Tänä vuonna ajattelin tehdä jouluksi perinteisten joulupipareiden lisäksi vaaleita pipareita. Ohjeita olen metsästellyt keitto- ja leivontakirjoista sekä netistä. Ohjeita löytyy kyllä, mutta aikaa jokaisen testaamiseen ei. Niinpä käännyn, arvoisat kanssaleipojat ja blogini lukijat, teidän puoleenne apua pyydellen... =)
Vinkkaa testattu ja hyväksi havaittu ohje tai kirjoita se kommentteihin. Kommentin jättäneiden kesken arvon alemmassa kuvassa olevan digitaalisen paistomittarin.
Herkullisia ohjeita odotellen, Pionilaakson tonttujoukko
Meillä on tehty vaaleita pipareita n.10v. joka jouluksi. Tummat ne voittaa meidän mielestä mennen tullen :) Juuri sain taikinan jääkaappiin ja huomenna leivon pipareiksi :P
VastaaPoistaOhjeeni on mummoltani:
500g voita
5,5 dl sokeria
5 munaa
15,5 dl vehnäj.
1 tl soodaa
Paist.150-175 n.8min.
Linkin takaa löytyy minulla vuosikymmeniä mukanani kulkenut ojje, minkä olen saanut edesmenneeltä ystävältäni....kovin näyttää samalta mitä tuo eka ohje, on vaan pienempi annos....http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2009/12/valkoiset-piparit
VastaaPoistaVaaleat piparit
VastaaPoista200g voita
200g sokeria
2 munaa
0,5tl soodaa
400g vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria
Paisto 160 noin 8min.
Nämä on niin herkullisia, että piparin maistaminen ei jää siihen yhteen pipariin:)
Tässä ohje millä minä teen, näitä söin lapsenakin aina. On hyviä paksumpina ja oikein hyviä myös ohuiksi kaulittuina, ovat silloin kivan rapsakoita. =)
VastaaPoistahttp://herkkuhovi.blogspot.fi/2012/12/vaaleat-piparkakut.html
n. 20kpl
VastaaPoista125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta
4dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vanilja. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Tämä on ihan paras resepti! Salaisuus on tuossa vaniljauutteessa. Tulee niin hurmaavia, että muita reseptejä en aio enää käyttää. Vaniljasokerilla ei saa ihan samaa aikaan, mutta tietty sekin pahemman puutteessa käy. Ja kannattaa käyttää ehdottomasti voita, sillä leivontamargariinista tulee vähän liian lötkö taikina.
Täältä pesee ja linkoo! :)
VastaaPoistaTällä reseptillä tulee ihanan makuisia, suussa sulavia pipareita. Tummaan siirappiin tehtynä ovat "vaaleahkoja".
Voihin tehtynä taikinasta tulee melko kovaa käsitellä, kun taas tavallinen margariini tekee siitä melko pehmeää. Itse suosin voita sisältävää margariinia.
Vaaleat appelsiinipiparit
4,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl (vaaleaa) siirappia
400 g sulatettua (voita tai) margariinia
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
3 tl ruokasoodaa
n. puoli pss (a 15g) piparkakkumaustetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siirappi ja sulatettu margariini.Sekoita jauhot, mausteet ja ruokasooda keskenään. Lisää vaahtoseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä. Paista pipareita 225 asteessa n. 8 - 10 minuuttia.
Olen tehnyt Mansikkamäen Eben ohjeella ja pidän näistä oikein paljon.
VastaaPoistaSitruunapikkuleivät
200 g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa/ ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
reilu 1/2 sitruunan kuori ja vähän mehua
Häneltä löytyy pikkuisen erilainen fantasiapipareiden ohjekin. En ole niitä kokeillut, mutta uskoisin sen toimivan ja pipareista tulevan hyviä 😊
Ei tainnut kukaan vinkata tähän blogiin, jossa löytyy erilaisia ihania vaaleita pipareita http://merjanleivonta.blogspot.fi/2013/03/sydamelliset-pikkuleivat.html
VastaaPoistaItse kokeilisin niitä
4 dl vehnäjauhoja
VastaaPoista1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2tl kardemummaa
200 g kylmää voita
1 kananmuna
Tällä ohjeella minä olen aina tehnyt. Pipareista tulee vaaleat jotka maistuu ihanasti kardemummalle
Tällä ohjeella ainakin tulee mielestäni hyvät, kehuttu on!:)
VastaaPoistahttp://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/11/valkoiset-piparkakut.html?m=1
Itse olen tehnyt vaaleita piparkakkuja seuraavalla ohjeella (alkuperäisin ruotsalaisesta Hembakat lehdestä), josta ohjeen oon leikannut talteen. Tällä tulee tosi ihania vaaleita vaaleita pipareita; 150 g voita, 1 dl vaaleaa siirappia, 2 dl sokeria, 1 dl kermaa, 6 dl vehnäjauhoja, 0,5 tl neilikkaa, 0,5 tl inkivääriä, 0,5 tl maustepippuria, 1 tl leivinjauhetta -> Kattilaan voi, sokeri, siirappi -> kuumennetaan kunnes sokeri liukenee -> jäähdytä -> sen jälkeen lisätään seokseen kerma-> kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan -> sekoitetaan hyvin (sähkövatkain).
VastaaPoista-> Anna taikinan levätä rauhassa ja makujen tasoittua jääkaapissa seuraavaan päivään (peitä kulho ja taikina hyvin kelmulla).
-> Taikina kaulitaan ohueksi ja paisto 175 astetta, 6-8 minuuttia. Jäähdytys tasaisella alustalla.
Näitä ovat kaikki kehuneet, ja useana jouluna näitä tehty!
Nyt tuli ihan hirveesti mieli valkoisia pipareita, nam, mulla olis tällanen ohje;
VastaaPoistaVaaleat piparit:
200g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1tl kanelia
n. 5dl vehnäjauhoja
1. vaahdota voi ja sokeri, lisää kanamuna hyvin vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi
3. anna taikinan tasaantua jääkapissa noin tunnin ajan ja kauli taikina ja ota muotilla pipareita
4. paista piparit uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia
200 g smör voi
VastaaPoista200 g socker sokeri
2 ägg munaa
400 kg vetemjöl venhäjauhoja
1 tsk bikarbonat leivinjauhe
2tl vaniljasokeri
Sekoita sokeri+voi. Lisää muna vatkaten. Lisää muut aineet.
Anniina