Teen useimmiten Lemon Curdin eli sitruunatahnan itse Hellapoliisin ohjeella. Ihanan raikasta ja hyvää!
Vatkaan yleensä vispilällä munat ja sokerin kevyeksi vaahdoksi. Jos vatkaa käsivatkaimella tahnasta tulee "sameampaa", mutta makuun se ei vaikuta.
Sitruunatahna
2 munaa
2dl sokeria
2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
75g voita
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Vatkaa kattilassa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää mehu ja kuoriraaste ja vatkaa vielä hetki.
Lisää voi ja lämmitä hitaasti kunnes seos sakenee.
Tota pitäisikin joskus tehdä! Pääsisi hieman halvemmalla kakkukustannuksissa ;)
VastaaPoistaNam! Mäkin oon joskus tehnyt tätä, ja mulla tuli kyllä ihan saman väristä kun sulla. :)
VastaaPoistaIhanan näköistä töhnää ;) Lemon curdia täytyy kyllä joku kerta kokeilla. Laitatko sitä valkosuklaakerman kanssa kakun väliin?
VastaaPoistaMmmmm... samettista!!
VastaaPoistaMinulla on lähes identtinen ohje. Pistitkö kuoriraastetta? Siitä voisi tulla vähän väriä.
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaRuusperin Rouva; Laitan lisäksi vielä jotain hilloa ja marjoja. Toinen hyvä vaihtoehto on kinuskikerma suklaakerman sijaan.
Tuittu; En laittanut kuorta, mutta taidanpa kokeilla ensi kerralla.
Tää vois olla paahtoleivälläkin nannaa, niinku marmeladi mut viel parempaa :)
VastaaPoistaOnnittelut! Voitit lohdutuspalkinnon blogissani! Laitatko osoitettasi tulemaan katimaarit@luukku.com -osoitteeseen, kiitos:) Lieneekö vaaleanpunainen lempivärisi, vai joku muu?
VastaaPoistaPaketti lähetetty♥ Voit varmaan alkuviikosta odotella. Onnittelut vielä!
VastaaPoistaVäriinhän saattaisi vaikuttaa kananmunan keltuaisten väri ?
VastaaPoista