Sokerikreemi
125 g voita tai 60% laktoositonta ja maidotonta margariinia
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Vaahdota margariini. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon vähitellen. Vaahdota vielä hetki. Sekoita lopuksi joukkoon vesi.
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Vaahdota margariini. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon vähitellen. Vaahdota vielä hetki. Sekoita lopuksi joukkoon vesi.
Voikreemi
500 g voita
250 g sokeria
125 g vettä
Kiehauta vesi ja sokeri siirappimaiseksi. Vaahdota voi ja lisää vähitellen jäähtynyt siirappi.
Sveitsiläinen marenkivoikreemi
Tämä ohje on täältä.
100g valkuaisia
200g sokeria
300g voita
Vatkaa valkuaisia käsin kuumassa vesihauteessa ja sokeri lisätään vähitellen. Jatka vatkaamista kunnes sokeri on liuennut täysin vaahtoon. Liukenemista voi tunnustella sormin. Kun sokeria ei tunnu vaahdossa, on se lämpötilaltaan reilu 60 asteista, jolloin valkuaiset ovat myös pastöroituneet.
Jatka vaahdottamista koneella kunnes vaahto on huoneenlämpöistä. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pieninä palasina. Ja vatkaa vielä hetki kunnes kreemi näyttää tasaiselta ja sileältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(