13.11.2013

Varaslähtö jouluun...

Jossain ihmeellisessä innostuksen puuskassa lähdin mukaan Blogiringin kautta DrOetkerin Hotelli- ja ravintolamuseon yhteistyössä järjestämään PipariBattle 13:een. PipariBattle13 on piparkakkujen leivonta- ja koristelukilpailu (linkki kilpailun facebook-sivulle), jossa etsitään kauneinta, jännittävintä, mielikuvituksellisinta, ihastuttavinta, erikoisinta, hauskinta... mitä ikinä piparkakkutaikinasta voikaan taikoa koristeiden voimalla. Piparibattle on kaikille avoin kilpailu. Piparibattlen raati valitsee finalistit, joista kuluttajat saavat äänestää suosikkiaan 16.-20.12. Voittaja julkistetaan 23.12.


Innostuksen puuska kerkesi mennä jo menojaan ja harmaita aivosoluja vaivatessani, sain ajatuksen helposta piparitalosta. Talosta, joka ei ole talo ollenkaan, vaan pelkkä julkisivu. Pois tuhansien piparipalasten leipominen ja paistaminen, pois raivostuttava osien yhteensovittaminen ja mikä parasta pois se kokoamisvaiheen tuskanhiki, kun yhtäkkiä huomaakin, että kattojen osia puuttuukin vielä yksi.


Piparien koristelu on sotkuista puuhaa... on värjättyjä sokerikuorrutepusseja, nomparellejä, sokerihelmiä, tomusokeria... Joka vuosi sotkuja siivotessani päätän, että ensi vuonna en ala tähän hommaan.Osallistun tällä työlläni Piparikilpailuun, mutta tätä työtä ei ole tehty voitonkiilto silmissä, ei... päätin jo aloittaessani, että lahjoitan työni jonnekkin, jossa siitä on iloa useammalle ihmiselle. Ensimmäiseksi ajattelin kysäistä kelpaisiko tämä paikallisen vanhustenkodin pöydälle. Pikkuhiljaa joulu hiipii sydämeen...


Yhteistyössä Blogirinki ja DrOetker


Pin It now!

9 kommenttia:

 1. Aivan erikoisen hieno. Minäkin taidan tänä vuonna tehdä julkisivupiparkakkutalon puuhellan reunalle, kiitos vinkistä,

  VastaaPoista
 2. Ääk, ihan mieletön! Ja miten helppotekoinen, verrattuna juuri siihen kokoamisvaiheeseen ;) kyllä kannatti! IHANA!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis! Loistava idea. Jopa minä (joka vihaan piparkakkutalojen kokoamista) voisin tehdä tällaisen talon oman perheen iloksi jonakin päivänä. =)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan ihastuttava!! Ihanat värit ja miljöö :) Onnea kisaan!!

  VastaaPoista
 5. Aivan huikea keksintö! Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä hieno ja todella kiva idea! Mä rakastan piparkakkujen koristelua mutta se liimaus.. Jos voisin sen homman luovuttaisin jollekin muulle.
  Ja mulle käy aina niin että joku osa on 3 senttiä liian pitkä / lyhyt. :D

  Vanhustenkodissa oltaisiin ihan taatusti tälläisestä niin mielissään. <3

  VastaaPoista
 8. Aivan upea! Ja kaunis ajatus lahjoittaa se eteenpäin.

  VastaaPoista
 9. Ihana idea.......myös saajan kannalta, koska talot ovat usein liian suuria syödä tai pitää edes esillä! Idea top 10 !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(