"...Kun on syksy, loistaa puussa,
kullan keltaa lehdet on.
Omenat ne maistuu suussa,
myös syksy hauskaa on."
Omenat ne maistuu suussa,
myös syksy hauskaa on."
Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakusta sovellettu versio. Keksipohja kahvilla kostutettuna. Täyteen tein yo. ohjeella, mutta muutin ainesuhteita sekä vaihdoin rahkan mascarpone-juustoon ja sitruunamehun kahviin, sekä vähensin valkosuklaan määrää. Päälle tein jälleen tuon kaakaokiilteen ihan vain saadakseni sileän pinnan kakkuun, sekä koristeiden alle haluamani värisen taustan. Koristeet marsipaania.
Valkosuklaa-daimkakku n. 22cm vuokaan
pohja:
300g täytekeksejä
n.1dl kahvia
täyte:
5dl kermaa
125g mascarpone-juustoa
n. 70g valkosuklaata
5 liivatetta
2 rkl kahvia
sokeria maun mukaan
2 daim patukkaa murskattuna
Kaaakaokiille;
1,5dl maitoa
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
1-2 liivatelehteä
Murustele keksit ja levitä ne leivinpaperilla vuorattuun ip- tai reunavuokaan. Lirutttele päälle kahvi joko nokkamukilla tai lusikalla. (Kahvin tarkkaa määrää on hankala sanoa, riippuu ihan käytettävistä kekseistä.)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään.
Liuota liivakot kuumaan kahviin ja lisää seos tuorejuuston ja suklaan sekaan. Yhdistä kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos.
Rouhi daimit ja lisää ne täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Mittaa kiilteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää kylmässä vedessä lionneet liivakot kaakaoseokseen. Anna seoksen jäähtyä ennenekuin lisäät sen kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Irrota vuoasta ja koristele
Tosi hehkeä ja seesteinen syyskakku!
VastaaPoistaTosi, tosi kaunis! Väritys ihastuttava ja omenatkin kuin oikeita!!
VastaaPoistaMakukin vaikuttaa herkulta!
Voi mitä kaikkia ihanuuksia olet taas leiponut! Kyllä taas harmittaa, että asut niin kaukana :-)
VastaaPoistaNätin ihanat koristeet! ^^
VastaaPoistaVoi että ihana. Minun pitää tehdä viikonlopuksi just täytekakku, johon haluttiin syksyinen koristelu, auringonkukkaa ja pihlajan marjaa.. saapas nähä miten onnistun..nuo viljan tähkät kyl niin ihanat kans.. ja kaikki tässä kakussa..
VastaaPoistaIhanan syksyinen kakku ja todella nätit koristeet! Hyydykekakut ovat kullä niiin hyviä.
VastaaPoistaVoi miten kaunis syyskakku! ja nuo omenat on niin aidon näköisiä, vaikka marsipaania ovatkin :)
VastaaPoistakaunis :) Tuota kaakaokiillettä pitäiski joskus kokeilla.
VastaaPoistaIhanat omput! Nyt yritän alkaa opetella sinun tossujasi kakun päälle, niitä kun pyydettiin ristiäiskakkuun... :-)
VastaaPoistaOi miten kaunis! Nuo omput on kyllä niin aidon näkösiä, että mun ois kokeiltava kuoria niitä, ennen ku uskon, että ne on marsipaania..;D
VastaaPoistaHuippu idea tuo nokkamukilla kostuttaminen..Yritän muistaa kokeilla seuraavan kerran kun kostuttelen jotain..:)
Oi, ihan mielettömän upea <3 <3 <3
VastaaPoistaIhana kakku! Niin raikkaan syksyinen tunnelma =)
VastaaPoistaVoi että kkuinka ihanan syksyinen. Melkein haistaa noiden lehtien tuoksun ja oenoiden kirpeyden =o)
VastaaPoistaVoi miten ihanat ruskan värit, upea ja herkullinen kakku!! Tuota kaakoakiillettä pitää kyllä kokeilla, kaunis pinta!
VastaaPoistaIhana Syyskakku! Kaikkea Hyvää Päiviisi!
VastaaPoistasyksyiset, ihanan lämminsävyiset koristeet! Noihin omppuihin tekis mieli iskeä hampaat :)
VastaaPoistaUpea kokonaisuus...ihanaa jälkeä!
VastaaPoistaOiiii, miten KAUNIS!
VastaaPoistaIhanan syksyinen!
VastaaPoistaIhanat värit syksyisessä kakussa!
VastaaPoistaVau, ihanan näköinen kakku! Upeat värit siinä, ja koristeet ovat ihan aidon näköisiä. :-)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistakotiäiti; Tuo kiille on kyllä kaunis ja ihan hyvän makuinenkin, mutta sen päällä marsipaanikoristeet sulaa tosi nopeaa. :(
Tosi kaunis ja suloinen kakku. Hienot on syksyiset koristeet ja kieltämättä reseptikin kuulostaa melko herkulta. :)
VastaaPoistaAivan mahtava taidonnäyte jälleen, mahtavat koristeeet !
VastaaPoistaVoisin ottaa palasen;) Aivan täydellinen koristelu ja varmasti ihanan makuinen!
VastaaPoistaIhana <3
VastaaPoistaJo aiemmin mainitsin, että lisäsin blogisi seurantaan. Se ei kuitenkaan jostain syystä onnistu? Vuodatus väittää, ettei tässä osoitteessa ole seurattavaa blogia. Outoa. No, seuraan sitten vain Googlen kautta. :L
VastaaPoistaIhanat on koristeet, tosi kaunis syksyinen kakku!
VastaaPoistaIhan mieletön syys-fiilistely-kakku!! Oon ite niiiiin syksy-ihminen, että tää vei jalat alta... :)
VastaaPoistaAivan mielettömän upeat koristeet!!
VastaaPoistaIhana!!
VastaaPoistaOi, herkullisen kuuloinen. Ja niin syksyn näköinen kakku! Lähetä palanen meidän kahvipöytään, tuliskohan sähköpostilla perille? ;)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaTanja; Kyllähän toki yksi palanen sähköpostinakin perille tulis... Harmi vaan et ehdittiin popsia jo koko kakku. ;D
Ai että tää on kaunis!!!! Niin syksyinen... Ja upeat koristeet. Ensin katsoin, että mistä onpa hauska kun on aidot omenat siinä päällä, mutta olivatkin marsipaania! =D Näistä väreistä se syksyn tunnelma vaan lähtee! Itsekin juuri tein hyvin samanvärisen ja tyylisen kakun.... ;)
VastaaPoistaUpea kakku! Sellainen asia tosin askarruttaa, että miten olet estänyt marsipaania sulamasta kiilteen päälle? Omat marsipaanikoristeet ovat kiilteen päältä sulaneet toivottomaksi sotkuksi jo parissa tunnissa.
VastaaPoistaKiitos kommeteista!
VastaaPoistapaivi; Tosiaan koristeet sulaa tosi nopeaa kiilteen päällä. Tämä kakku syötiin aika lailla heti koristeiden laiton jälkeen, joten nyt siitä ei ollut haittaa. Yksi keino sulamisen hidastamiseen on sivellä suklaasulalla koristeiden alapinta.