Kääretorttu
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1,5 rkl kaakaojauhetta)
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
3. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa n. 12 minuuttia.
Voi kuinka ihanan pirteät ja "retrot" käärikset =)
VastaaPoistaOmpa söpöjä kääretorttuja :)
VastaaPoistaEn oo osannu aatellakkaan, että marsipaania ja vaahtista voi sekottaa! Millasta siitä tulee käsitellä?
IHASTUTTAVAN AURINKOINEN TUO TOINEN VERSIO JA KIVA RETROHENKI TOISESSA!
VastaaPoistaniin kesäisen pirtsakat nuo keltaset käärikset ja ihana myös tuo retro kääris!!! :)
VastaaPoistaVOI HYVÄNEN AIKA! Aivan ihana tuo päivänkakkarakääris <3 Ja tuo toinenkin <3
VastaaPoistaOlet kyllä taitava!
Kaikki käärikset on vallan ihanan näköisiä!!
VastaaPoistaIhanan näköisiä kääriksiä!!
VastaaPoistaAivan upeat käärärit! Miten tuo marsipaani käyttäytyy kylmässä? Eli jos säilyttää peitettynä kylmässä, niin hikoileeko kuin sokerimassa? Kaikkea Hyvää <3
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaSakari Sokeri; Mmf:n ja marsipaanin sekoituksesta tulee ihan mukavasti käsiteltävää massaa. Vähemmän "sitkeää" kuin pelkkä mmf.
Ruusperin Rouva; Kyllä marsipaanikin hikoilee peitettynä. Päällystin ja koristelin käärikset just ennen myyjäisiä ja viime tipassa kääräisin sellofaaniin. Laitoin "säilytysohjeet" tuoteselosteeseen, jotta ostaja hoksaisi poistaa kääreet ennen jääkaappiin laittoa.
Komeat tortut! Tulee näköä käärikselle kovasti tuolla pinnoitteella! Retro on ehkä minun suosikkini :)
VastaaPoistaPirteät tortut! Pitäisi kokeilla tätä ideaa itsekin joskus. Ja se retro on myös minun suosikkini. :-)
VastaaPoistaUpeita torttuja!! Wau!! =)
VastaaPoistaIHanan retroinen tuo jälkimmäinen! kauniita ovat.
VastaaPoistaAivan ihastuttavia kääretorttuja!!
VastaaPoistaHieno idea. Minä tein tästä äitienpäiväksi vähän muunnelman eli tein charlottan, jossa samantyylistä täytettä kuin sinulla kääretortussa ja päälle marsipaania. Idean marsipaanilla päällystämisestä taisin saada juuri sinulta :)
VastaaPoistaAivan ihanat kukikkaat tortut.
VastaaPoistaAloitan harjottelunnyt, ehkä syntyy jotain elokuuksi katujuhliin!
Terveisin www.nami-hiiri.com
Onpa kauniita kääretorttuja! Aivan ihanat koristelut molemmissa, upeita :)
VastaaPoistaIhania kääretorttuja, oikein kesäisiä =)
VastaaPoistaOlen vasta aloitteleva leipuri, joten pitää kysellä ehkä hieman tyhmiä: pitääkö sen täytteen antaa kovettua kokonaan ennen kuin se levitetään kääretortulle ? Ovat niin ihanan näköisiä, että pakko kokeilla.
VastaaPoistaKiitos tyttöset ;)
VastaaPoistaMarja; Tein näihin kääretorttuihin valkosuklaamoussen 1,5 prksta Flora Vispiä, 200g:sta tuorejuustoa sekä 130 g:sta valkosuklaata. Massasta tuli niin jämäkkä etten laittanut ollenkaan liivatetta vaan levitin suoraan torttupohjien päälle.
Nää sun retrotortut on kyl ihan törkeän hinoja! Oi että kun itse pystyis tällaiseen. Nää tiputtaa kyl syöjiltä leuat ja silmät ja kielet! :)
VastaaPoista..hienoja piti äsken toki sanomani!
VastaaPoistaAivan ihanan näköisiä nämäkin! Ja niin herkullisen retroja! :)
VastaaPoistaMiksi sitä ei koskaan muista koristella tavallista, tylsää kääretorttua iloisemmaksi... :( Vasta ostin kaupasta valmiin (kun ei jaksanut leipoa) ja se ois voinu ihan hyvin koristella näyttävämmäksi...! Mutta jospa sitä joskus muistais :)
VastaaPoistaVoi kun näyttää herkulliselta ;)
VastaaPoistaTosi hienoja, varsinkin tuo ruskea "retrokääris" on mahtava, vähän erilaisempi :) Oon pari kääretorttua päällystänyt enkä millään meinannut saada päätyä siistiksi. Nyt hoksasin että ethän sinäkään laita kuorrutetta päätyihin ollenkaan. Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaTosi ihania juttuja täällä!!Saako ideaa matkia?Meiltä löytyis just hyvät aineet noiden tekoon :)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaHannele; Päädyistä on kyllä vaikea saada kauniit, joten olen jättänyt ne näkyviin.
Meri; Ole hyvä vain, idea on vapaasti käytettävissä.