Sain mieluisen tehtävän tehdä ristiäiskakku pikkuisen tytön juhliin. Toiveena oli valkosuklaa-mansikkakakku kermareunoilla ja vaaleanpunaisella vaahtokarkkimassa päällisellä. Koristeeksi toivottiin vauvaa ristiäispuvussa tai vaaleanpunaisia tennareita.
Tennareita on tullut tehtyä muutama pari, joten päädyin yrittämään vauvaa. =) Suu on kaikkein vaikein saada luonnolliseksi. Tämä vauva sattui juuri haukottelemaan... Koristeet tein pääasiassa Dr. Oetkerin sokerimassasta. Ruusunlehdille tein "kastepisaroita" sulasta sokerista. Pitäisi varmaan ostaa kondiittorin sokeria kun tavallisesta sokerista tulee helposti ruskehtavia. Yritin valikoida pisaroista kaikkein kirkkaimmat.
Ensimmäistä kertaa tein ruusuja pelkästä sokerimassasta. En kyllä yhtään tykkää. Paljon vaikeampi saada kauniita ruusuja kuin marsipaanista tai sen ja sokerimassan sekoituksesta. Terälehdistä tuli helposti tuollaiset halkeilevat.
Suloinen vauva ja kaunis kakku. :)
VastaaPoistaSuloisen hempeä kakku!
VastaaPoistaUpeastihan nuo ruusut on onnistuneet! Minun sokerimassakukista tulee pelkkää murua :D
Oi, kuin kaunis! Ihanan suloinen vauvelikin:)
VastaaPoistaUpea!!! Mie en jaksa enää kukkia vääntää...keljuttaa vaan kun niistä ei tuu nättejä ja en jaksa kuluttaa aikaa...mieluummin ihailen esim. sun tekemiä ja teen ite jotain muuta :DDD
VastaaPoistaIhanan hempeä kakku! Ja ihanat ruusut :)
VastaaPoistaÄlyttömän kaunis! Vauveli niin suloinen! Ei riittäisi minun kärsivällisyys ;)eikä taidotkaan kyllä!
VastaaPoistaaivan ihana!! Ja sun ruusut on kyllä kauniita teit ne mistä tahansa :)
VastaaPoistaKAunis <3
VastaaPoistaMinusta nuo ruusut ovat aivan todella upeita!!!!! Oikeissa ruusuissa on myös monesti halkeamia tms. Ne (halkeamat) tuovat "aitoutta" sokeriruusuihin! Täydellisen sileät ovat helposti jäykemmän ja muovisemman oloisia.
Kiitos ihanista kommenteista!
VastaaPoistaSakariSokeri; Sokerimassa onkin aivan ihmeellistä. Ihan tuoreena sen työstäminen onnistuu, mutta annas kun se on hetken "kuvahtanut", nin sillä ei kyllä sitten tee enää yhtään mitään. Ihmettelen miten Ebe taikoo siitä ihan mitä vain.
Tosi nätti kakku ja AIVAN UPEITA RUUSUJA. Määki tahtoisin osata...
VastaaPoistat.systerisi
Niin kaunis kakku kaikkinensa... kuka raaskii leikata ensimmäisen palan??? ;)
VastaaPoistaTodella kaunis kakku. Upea kokonaisuus! ;)
VastaaPoistaIhana!!! Tuo vauva on tosi hyvin onnistunut ja joo, olen huomannut saman että munkin vauvat "haukottelevat" usein! =D Suu on tosi vaikea tehdä... olen kauan harkinnut että ostaisin sellaisen vauva-silikonimuotin, mutta jotenkin noita vauvoja on vaan niin kiva tehdä itsekin, ettei ole tullut hankittua. Mäkin käytän tota dr oetkerin sokerimassaa ja tuoreeltaan on kyllä aivan unelmapehmeää! Mutta... ei mee montaa minuuttia huoneenlämmössä niin alkaa kuivahtaa... ja jos tekee kaulittavan, värjätyn massan (marsipaani+ sokerimassa) etukäteen valmiiksi muutamaa päivää aikaisemmin ja pakkaa sen vielä hyvin, niin silti tuntuu että se kuivahtaa! Tuntuu ettei tuo sokerimassa kestä paljoakaan "vaivaamista"?
VastaaPoistaHerkän suloinen kakku! Ja ihastuttavan suloinen vauveli, wau. =)
VastaaPoistaHei, oletko kokeillut tehdä ruusuja Gum pastesta? Sillä saa upeita ohut terälehtisiä ruusuja ilman että reunat halkeilee. Kannattaa kokeilla. Gum pasten pystyy kaulitsemaan ihan paperin ohueksi, se myös kuivuttuaan on kestävämpi kuin marsipaani tai sokerimassa.
VastaaPoistaKiitos kommenteista.
VastaaPoistaSofiella; Minäkin mietin pitkään muotin ostoa, mutta päätin sitten että teen "yksilöllisiä" vauvoja käsin. Kuitenkin ihan kivaa hommaa minustakin.
Tuon huomasin minäkin että helposti alkaa murenemaan kun vaivaa... Taidan palata marsipaanin käyttäjäksi. =)
Anonyymi: Hei! En kyllä ole tuota gumpastea kokeillut. Pitääpä etsiskellä mistä sitä saa ja mihin hintaan. Kiitos vinkistä!
Täydellisen ihana ja tyttömäinen kakku <3
VastaaPoistaAivan hurmaava kakku!
VastaaPoistaSuloinen kakku ja ihanat kukat. Hyvin ovat ruusut onnistuneet! Noista massoista vielä, tuo gumpaste ja flowerpaste ovat aika sama asia. Olen kokeillut tuota flowerpastea ja se on kyllä joustavampaa kuin normi sokerimassa. Esim. isoissa kukissa parempi, kun ei lösähdä niin helposti. Sokerimassan ominaisuuksia voi parantaa myös CMC-jauheella. Sitä lisätään sokerimassaan (en osaa sanoa suhteita, joskus hiukan ripottelen sitä mukaan). Massa kääritään muoviin ja annetaan vaikuttaa esim. yön yli. Harvemmin tulee käytettyä :) Minusta taas ihan normi sokerimassalla saa kivasti tehtyä kukkia ja sitä tulee eniten käytettyä. Halvempaa kuin nuo erikoismassat :DD Mutta pääasia on, että jokainen löytää sen lempimateriaalinsa :D
VastaaPoistaHerttainen kakku! Älä missään nimessä osta muottia vauvantekoon, kun teet näin ihania ilmankin! :)
VastaaPoistaKiitos ihanista kommenteista!
VastaaPoistaEbe; Kiitos vinkistä. Pitääpä panna tuo cmc-vinkki korvan taakse.
Olisihan se kiva noita erikoismassoja kokeilla, mutta yleiskäyttöön riittänee minullekkin marsipaania ja tavis sokrumassa. =)
En helt underbar och fantastisk tårta !!!!!
VastaaPoistaTack så mycket!
Poista