15.3.2011

Koriste pienen prinsessan ristiäiskakkuun
Pikkuisen tytöntyllerön kakkuun haluttiin koristeeksi kengät ja yksi ruusu vierelle. Väreiksi oikein hempeää vaaleanpunaista sekä valkoista. Kengät ja alustan tein pelkästä vaahtokarkkimassasta, mutta ruusuun laitoin pikkasen sokerimassaa sekaan.

Vaahtokarkkimassan ei ole mikään paras massa kukkien muotoiluun, ei vaikka siihen lisäsin hieman sokerimassaa. Foliopalleroilla tukemalla sain ruusun terälehdet kuitenkin kuivatettua oikeaan asentoon.

Tätä koristetta teinkin hartaudella. Ensin tein kengät ja siihen piti sitten saada sopiva alusta ja ruusu aikaiseksi. Muutama harjoituskappale piti molemmista tehdä ennenkuin olin tyytyväinen. Ruusun lehdet jäi pikkaisen harmittamaan... pitäisiköhän nekin vielä uusia...?
Pin It now!

26 kommenttia:

 1. Todella kaunis koriste <3 Niin herkkä ja kaunis..Tykkään!!!

  VastaaPoista
 2. Suloinen koriste! Ja kiva idea nuo reunakuviot, täytyykin kokeilla ensi kerran kun teen koristeelle alustan :) Ruusunlehdet onnistui minusta oikein hyvin, aidon näköinen ruusu muutenkin :) Voiko vaahtokarkkimassaa käyttää kaikkiin samoihin tarkoituksiin kuin marsipaania ja sokerimassaakin? Kovettuuko ns. kivikovaksi, vai jääkö vähän pehmeämmäksi? Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta pitää ilmeisesti pistää kokeiluun kun monessa blogissa sitä kehutaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Todella kaunis ja herkkä! Tossut on aivan täydelliset kuten ruusukin. Värit on niin kohdallaan.

  VastaaPoista
 4. Aina vaan paranee!! Niiiiiiin söpö koriste! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis koriste! erittäin. ^^

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!

  Marsipaaniperhonen; Voi käyttää, mutta esim kukkien teko on minusta haastavampaa kuin marsipaanista. Joustavuuden vuoksi reunoja ei saa ihan ohuiksi tai muuten ne repeää. Sekoittaminen muihin massoihin parantaa ominaisuuksia huomattavasti. Eläinhahmojen yms muotoilu onnistuu hyvin, jos ei tarvitse kovin pieniä yksityiskohtia tehdä.

  Vaahtokarkkimassa kovettuu aika nopeaa ja ihan kovaksi. (Ja tässähän tarkoitan itse tehtyä en sitä uutta vaahtokarkin makuista kaulintamassaa)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis! Leikkasitko tuon alustan reunat ihan suoraan vai aaltoilevaksi? Pitääpä tehdä seuraavan kerran tuolla työkalulla kuvioita reunaan, kun teen jotain alustaa..nätin näköinen! =)

  VastaaPoista
 8. Ihastuttava koriste ristiäiskakkuun -`♥´-

  VastaaPoista
 9. Löysin itseni uudestaan ihailemasta tätä koristetta :)

  Käy kurkkaamassa blogissani, siellä on jotain sinulle!

  VastaaPoista
 10. aivan ihana koriste!!! Nuo tossut ovat taasen niin suloset ja ruusu kaunis!

  VastaaPoista
 11. Ihanan ihana ristiäiskoriste! Tuo ruusu on mielettömän kaunis, miten olet saanutkin sen noin "ohueksi"? Olen nimittäin yrittänyt tehdä ruusua vaahtis/sokerimassasta...

  VastaaPoista
 12. Superkaunis ruusu ja suloiset tossut! Ja lehdet ovat ainakin minusta varsin oivalliset. :)

  VastaaPoista
 13. Mene Pioni Facebookiin, niin pääsen "tykkäämään" susta! :D Itsekin olen siellä monen muun ohella (mm. Ahonlaita). ;)

  http://www.facebook.com/pages/Helsinki-Finland/Kokeile-t%C3%A4t%C3%A4-kotona/151570848235937#!/

  VastaaPoista
 14. Ai-van-Ä-lyt-tö-män-I-ha-na!

  VastaaPoista
 15. IHANA kuten aina...ootko kokeillut vaahtokarkkimassa ja marsipaani yhdessä silloin se kovettuu hitaammin

  VastaaPoista
 16. Kiitos taas kerran!

  Jonna: Reunan leikkasin ihan suoraksi ja painelin sitten sillä simpukka-työkalulla.

  Ancka; Kiitos!

  Sakari Sokeri; Ihan ohuen ohutta reunaa en saanutkaan. Ohennan reunat silikonilusikan avulla ja tällaiseen lopputulokseen pääsin...

  Paula; Kiitos kutsusta =D, pitänee harkita =)

  Piipa; Olen kokeillut ja ihan kiva massa tulee siitä yhdeistelmästä. Nyt halusin kuitenkin ihan puhtaan valkoista. Marsipaanissa kun on aina niitä manteli?"nököjä".

  VastaaPoista
 17. Niin suloinen koriste, ihana! Vaahtokarkkimassa on kyllä huippua koristeiden alustoissa, kun kestää niin hyvin kermankin päällä.

  VastaaPoista
 18. Nämä tossut on aivan syötävän suloiset, tuo pitsireunakin, aijai....todella kaunis koriste.

  VastaaPoista
 19. Ihana variaatio jälleen kerran ja kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 20. Söpöt, aivan ihanat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(