Ohje on vuosia reseptivihkossani pyörinyt testaamaton ohje, mutta tosi hyviä ja pehmeitä tällä tuli.
Ja vieläpä tosi nopsasti.
SARVET 16 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl kermaviiliä tms.
- 0,5 dl öljyä tai voisulaa
- täytteeksi juustoraastetta, aurajuustoa, kinkkua tms.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli pallerot n. 30 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi ja jaa molemmat taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
Jaa täyte sektoreille ja kääri tiukoiksi rulliksi leveämmästä päästä alottaen. Voitele valmiit sarvet munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Maukasta viikonloppua teille kaikille!
Voi nam nää näyttää ihanilta!!!!
VastaaPoistaNäihinkö ei tule mitään nostatusainetta? Kaikki sarvet mitä oon syöny maistuu niin hiivalta et näitä mulla pitää kans testata :). Tosi kauniitakin olet saanut tehtyä.
VastaaPoistaIhanan suloisia pikkusarvia! Nam. Täytyykin testata joku päivä. Aurajuustokin sopisi varmasti hyvin väliin :)
VastaaPoistaOvatpa nättejä! Tällaisia voisikin tehdä ensi viikonlopun synttäreille, on aivan sarvien teko unohtunut.
VastaaPoistaKiitos tyttöset!
VastaaPoistaTätä ohjetta kannattaa kokeilla. Söin tuossa aamukahvin seurana muutaman ja täytyy sanoa, että mahdottoman hyviä ovat vielä päivän vanhoinakin.
Sarvien ulkonäkö on ihan pikkusiskon ansiota. Sain häneltä vinkin käärimiseen. Kiitos Eeva! <3
Tarjuska S. Ihan vain leivinjauhetta...
Näyttävät ihanilta nuo sarvet. Tätä pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä :)Täytyypä lisätä ensiviikon leivontalistalle. Mukavaa sunnuntaita:)
VastaaPoistaNam <3 nää on kyllä hyviä, ja kauniitakin olet näistä saanut!
VastaaPoistaNäyttää hyviltä.. :)
VastaaPoistaTuntuu tosiaan vähän siltä, että tuo makean leipominen on hieman yleisempää kun suolaisen.. ;) Siis muissakin blogeissa. Heh.
It looks cute and delicious.
VastaaPoistaEi tullut kyllä yhtään tuon näköisiä minun kokeiluista, nyyh.
VastaaPoistaSaisiko koko ohjeen ja paistoajat ja kaikki, niin näkisin mitä meni pieleen.
Voitelitko jollain?
Kiitos ihanista kommenteista!
VastaaPoistaIsa; Niin taitaa olla. ;D Minä en kyllä pane kuin murto-osan tavallisista leivonnaisita tänne blogiin. Muuten tätä ei varmaan kakkublogiksi voisi luokitellakaan...
Anonyymi; Olen pahoillani! Laitoin ohjeen ihan sellaisenaan kuin sen olin vihkooni kirjoittanut ajattelematta asiaa sen kummemmin. Tarkennan ohjeen pikimmiten.
Tein taikinasta pasteijoita. Aivan mahtavia tuli!
VastaaPoistaKiitos Anonyymi!
VastaaPoistaMukava kuulla. Pitääpä kokeilla itsekin joskus.
Aivan idioottivarma ohje, suosittelen muillekin! :)
VastaaPoistaKiitos Anonyymi! Jostain kumman syystä nyt vasta hoksasin kommenttisi ;)
VastaaPoistaonko maulla eroa jos käyttää voisulaa öljyn sijasta?
VastaaPoistaHei Anonyymi.
VastaaPoistaEn ole kokeillut voisulalla, mutta voisin olettaa että parempia sillä tulee kuin öljyllä. =)
ookei kiitos :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Olen monta tuntia seikkaillut etsien sarvien reseptiä, jossa olisi kermaviiliä. Pitihän se arvata, että sinulta se löytyy =)
VastaaPoistaNiin kauniita kakkuja!
Ollos hyvä vaan Misty!
VastaaPoistaToivottavasti tykkäät. :)
Laitetaas nämäkin kokeilulistalle.. ;) viimeistään viikonlopun kaffepöytään.. ;) Näyttävät niin hyviltä ja suhthelppotekoisilta.. :)
VastaaPoista