30.11.2013

Pehmeä limettikakku



Minun makuuni juustokakun pitää olla rakenteeltaan pumpulin pehmeää. Liivatteen määrän arvioiminen tällaisissa summanmutikka-kakuissa on joskus vähän hankalaa ja kakusta tulee helposti liian kovaa. Tällä kertaa osuin arvauksessani oikeaan. Suklaahan hyydyttää itsessäänkin, mutta halusin, että kakku on kuitenkin ryhdikäs ja pysyy hyvin muodossaan.





Pumpulin pehmeä limettikakku

pohja:
200g digestive keksejä murskattuna
50g sulatettua voita

täyte:
5dl kermaa
200g sitruunatuorejuustoa
200g valkosuklaata
1 limetin mehu
1 limetin raastettu kuori
2 tl liivatejauhetta tai vastaava määrä liivatelehtiä (4)

Pingoita leivinpaperi 22cm:n irtopohjavuoan pohjan väliin. Sekoita keksimurujen joukkoon voisula ja taputtele vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Pese limetti huolellisesti ja raasta kuori. Purista limetin mehu. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja limetin kuoriraaste. Sulata suklaa ja lisää täytteeseen. Sekoita limetin mehuun liivatejauhe ja anna turvota. Lämmitä mikrossa ja sekoita kunnes jauhe on liuennut mehuun.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele.


Pin It now!

3 kommenttia:

  1. Tuo näyttääkin ihanan pumpulimaiselta!! =)) Kun ensi kerran teen tämäntyylistä kakkua, niin aion kokeilla tätä reseptiä ;)

    VastaaPoista
  2. Tuli aivan vesi kielelle kun näin tämän kakun.Kauniskin on yksinketaisuudessaan.

    VastaaPoista
  3. Näyttää aivan taivaallisen pehmeältä ja raikkaalta. Otankin ohjeen talteen kun lähiaikoina on suunnitelmissa tehdä juuri limekakkua, kiitos paljon :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(