Sain postissa Hk:lta kaksi lahjakorttia. Vastikään myyntiin tullut leppäsavukinkku kuulosti herkulliselle ja ajattelin heti että sitä kokeilen voileipäkakkuun. Toisin kävi, sillä etsin lähes kaikista Oulun kaupoista, mutta mistään en sitä löytynyt. Piti siis tyytyä ihan tavalliseen kinkkuun ja kevyt meetvurstiin.
Lapset eivät, enkä kyllä itsekään, suuremmin perusta voileipäkakuista, joten niitä tulee tosi harvoin tehtyä. Tämäkin voikkari on tällainen pikainen "räpöstys", kun ei ollut kauheasti energiaa eikä aikaa paneutua koristeluun. Miehen mielestä tämä oli tosi hyvää ja vieraillekin näytti maistuvan. =)
4 x 5 palaa vuoka- tai paahtoleipää
kostutus; laimea lihaliemi
täytteet;
1 + 3 väli;
300g kinkkua
1 dl kermaviiliä
1/2prk tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1/2 paprika
2 väli;
100g meetvurstia
1/2dl kurkkusalaattia tai kuutioitua maustekurkkua
1/2dl kermaviiliä
päälle;
tuorejuustoa ja ranskankermaa
koristeluun;
juustoraastetta
kurkkua, tomaattia, paprikaa yms.
Namnamnam, tää söis voikkaria vaikka joka päivä! =P
VastaaPoistaVoi, se on tehnyt ihanan pikaräpellysvoikkarin! Petipotilaana on kurja olla, mutta jos se lääkäri semmottisia on mennyt määrään, niin ei auta ku totella. Usein ne on kummiskin ihan viisaita ne lääkärit ;)
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköinen pikavoikkari =o)
VastaaPoistaKaunis..pitääpä kokeilla näillä täytteillä joskus!
VastaaPoistaYksinkertainen on monesti kaunista, niin tässäkin tapauksessa. Minulle myös nämä voileipäkakut maistuvat ja söisin niitä useamminkin, mutta kun tuppaavat jäämään enimmäkseen minun syötäviksi, ei niitä viitsi useinkaan tehdä :)
VastaaPoistaKyllä on kauniita kakkuja sinulla täällä! Olen jo pitemmän aikaa niitä käynyt ihastelemassa, mutta vasta vähän aikaa sitten itse aloitin tämän bloggailun. Sopiiko, että linkitän sinut?
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaM; Tottakai sopii. =)
Hyvältä näyttää :P
VastaaPoistaJos tilaisin sinulta kakun, missä valmistaisit sen? Kotonasiko?
VastaaPoistaAnonyymi; Tällähetkellä kotona, mutta toivottavasti mahdollisimman pian omissa tiloissa...
VastaaPoistaAiotko perustaa oman leipomon? Leipuri-kondiittorin tutkinto tai vähintäänkin hygieniapassi suoritettu?
VastaaPoistaNo, kotonahan ei saakaan valmistaa elintarvikkeita myyntiin, ellei toiminta ole vähäistä.
Hei!
VastaaPoistaKannattaa miettiä tarkkaan oman kakkufirman perustamista. Itse laskeskelin aikanaan, että täytyy tehdä vähintään 4 kakkua päivässä, että saa edes kaikki kulut (vuokra, sähkö, materiaalit, verot, kirjanpito jne) katettua. Määrä kuulosta pieneltä, mutta sitten voi miettiä, saako 21 kakkutilausta per viikko. Aikaa kakkujen tekemiseen ei ole tuntikausia, tähän jo hygieenisyys asettaa omat rajansa.
-Kondiittori Keski-Suomesta