Kardemummakakku
2 munaa
3 dl sokeria
2½ dl kermaa
1½ dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula tasaiseksi seokseksi. Lisää sekaan keskenään sekoitetut siivilöidyt kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun + jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku 150 -175 asteessa n.50-60 minuuttia tavallisessa vastusuunissa alimmalla tasolla ritilän päällä. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. (Minun kakut olivat kyllä reilusti yli tunnin uunissa, ennenkuin olivat kypsiä.)
Kuorrutin kakut tomusokeri-vesi-voisula seoksella ja koristelin jokaisen vähän erilailla.
Minulla riitti kolminkertaisesta annoksesta kolmeen 1,5 l:n ja yhteen 1 l:n vuokaan taikinaa ja silti kakuista tuli ihan riittävän korkeat.
Oletpas sinä ollut ahkera. Mukavilta näyttävät kuorrutettuina. Minä olen kans tänään ( en ole ollut töissä) tehnyt monenmoisia kahvikakkuja jaettaviksi ystäville joulukukkien asemesta...hedelmä-, taateli-, kermalikööri-suklaa-, suklaa-appelsiinikakkuja ym.... vielähän tässä iltaa pitkin ehtii... mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaSinullahan on ollut ihan tehdas käynnissä :) Ovat tosi nättejä kakkuja, menevät varmasti kaupaksi. Mukavaa joulunodotuspuuhaa tämä leipominen.
VastaaPoistaTässäpä ihanan helppo idea kavereille jouluviemisiksi!!! Ja ihanan valkoisia unelmia koristuksineen XD
VastaaPoistaKauniita :)
VastaaPoistaKauniita!Maistuis mullekkin =o)
VastaaPoistaTosi kauniita kakkuja!<3
VastaaPoistaMukavaa vkl.
Kauniin talvisia♥ Ihan värit mun makuuni...valkoista ja vaaleansinistä.. ♥
VastaaPoistaihanan näkösiä :)
VastaaPoistaHerkun näköisiä, taidanpas kokeilla;)!
VastaaPoista