Aurinkoiset terveiset Gran Canarialta! Nyt sitä ollaan kotosalla jälleen, täällä hyytävän kylmässä Pohjolassa. Aika hurjalta tuntui palata 28 asteen lämmöstä 20 asteen pakkaseen. =)
Heti piti palata leipomusten ääreen. Paistoin leivinuunissa tiikerikakun, jonka tein siskoltani saadulla ohjeella. Monta muutakin tikrukakkuohjetta on matkan varrella tullut kokeiltua, mutta vielä ei ole löytynyt tämän voittanutta. Liekö se maitojauhe, joka antaa tähän erityisen hyvän maun.
Tiikerikakku
4 munaa
2,6 dl sokeria
190 g voita sulatettuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1. Munat ja sokeri vaahdotetaan.
2. Lisätään joukkoon voisula.
3. Kuiva-aineet sekoitetaan keskenään, lukuunottamatta kaakaojauhetta.
4. Muna-sokeri-voi-seoksen joukkoo lisätään varoen kuiva-aineet.
5. Valmiista taikinasta otetaan erilleen 1/3osa ja siihen sekoitetaan kaakaojauhe.
6. Voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan kaadetaan kerroksittain tummaa ja vaaleaa taikinaa, alottaen vaalealla. Lopuksi voi varoen lusikalla sekoittaa taikinakerroksia.
7. Paistetaan 175 asteessa n. 50 min, kunnes kakku on varmasti kypsä.
Kakku on, kuten muutkin kahvikakut, parasta muutaman päivän päästä.
Tiikerikakku on hyvää! Joskus raskaana ollessa mulla oli suorastaan himo tiikerikakkuun :D
VastaaPoistaOtampas talteen, koska kehuit! Tätä pitää tehdä!
VastaaPoistaKiitos lomakuvista! Kaunis kakku tuli!
VastaaPoistaIhanan näköisiä kuvia, nyt onkin monena päivänä taas tuntunut siltä että oishan se lepponen olla jossain lämpimässä maassa ;)
VastaaPoistatervetuloa vaan taiakisin kotosuomeen :)
VastaaPoistaEnpäs olekaan pitkään pitkään aikaan tehnyt tiikerikakkua. Nyt varmaan pitäisi kokeilla tuota ohjetta :)
Oi kun ihanan näköistä - siis tuolla ulkomailla. Mutta ihanan näköistä on kakkukin! :-)
VastaaPoistaVoi kun pääsisikin lomailemaan tuollaisiin maisemiin! =)
VastaaPoistaJännä ohje tikrussa, täytyypä laittaa korvan taakse kun on yksi miehen lempparikuivakakuista. =)
Oih, olen kateellinen.. Olet päässy lämpimään. Kiva tosiaan tuo lämpötilaero ;)
VastaaPoistaNamnam ja murmur :D Maistuis varmaan mullekin, tiikerikakku ja annos aurinkoa!
VastaaPoistaNyt iski matkakuume ja tiikerikakkukuume =)
VastaaPoistaTervetuloa takaisin arkeen:o). Ihanan näköisiä maisemia olet ollut katselemassa. Ja tuo tiikerikakku on vaan niiiin herkkua, nam!
VastaaPoistaTervetuloa kotosuomeen takaisin. Pitääpä testata tikrukakkuohjeesi... oma lempparini tähän astisista on nesteisen murokakun ohjeella tehty tiikerikakku. Maitojauhetta tulee nykysellään harvoin käytettyä, mutta sittenpähän on pako, kun ostaa pakkauksen.
VastaaPoistaAah, nuo kuvat... Pääsisinpä joskus jonnekin lämpimään (en oo ollu koskaan Ruotsia kauempana ;)). Ja tiikerikakku maistuu aina :)
VastaaPoistaPääsispä itekin lämpimään rentoutuun... :) Tiikerikakku on myös mun suosikki, kokeilempas tätä sinunkin versiota, vähän vaihtelua reseptiin ,)
VastaaPoistaPitääpäs testata joskus tälläkin ohjeella! Oma kestosuosikkini on ns. englantilainen tiikerikakku, johon tulee vähän mukaan appelsiinimarmelaadia ja appelsiinin kuorta raastettuna, nam!
VastaaPoista