16.4.2014

Testissä Cake Lace -tuotteet



Sain Leivontatarvike Juhlavasta testattavaksi Cake Lace-sokeripitsijauhetta sekä valitsemani pitsimaton. Tarjouksen saatuani kävin lukaisemassa tietoa tuotteesta ja vasta sen jälkeen innostuin asiasta. Aikaisemmin olen kokeillut SugarVeiliä ja koin sillä pitsinteon haastavaksi, sillä pitsin kuivattaminen oli aika minuuttipeliä. Monen monta pitsiä sain heittää suoraan roskakoriin, kun se ehti kuivahtaa liikaa. Ei siis ollenkaan heikkohermoisen hommaa. Cake Lace-sokeripitsin tekeminen sopii juuri minunkaltaiselleni, jolla on yhtä aikaa sata rautaa tulessa, eikä aina jouda keskittymään yhteen asisaan ihan täysillä.=)


 Pitsintekoa varten tarvitset, kulhon ja vatkaimen, (tai vaihtoehtoisesti yleiskoneen) leivinpaperia, digitaalivaaán, pienen määrän vettä, raapan ja veitsen tai pienen kaapimen, 

 sekä CakeLace- pitsijauhetta sekä -nestettä (myydään yhdessä) ja pitsimaton tietysti. 

 Mittaa vettä 25ml kulhoon. (Tein puolikkaan annoksen kerralla.) Tämä määrä riittää n. 5 pitsiin.

 Lisää veden sekaan 21g pitsijauhetta.

Sekoita vatkaimella täydellä teholla n. 2minuuttia. 

 Mittaa joukkoon 0,5 tl eli n.1,5g nestettä. 

 Vatkaa seosta 5-8 minuuttia, kunnes jauhe on täysin liuennut nesteeseen ja seos on täysin sileää. Valmista massaa voi halutessa värjätä pastavärillä. 

Levitä pieni määrä (n. pari tl) massaa matolle. 


 Levitä massa huolellisesti jokaiseen maton koloon ja pyyhi ylimääräiset pois. Anna maton kuivahtaa huoneenlämmössä 8 tuntia tai yön yli tai kuivata halutessa uunissa n. 70 asteessa n.12-14 minuuttia.

Kun pitsi irtoaa matosta helposti, se on riittävän kuivaa.  

Levitä leivinpaperi pöydälle ja käännä muotti ylösalaisin. 

Apuvälineenä irroittamisessa voi käyttää veitseä tai raappaa.


Valmis pitsi. Minun muottini on aika monimutkainen, mutta yllättävän ehjää pitsistä tuli.

Valmis pitsi on elastista ja helposti käsiteltävää. Ja mikä parasta pitsi säilyttää elastisuutensa jopa kuukausia.

Taittele pitsi leivinpaperin sisään ja kääräise vielä elmukelmu ympärille. 

Tykästyin todella näihin pitseihin. Uunissa kuivattamalla pitsiä saa useamman pätkän nopeasti ja helposti. Nyt vain odottelemaan, koska pääsee testaamaan pitsiä kakussa!



Pin It now!

19 kommenttia:

  1. Upean näköinen pitsi tuli ja näyttää helpolta tehdä. Voisi kokeilla joku kerta itsekin kun tulee näpräilyinto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yllätyin miten helppoa tämä oli... ja lopputulos niin kaunis. =)

      Poista
  2. No nii-i Leena, mutta köö nää saat minkä vaa leipomishomman näyttämää helepolle, moon varma, että ku mää yrittäsin ni hermot menis :D Miksi ne oikiastaa aina huippiksille lähettää nuita testausjutskia, lähettäs joskus tämmöselle tumpelolle, ni siinähä se vasta nähtäs, että toimiiko joku vai ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne! Mitä ihmettä nää horiset? =) Kyllä huippuus on minusta kaukana!
      Ihan oikeesti tämän käyttö on helppoa. Kuten tuossa mainitsinkin, niin SugarVeil ei kauheasti innostanut, just siksi kun se oli niin herkkää. Ei siis yhtään minun hommaa, kun en tosiaankaan ole mikään nysvääjä. =)

