8.2.2014

Suolaista hyvää...




Leipomiset on nyt tovin aikaa jäissä, joten jatketaan arkiston kaivelua...

Tämä kanapiiras on suolaisista piiraista minun ehdoton lemppari. Erityisen paljon tykkään piirakan pohjasta. Ohje on muutaman vuoden vanhasta Kodin Kuvalehden "juhlavuoden leivontakoulu"- reseptilehdestä. Täytteen teen alkuperäistä ohjetta soveltaen, jääkaapin sisällöstä riippuen. Vaihtelu virkistää!

Kanapiiras (24cm vuokaan)

125g voita tai margariinia
1 dl perunahiutaleita tai
1/2 dl perunamuusijauhetta
2dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1dl kylmää vettä

täyte:
300g (hunaja)marinoituja broilerinsuikaileita
sinihomejuustoa
lisäksi ananasta... paprikaa... parsakaalia...sipulia (mitä nyt jääkaapista löytyy)

munamaito:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
juustoraastetta
mausteita maun mukaan

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa  200 asteessa 10 minuuttia.

Ruskista kanasuikaleet ja levitä ne pohjan päälle. Lisää muut täytteen ainekset. (Parsakaalin kukinnot kannattaa höyryttää pikaisesti 5-7 minuuttia)

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada seos piiraan päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Pin It now!

8 kommenttia:

  1. Tätähän pitää ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Varmasti herkullista. :)

    VastaaPoista
  3. Taatusti on herkullista. Tykkään kans suolaisten piirakoiden pohjassa perunalissätä...mehevöittää ja antaa mukavaa rakennetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna on kyllä hyvä lisä pohjaan. Ei ole niin "raskas", vaikka eipä tuota voi ihan rasvattomaksikaan moittia. =)

      Poista
  4. oijoi, broileria ja sinihomejuustoa! Kokeiluun menee tämä piirakka.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(