14.4.2012

Pääsiäisen omena-vaniljakakku




Pääsiäisenä herkuteltiin vieraiden kanssa myös tätä ihanan raikasta omena-vanijakakkua. Resepti on itse kehtitelty, kun pitkään on ollut mielessä kokeilla Kermaruusun blogin omenakakakun ohjetta, mutta siihen tarvittavaa omenapyrettä en ole vielä saanut hankittua.

Koristeena olevat munat on pieniä n.3,5cm onttoja suklaamunia, jotka päällystin pikeerillä. Ihan tasaista pintaa niihin oli vaikea saada, mutta onneksi viat sai piilotettua kreemi-ruohon alle.




Pääsiäisen omena-vaniljakakku 

pohja:

200 g    suklaakaurakeksejä
50 g      voi sulaa

täyte:
5 dl     kermaa
250 g   turkkilaista jugurttia
1,5 tl    bourbon vaniljajauhetta
5         liivatelehteä
2 rkl    vettä tai laimeaa sirtuunamehua
sokeria maun mukaan

päälle:
2 prk     omenapilttiä
1,5 dl     vettä
3          liivatelehteä
sokeria




Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele leivonpaperilla vuoratun irtopohjavuoanpohjalle. Laita kylmään täytteenteon ajaksi.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jugurtti, vaniljajauhe ja sokeri. Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet kuumaan mehuun ja lisää ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Mittaa kulhoon piltti ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.


Itse tein tämän 24 cm vuokaan, mutta näin kakusta tuli aika matala. Varmasti parempi olisi 22cm vuoka. 



Pin It now!

3 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanan raikkaalta! Mainiot nuo munat!

    VastaaPoista
  2. Mahtava kakku.

    VastaaPoista
  3. todella kaunis ja mielelläni olisin myös maistanut :p Ihana tuo enkelikakku <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(