Taisi olla ensikertalaisen hyvää tuuria kun sain näistä näin kauniita yksilöitä. Kelpaiskohan tällaiset pikkusiskon valmistujaisjuhliin???
Macarons
3 valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta
(elintarvikeväriä)
Oikeaa teko-ohjetta minulla ei ole, kun en millään muista mistä ohjeen otin. Mutta minä tein näin:
1. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen sokeri siivilän läpi.
2. Lisää tippa elintarvikeväriä.
3. Siivilöi mantelijauhe useampaan kertaan. Ja lisää lopuksi varoen vaahtoon.
4. Pursota leivinpaperille n. 2 e kolikon kokoisia nappeja ja kopauta peltiä pöytää vasten. Anna niiden "kuorettua" vähintään tunti.
5. Paista 150 asteessa n. 12 minuuttia.
6. Täytä hillolla, suklaaganachella, lemon curdilla tms.
Näistä harjoituskappaleista unohtui väri ja täytteksikin oli pakko laittaa sitä mitä kaapista sattui löytymään eli pähkinäsuklaalevitettä.
Aivan ihania! Tosi hienosti onnistuneita.
VastaaPoistaOn kyllä mahtavan hyvin onnistuneet ensikertalaiselta, kauniita ilman väriäkin.
VastaaPoistaHienoja! Näitä minäkin haluaisin kokeilla, kunhan sopiva hetki tulee :)
VastaaPoistaTodella kauniita! Minusta nämä vätrittömät ovat kyllä kauniimpia kuin värilliset. Luonnollisempia.
VastaaPoistaEi kiittämistä <3
Kommenttini katosi jonnekin, tai sitten tulee monta peräkkäin :)
VastaaPoistaNämä ovat todella kauniita! Minusta kauniimpia kuin värilliset, luonnollisempia.
Ja ei kiittämistä <3
Kauniita ovat minunkin mielestäni. Itselläni myös kokeiltavien listalla, eivät varmaan onnistu noin hyvin kuin sinulla.
VastaaPoistaNää on Pioni kyllä aivan mielettömän upeita harjoituskappaleita :D
VastaaPoistaUpeita! Mie en ole vielä uskaltautunut näitä kokeilemaan... Nämä on kyllä onnistuneet täydellisesti!
VastaaPoistaherkullisia ja kauniita ovat... kovinpas meillä meni yksiin...minä myös tein viime viikolla näitä pitkästä aikaa. Muutamia kertoja olen tehnytsamalla Maku-lehden ohjeella ja aina niistä on syötäviä tullut. Toisaalta aina on tullut ihan eri näköisiä.... suklaista tai lemon/limecurdia olen täytteeksi laittanut.
VastaaPoistaTäydellisiä !!!
VastaaPoistaSen verta on kuiteski pakko todeta, et meillä meni eka kerta näitten kans ihan nappiin ja itteasias toinenki =) Sillon ihmettelin, et mikäs helvetti näissä nyt niin vaikeeta muka on 8O
Ja, kuis ollakkaan kun oli sitte se isompi määrä kyseessä, eli 150 (alunperin 300, mut pieneni onneks)... Ni eiks jumanklavita kaikki n. 3000 puolikasta ollukki sit raskausasrpisena pisinpoikinsikinsokin mun saakelin kyökkiä... vaihdoin itteasias välil keittiötäki, mut hitot siitäkää mittää apuu ollu =( Herran haltuun sanoin mä ain kun tumppasin uunin luukun kiini... mut eipä paljoo apua ollu :(((
Periks en kuiteskaan anna, mut kauppaamaankaan en näit alkais ihan heti ;)
Kiitokset kommentoijille!
VastaaPoistaAnu; Kyllähän tämä on ihan tuuripeliä, tälläkertaa vaan onnistui näin =)
Rouva V; =D Just tätä pelkään minäkin...
Ihania!! Upean tasaista jälkeä! Bakerellan blogissa oli vinkkinä, että valkuaiset piti pitää yön yli huoneenlämmössä peitettynä, en tiedä sitten onko eroa. Mutta upeita ovat :)
VastaaPoistaKauniita ja ihan "oikean näköisiä" ovat. Pidän myös enemmän näistä luonnollisen värisistä ja suklaatäyte sopii hyvin väriin ja makuun!
VastaaPoistaMä olen varmaan maailman ainoa ihminen, joka ei Macaronseista pidä..joka paikasaa kehutaan ja ihastellaan kuinka hyviä nämä ovat. Niin sitten minäkin innoissani olin kun pääsin maistamaan -ja usealla eri täytteellä-, eikä mitään makuelämystä tullutkaan!! Yhyy, olenko epänormaali? ;D
Pakko kommentoida viel Kyökkiksen riemuks, et en mäkään näistä tykkää... niin on tylsiä ja piäniäki kaiken lisäks =( Jos olis hyviä, ni joutuis ämpärillisen syömään ;)
VastaaPoistaMut haastetta pitää elämässä olla, eli pan kokeilten vaa !!!
Kiitos Tyttöset! =)
VastaaPoistaKyökkis-Kati; Kuules Kyökkis, Rouva V;n lisäksi täältäkin löytyy yksi josta ei mitään suurta Macarons-fania tullut. Ihan syötäviä, mutta ihan tavallinen pullakin maistuu parammalta...
Nyt varmaan huijaat, oot salaa näitä harjotellu kuitenki!! :D
VastaaPoista