Päivälleen 12-vuotta sitten me 70-luvun lapset sanoimme toisillemme "Tahdon". Tahtoa on riittänyt tähän päivään saakka. Ja siinäpä onkin sitten hyvä syy juhlia.
Tein perus kääretortun jo muutama päivä sitten jääkaappiin maustumaan ja tänään sen sitten koristelin 70-luvun tyyliin. =D
Tortussa täytteenä valkosuklaakermavaahtoa, mansikkahilloa ja mansikoita. Päällä kaulittu suklaamassa (ohje alempana). Kukkaset marsipaania.
Muotoiltava suklaamassa:
200 g tummaa suklaata
0,65 dl vaaleaa siirappia
17 ml vettä
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
2. Kuumenna siirappi (älä kiehauta) ja mittaa vesi ruiskuun valmiiksi.
3. Kaada kuuma siirappi suklaan sekaan ja sekoita kunnolla.
4. Kaada vesi seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
6. Seuraavana päivänä vaivaa seos tasaiseksi ja näin se on valmis muotoiltavaksi.
Tätä kääristä oli tosi vaikea kuvata. Suklaan pinta heijastaa jotenkin kummasti valoa...
17 ml vettä
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
2. Kuumenna siirappi (älä kiehauta) ja mittaa vesi ruiskuun valmiiksi.
3. Kaada kuuma siirappi suklaan sekaan ja sekoita kunnolla.
4. Kaada vesi seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
6. Seuraavana päivänä vaivaa seos tasaiseksi ja näin se on valmis muotoiltavaksi.
Tätä kääristä oli tosi vaikea kuvata. Suklaan pinta heijastaa jotenkin kummasti valoa...
Miten toi suklaamassa sun mielestä leikkautui? Kivan näköinen kääris!. :D
VastaaPoistaPakko kokeilla, kun tämä oli vielä ohje mihin ei tule hunajaa! Tosi hyvännäköinen kääretorttu:)
VastaaPoistaSinulla riittää ideoita! Hieno!
VastaaPoistaKiitokset!
VastaaPoistaCakesusan; Tosi kovaa tuosta suklaakuorrutuksesta tuli jääkaappi säilytyksen jälkeen. Ihan lohkeili leikatessa. Ensi kerralla laitan suklaamassan päälle vasta just ennen tarjoilua.
Ei herranjumala - tää on MAHTAVA! Kevyeen upein ja erilaisin tapaus mitä oon viikkoihin nähnyt <3
VastaaPoistaIhanan näkönen torttu! Ei niin tavallisen näkönen :)
VastaaPoistaOnnea!!!!! AIvan mahtavan "siisti" kääris;)!
VastaaPoistaTosi kiva, just 70-lukulainen!
VastaaPoistaVautsi! Pitääkin pitää mielessä tuo suklaamassa, kuulosti todella hyvältä!
VastaaPoistaTosi upea! Hienosti retro.
VastaaPoistaWau,upee!ja noi ristiäiskoristeet..voi jestas!Sä saat mut niin vauvakuumeen partaalle!;D
VastaaPoistaIhana! tuota pitää myös päästä koittamaan :)
VastaaPoistaVitsi miten hiano torttu!
VastaaPoistaAivan mahtava, erilainen idea! Hieno kerrassaan! Saanko linkittää sinut...?
VastaaPoistaHiano! Onnee&TIS!
VastaaPoistaIhana retro, nam ja wau!
VastaaPoistaKiitos kommentista! Se tylla on hyvä! Kandee ostaa!
VastaaPoistaPitääkö tuon veden ja siirapin määrä todella paikkansa?
VastaaPoistaKiitos Anonyymi ja muutkin!
VastaaPoistaSiirapin määrä oli väärin, nyt virhe on korjattu!
Tännehän oli tullut taas vaikka mitä hienoa!!!! Mutta erityisesti paljon onnea yhteisistä vuosistanne!!!!
VastaaPoistaJuustokakku oli mainio, Manoffee yliherkun näköinen ja tää kääris on tosi "söpö" =)
Ihanan näköinen kääris.
VastaaPoistaSoman näköinen <3
VastaaPoistaOnnittelut Hääpäivän Johdosta ja Kaikkea Hyvää Tuleviin Päiviin :) Aivan ihana kääris! Miekin olen pyöritellyt mielessäni noita retrokuvioita, mutta en ole saanut selkeää kuvaa päähäni. Nyt on kyllä ihan pakko testata tätä ireaa ;)
VastaaPoistaIIK!!! Ihana <3 Loistavat värit =)
VastaaPoistaOnnea täältäkin myöhässä:) Tuota suklaamassaa vois kokeilla:)
VastaaPoistaMä olen tehnyt tota samaa massaa mutta siirappia laittanut vaan ½dl jolloin massa on ollut hyvin leikattavissa ja muutenkin miellyttävää työstää :)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaPetra; Kiitos vinkistä, ensikerralla kokeilen sellaista massaa.