17.12.2009

Rieskaa ja "karjalaisia"


Meillä syödään jouluna niin vähän makeita leivonnaisia, joten tänä vuonna päätin satsata suolaisiin leivonnaisiin.

Nyt kun pakkaset paukkuu jopa -30 kieppeillä on hyvä leipoa leivinuunissa korkean lämpötilan vaativia leivonnaisia kuten ohrarieskaa ja karjalanpiirakoita.Ei minusta äitini kaltaista rieska-Mestaria tule, mutta ihan hyvää rieskaa sain aikaiseksi kuitenkin. Eipä niistä montaa pakasteeseen riittänyt, kun poikajoukko kävi iltapalalla. =)


Meidän muksut tykkää karjalanpiirakoista (eli karjalaisista, kuten meillä niitä kutsutaan). Mimmin keittiöstä löysin ohjeen ja päätin eka kertaa kokeilla tehdä niitä itse. Ja vaivannäkö kannatti, ei tällaisia mahda kaupasta saada...

Pin It now!

15 kommenttia:

 1. Voi herkku! Pikkusen komian näkösiä!! :)Hienot rypytykset piirakoissa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä näyttää hyvältä. Enpä ihmettele, että rieskatkin hävisi parempiin suihin alta aikayksikön :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Voi mitä herkkuja:p Ohrarieska on niin mun suosikki! Tosi hyvän näköisiä karjalanpiirakoita olet tehnyt myös.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienosti on sun piirakat onnistuneet, jos ekaa kertaa olit tekemässä! Hyvien piirakoiden salaisuus on juurikin tuo leivinuuni, sähköuunissa ei saa ikinä saman veroisia piirakoita. Oi kun nousee vesi kielelle, mikään ei maistu niin hyvälle kuin suoraan uunista otetut voilla voidellut piirakat!

  VastaaPoista
 5. VAU!! Tuoksu tulee tänne asti. Vaikea päättää, kumpaa maistaisi ensin, jos ruudun toisella puolella olisi. Rieskaa saa meilläkin joulupöydästä :)

  VastaaPoista
 6. Wau! Kauniita on piirakat! Maistuis mullekki :D Rieska on kans niiiin hyvää, nam!

  VastaaPoista
 7. Kyllä kotitekoiset piirakat ovat aina parhaita :). Ja on kyllä tosi nättejä piirakoita ensikertalaiseksi!

  VastaaPoista
 8. Ihania rieskoja ja piirakoita! Ehdottomasti ykkösiä kotitekoiset karjalanpiirakat :)

  VastaaPoista
 9. Hienosti onnistunut rypytys piirakoissa! ;) Olen joskus kokeillut itsekkin mutten noin hienosti kyllä saanut onnistumaan, lisäksi meinasi mennä ns. hermo..
  Haluaisin myös leivinuunin... omat vanhempani tekivät nyt syksyllä keittiörempan ja laittoivat samalla leivinuunin, tulee todella herkullista leipää. Uhkasinkin että tässä kun ilmat lämpenee niin tulen valmiiksi leivottujen leipien kanssa käymään, ei tarvitse sitten kuin paistaa.. ;) Vaikka tokihan tuo äiti lämpimäisiä antaa. =)

  Oikein rauhallista joulunaikaa koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 10. Tosi hienosti onnistuneet karjalanpiirakat! Voi kun olisi saanut lämpimiä maistiaisia näistä, paljon voita päälle, nam :)

  VastaaPoista
 11. kyllä on herkullisen näkösiä niin rieskat kuin karjalaiset :)! Ite pitäs kans opetella rieskojen teko, vaan vieläpä ei ole tullut kokeiltua. Voin vain mielessäni kuvitella juuri uunista otetun rieskan, johon sitten voi sulaa päälle. NAM!

  VastaaPoista
 12. Voi tokkiinsa kun olis saanu maistiasia <3 <3 <3 Mikäään ei ole parempaa kuin tuoreet karjalanpiirakat. Näitä on ihan pakko leipoa jouluksi. Leivinuunia tulille laittamaan siis...

  VastaaPoista
 13. Kauniita karjalanpiirakoita olet tehnyt, ei uskoisi että on ensikertalaisesta kyse :)
  Itse arvostan suuresti karjalanpiirakoiden tekemistä, harvempi niitä enää osaa tehdä verrattuna vielä vaikkapa 20v sitten osanneisiin. Itse kun olen joensuulainen ja karjalaiset juuret löytyy, niin tämä on mulle myöskin rakas tunneasia :)

  Rauhallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 14. Itsetehdyt on kyllä ihan parhaita! Kauniitakin olet niistä saanut!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(