Piirakkaa kotiinpaluun kunniaksi, vaikkei kukaan meistä missään kauempana ole ollutkaan... Nimi ja ohje siis kopsattu suoraan Elämä Makeaksi-blogista. Harvemmin tulee laitettua tänne näitä suolaisten leipomusten ohjeita, mutta tämä oli minusta niin hyvää että nyt on ihan pakko! =) Voitttaa mennen, tullen ja palatessa kaikki maistamani voileipäkakut.
Piirakassa on rahka-voi taikinasta pohja ja täytteenä mm. paprikaa, tonnikalaa ja salamia. Isoon pyöreään vuokaan (h. 28 cm) tein pohjataikinaa puolikkaan annoksen ja vähensin siitäkin rasvan määrää n.80 - 90 grammaan.
Tonnikala-salami-piirakka (pelti tai 2 isoa ympyrävuokaa)¨
pohja:
250g voita (riittää vähempikin)
250g maitorahkaa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
pohjan päälle:
150g ranskankermaa
100g juustoraastetta
2 munaa
1prk tonnikalaa paloina
täyte:
1 iso sipuli silputtuna
1 punainen paprika pilkottuna
aurajuustoa
persikkaa tai ananasta
100g meetfurstia suikaloituna
50g juustoraastetta
Nypi pehmeä voi ja keskenään sekoitetut jauhot. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kauli tai taputtele vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita ranskankerma, juustoraaste, munat ja tonnikala keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
Ripottele päälle täytteen ainekset ja lopuksi juustoraaste. Paita uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Syksyn tullen on ihana tehdä näitä suolaisia! Ja muffinsseja (minulla ei tule varsinkaan niitä kesällä tehtyä ollenkaan)
VastaaPoistaNam
VastaaPoistaTäytyy kokeilla kun niin kovasti kehuit :)
VastaaPoistaVarmasti hyvää!
VastaaPoistaTämä on myös meidän perheen lempparia ja tehty jo useamman kerran, joka kerta hiukan eri täytteellä.
VastaaPoistaKylläpäs vaikuttaa herkulliselta! Suolaiset piirakat on hyviä, mutta tulee tehtyä tosi harvoin.
VastaaPoistaTämä vaikuttaa mehevän ruokaisalta piirakalta, kyllä maistuisi!!
VastaaPoistaVaikuttaa kyllä todella maukkaalta, nam :)
VastaaPoistaNam, tää on tosi herkkua! Ite tein kyllä hiukkasen eri aineilla, kun me ei tykätä sipulista ja meetwurstin tilalle laitoin kinkkua..:)
VastaaPoistaKyllä me tykättiin siitä browniesta..jätskin kans varsinkin hyvää..ja kylmän maidon kans myöskin, kun ei ottanut isoa palaa kerralla..=)
Samaa tässä mietin, että suolaista tulee niin/liian harvon leivottua! Tämä vaikuttaa kyllä siltä että täytynee kokeilla!
VastaaPoistaOlen kans tehnyt tuolla Ullan ohjeella. Tykättiin. Nyttemmin olen tehnyt täytteen tästä piirasta ja pohja erilaisen....ei ole ihan niin rasvainen.
VastaaPoistaOnpas kivan oloinen piirakka, tuota täytettä voisi testata omaan suosikkipohjaan :)
VastaaPoistaTää on varmasti hyvää, vähän samantyylistä söin just viikonloppuna kyläreissulla. Että voi se olla piirakkaa kylävieraittenkin kunniaksi ;D
VastaaPoista