeilla tuota vaahtismassaa... vieläkin kokeilematta vaikka vaahtokarkkejakin löytyy jo kaapista.

    VastaaPoista
  41. Aivan uskomattoman ihanat tossut! Täytyypä joskus kokeilla noita kaavojasi.

    VastaaPoista
  42. Sie kyllä huijaat nyt varmasti jotenkin! ;D Nää on ihan mielettömän suloiset! Upeaa jälkeä, kerrassaan upeaa... en käsitä vieläkään!

    VastaaPoista
  43. voi ei! todella upeat, ihanhan tässä pitäis alkaa tekemään vauvaa , että nuille tossuille sais käyttöä ;)). Olisivat kyllä niin upeat ristiäiskakun päällä! Olet niin taitava, että täytyy nostaa hattua!

    VastaaPoista
  44. Voi älytön miten syötävän suloiset tossut! Lasten kengät ovat muutenkin jotenkin todella hellyttäviä ja nämä ovat todella kauniit. Minä kyllä linkitän sinut, jotta muistan käydä ihailemassa kädentaitojasi. :)

    VastaaPoista
  45. Jestas miten suloiset pikkuiset kengät.

    VastaaPoista
  46. Kyllä olet taas mielettömiä ihanuuksia tehnyt. Nää tossut on kyllä super suloiset.

    VastaaPoista
  47. Kiitos kommentoinnista.. Kyl nää tossut on niiiiiin ihanat! Pitäis kokeilla tehdä tällaisia...

    VastaaPoista
  48. Aivan yli ihqut! Ootan niin innolla että pääsen ite tekeen Annille puoli vuotis kakun ja saan käyttää siihen tennarit koristeeksi:) Näitä tossuja pitäs kokeilla uudemman kerran myös ku silloin eka kerralla ei onnistunut:/

    VastaaPoista
  49. OOOO!!!! Ihanat!! Siis niin suloiset!! <3 Tollaset pitää kyllä johonki kakkuun saada... sä olet niin taitava!!

    VastaaPoista
  50. voi kun söpöt..:) näitä on pakko joskus kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(