Blogiringin yhteistyön kautta pääsin testaamaaa Meiran kuivamausteita ja leivontatuotteita. Jo pidempään on mielessäni pyörinyt tällainen täytetty leipä. Nyt päätin kokeilla ideaa. Erilaisia leipäohjeita selatessa kului tovi jos toinenkin ja lopulta juustosarvien-ohjeen pohjalta syntyi makutuomareideni mielestä varsin onnistunut täytetyn leivän resepti.
Tällaisessa leivässä mausteet pääsevät oikeuksiinsa. Itse olen ihastunut Yrttiseos Provecaleen ja sitä on tullut testattua jo aika moneen ruokaan ja nyt myös leivontaan.
Täytetty välipalaleipä (1kpl suurehkoja leipiä)
7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
4 tl Meira leivinjauhetta
reilu 1tl suolaa
2 prk kermaviiliä
1 tl Meira Yrttiseos Provencale
1 tl öljyä
täyte:
savukinkkua
meetwurstia
purjosipulia
ruohosipuli tuorejuustoa
juustoraastetta
Meira Yrttiseos Provencalea
Meira Myllysuolaa
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää kylmä kermaviili ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki.
7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
4 tl Meira leivinjauhetta
reilu 1tl suolaa
2 prk kermaviiliä
1 tl Meira Yrttiseos Provencale
1 tl öljyä
täyte:
savukinkkua
meetwurstia
purjosipulia
ruohosipuli tuorejuustoa
juustoraastetta
Meira Yrttiseos Provencalea
Meira Myllysuolaa
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää kylmä kermaviili ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki.
Kauli taikinasta n. 40 x 60 cm kokoinen levy. Voitele levy tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet. Pilko kinkku, meetwursti ja purjosipuli pieniksi. Levitä täyteainekset tuorejuuston päälle.
Kääri levy rullalle ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Muotoile rullasta ympyrä. Voitele pinta munalla ja vedä veitsellä viillot pintaan. Ripottele päälle myllysuolaa.
Paista 200 asteessa, kunnes pinta saa väriä ja leipä tuntuu kypsältä.
Pin It now!
Kääri levy rullalle ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Muotoile rullasta ympyrä. Voitele pinta munalla ja vedä veitsellä viillot pintaan. Ripottele päälle myllysuolaa.
Paista 200 asteessa, kunnes pinta saa väriä ja leipä tuntuu kypsältä.
Näyttää hyvältä! Pitääpä testata joku päivä.
VastaaPoistaKovimpa meillä on samantapainen leivonnainen ollut mielessä....minä tein viime viikolla hiivataikinapohjaisen kinkkukranssin samalla kun tein Valjan piirakoita....vielä eivät ole ehtineet blogiin asti. Pitääpä kokeilla tätä sinunkin versiota....kaikenlainen suolainen tekee paljon paremmin meillä kauppansa kahvin kanssa mitä makea.
VastaaPoista