19.8.2016

Jätskikakku





Kovin kauas on kuljettu blogin "kulta-ajoista". Eilen vietettiin toisiksi nuorimmaisen lapsen 11v juhlia. Riemu oli rajaton ja meteli korvia huumaava. Mitään erityistä kakkutoivetta sankarilla ei ollut, joten mentiin siitä, mistä aita on matalin. Jätskikakku itsetehdystä jätskistä. Alla vielä ohjetta sitä kaipaaville.

Jäätelo ilman jäätelökonetta

6 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet
0,6 dl glukoosisiirappia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Kaada seos astiaan. Peitä foliolla tai kelmulla. Laita pakastimeen vähintään 8:ksi tunniksi.
Huom! Voit lisätä joukkoon suklaata, keksinmuruja tms.

Pohjan tein tällä ohjeella:

50g voita
50g sokeria
1 muna
65g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
0,25dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen, välissä vatkaten.
Sekoita kuiva-aineet sekaisin. Lisää vaahtoon maidon kanssa. Mausta halutessa.
Laita sopivan kokoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta sopivan kokoinen pala ja laita se jääteön päälle ennen kumoamista. Upota jäätelö tarvittaessa kuumaan veteen, jotta se irtoaa paremmin vuoasta.
Koristele kakku kovettuvalla suklaakastikkeella, marengeilla, karkeilla tms. Tarjoile heti!


Pin It now!

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta kyllä näyttää! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä ihanan helppo jätskiohje. Kivasti koristeltu..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(