19.9.2009

Nopeat juustosarvet




Ettei nyt ihan makealla herkutteluksi menisi täällä blogissa, niin laitan väliin suolaistakin. Tänään tein reilut 50 juustosarvea.

Ohje on vuosia reseptivihkossani pyörinyt testaamaton ohje, mutta tosi hyviä ja pehmeitä tällä tuli.
Ja vieläpä tosi nopsasti.

SARVET 16 kpl
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl kermaviiliä tms.
  • 0,5 dl öljyä tai voisulaa
  • täytteeksi juustoraastetta, aurajuustoa, kinkkua tms.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli pallerot n. 30 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi ja jaa molemmat taikinapyörällä kahdeksaan osaan.

Jaa täyte sektoreille ja kääri tiukoiksi rulliksi leveämmästä päästä alottaen. Voitele valmiit sarvet munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Maukasta viikonloppua teille kaikille!

Pin It now!

22 kommenttia:

  1. Voi nam nää näyttää ihanilta!!!!

    VastaaPoista
  2. Näihinkö ei tule mitään nostatusainetta? Kaikki sarvet mitä oon syöny maistuu niin hiivalta et näitä mulla pitää kans testata :). Tosi kauniitakin olet saanut tehtyä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan suloisia pikkusarvia! Nam. Täytyykin testata joku päivä. Aurajuustokin sopisi varmasti hyvin väliin :)

    VastaaPoista
  4. Ovatpa nättejä! Tällaisia voisikin tehdä ensi viikonlopun synttäreille, on aivan sarvien teko unohtunut.

    VastaaPoista
  5. Kiitos tyttöset!
    Tätä ohjetta kannattaa kokeilla. Söin tuossa aamukahvin seurana muutaman ja täytyy sanoa, että mahdottoman hyviä ovat vielä päivän vanhoinakin.

    Sarvien ulkonäkö on ihan pikkusiskon ansiota. Sain häneltä vinkin käärimiseen. Kiitos Eeva! <3

    Tarjuska S. Ihan vain leivinjauhetta...

    VastaaPoista
  6. Näyttävät ihanilta nuo sarvet. Tätä pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköisiä :)Täytyypä lisätä ensiviikon leivontalistalle. Mukavaa sunnuntaita:)

    VastaaPoista
  8. Nam <3 nää on kyllä hyviä, ja kauniitakin olet näistä saanut!

    VastaaPoista
  9. Näyttää hyviltä.. :)
    Tuntuu tosiaan vähän siltä, että tuo makean leipominen on hieman yleisempää kun suolaisen.. ;) Siis muissakin blogeissa. Heh.

    VastaaPoista
  10. Ei tullut kyllä yhtään tuon näköisiä minun kokeiluista, nyyh.
    Saisiko koko ohjeen ja paistoajat ja kaikki, niin näkisin mitä meni pieleen.

    Voitelitko jollain?

    VastaaPoista
  11. Kiitos ihanista kommenteista!

    Isa; Niin taitaa olla. ;D Minä en kyllä pane kuin murto-osan tavallisista leivonnaisita tänne blogiin. Muuten tätä ei varmaan kakkublogiksi voisi luokitellakaan...

    Anonyymi; Olen pahoillani! Laitoin ohjeen ihan sellaisenaan kuin sen olin vihkooni kirjoittanut ajattelematta asiaa sen kummemmin. Tarkennan ohjeen pikimmiten.

    VastaaPoista
  12. Tein taikinasta pasteijoita. Aivan mahtavia tuli!

    VastaaPoista
  13. Kiitos Anonyymi!
    Mukava kuulla. Pitääpä kokeilla itsekin joskus.

    VastaaPoista
  14. Aivan idioottivarma ohje, suosittelen muillekin! :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Anonyymi! Jostain kumman syystä nyt vasta hoksasin kommenttisi ;)

    VastaaPoista
  16. onko maulla eroa jos käyttää voisulaa öljyn sijasta?

    VastaaPoista
  17. Hei Anonyymi.
    En ole kokeillut voisulalla, mutta voisin olettaa että parempia sillä tulee kuin öljyllä. =)

    VastaaPoista
  18. ookei kiitos :)

    VastaaPoista
  19. Kiitos ohjeesta! Olen monta tuntia seikkaillut etsien sarvien reseptiä, jossa olisi kermaviiliä. Pitihän se arvata, että sinulta se löytyy =)
    Niin kauniita kakkuja!

    VastaaPoista
  20. Ollos hyvä vaan Misty!
    Toivottavasti tykkäät. :)

    VastaaPoista
  21. Laitetaas nämäkin kokeilulistalle.. ;) viimeistään viikonlopun kaffepöytään.. ;) Näyttävät niin hyviltä ja suhthelppotekoisilta.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(