      Poista
  3. Katselin taas kerran tätä ja muitakin vastaavia tuotteita viime perjantaina Lontoossa Cake Internationalissa. Mutten vieläkään hankkinut. Ne ovat kyllä kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, pääsisinpä itsekin joskus Lontooseen messuille. Siellä on varmasti niiin paljon kaikkea ihanaa, jota tekis mieli ostaa.... =)

      Poista
  4. Mun tekisi kyllä hurjasti mieli kokeilla näitä!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se Hanna auta kuin pistää tilaus menemään, tai toivoa äp-lahjaksi. =)

      Poista
  5. Kovasti tekisi minunkin mieleni kokeilla pitsin tekoa, mutta en vielä ole raaskinut tilata aineksia ja muotteja. Toivottavasti jonain päivänä pääsisin testaamaan. Näyttää niin ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihanaa ja vielä helposti käsiteltävää, tulee mieleen muovinen liina, joita ennenvanhaan käytettiin kakun alusina.

      Poista
  6. Tämä Cake Lacen sokeripitsijauhe on saanut paljon kehuja, joten taidanpa minäkin hommata ja kokeilla. Kesällä tulossa juhlia, joissa voisi kakut koristella näillä. Minusta hyvä, kun valmiit pitsit ovat noin elastisia ja helposti käsiteltäviä. Se ainakin rohkaisee minuakin kokeilemaan niiden tekoa ja mikä parasta nämä voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! SugarVeilin-kokeilun jälkeen suhtauduin hieman varauksellisesti tähän, mutta yllätyin todella iloisesti miten helppoa pitsin tekeminen oli ja miten kestävää pitsistä tuli. Siskon alkukesällä oleviin häihin ajattelin pitsiä kokeilla. Kun vaan nyt malttaisi odotella sinne saakka... =)

      Poista
  7. Mitenkähän tuo pitsi toimii, jos sellaisella kiertää vaikka täytekakun. Onkohan sitä helppo leikata normi kakkulapiolla? Nättiä tosiaan on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mervipä vastasikin sinulle jo... =) Itse en ole tätä kokeillut vielä, mutta sen verran ohutta on, että uskoisin leikkautuvan hyvin kuten Mervi tuossa vakuuttelikin.

      Poista
  8. Leikkautuu hyvin :) Valmis pitsi on joustava ja pehmeä. Liimataan vedellä tai elintarvikeliimalla, pieni määrä riittää koska muuten pitsi voi sulaa. Toimii myös juustokakuissa mutta kerman tai muun märän kuorrutteen päällä sulaa herkemmin. Ihanteellinen sokerimassa ja marsipaani kuorrutteisissa kakuissa ja muissa leivonnaisissa.

    VastaaPoista
  9. Vaikuttaa ihan mulle sopivalta tuotteelta..en ole minäkään kovin ollut innostunut sugarveilistä..liian vaikeaksi kun ei saa mennä nämä koristelujutut. Kiitos tästä vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, samaa mieltä! Ei kertakaikkiaan ole aikaa sekunti-kellon kanssa tehdä koristeita!

      Poista
  10. Tuo värjätty eli nuo hopeiset, helmiäiset jne ei sitten säilykkään elastisina. Teih häämessuille kakkuun, ja kuivahti yhtä nopsaan kuin tuo Sugrveil. Nytpäs koetaan tehdä tolla itse sekoitettavalla, eli juurikin tuolla käyttämälläsi. Mutta siis nuo valmiiksi sekoitetut kuivaa nopsaan ja hajoaa todella helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa... kiitos vinkistä! Pitääpä sitten pitäytyä tässä perustuotteessa ja värjätä sitä tarvittaessa ja viimeistellä helmiäissuihkeella. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(